23/02/2019 – ČOI prohrála, socky SPD, neděle v sobotu a mluvčí

  • Třiadvacátého února 1948 byly založeny Lidové milice. Přibližně v tenhle den, ale roku 2013, vyrazily na Hrad Lihové milice. Ono se to celkem plete.
  • ČOIka prohrála spor o pokutu 10 000 za chybně vypočtenou slevu na defektní plavky. Rozdíl byl 5 korun. (iRozhlas) Jde o spor z roku 2013, takže tohle nejde za klekacím komandem, bordel tu byl evidentně i dříve, jen ne tak často.
  • Šetří se všude, i v Rozhlase. Když Jirka Černý nekývl na poloviční honorář, byla mu ukončena smlouva. Po 55 letech. (DeníkN, paywall) Tohle mi nic neříká, ale podle ohlasu na Twitteru jde o důležitou zprávu.
  • Socky pro SPD (jako sociální sítě, ne voliče…) začal dělat Josef Provazník, informoval (DeníkN, paywall (tentokrát hodně kvalitní, čitelný je akorát perex. Hele, klucí a holky, já vás snad přestanu linkovat, to nemá smysl…)). Sdružení Pravidelných Dementi prý začne více používat v komunikaci humor. Ne že by se to dalo poznat…
  • Začala největší kočičí akce v ČR – Matějská pouť. Letos prvně bez horské dráhy. (iRozhlas)
  • Vláda má opět novou mluvčí, již třetí za rok. První prohlásila něco v tom smyslu, že se na to může Andrejovi vykašlat, druhá raději otěhotněla. Nyní nastupuje Jana Adamcová. A tady komentář ukončím, neb už jsem dostal kvalitní sprdung na Twitteru. (iRozhlas)
  • V Lánech se sešel poradní výbor. Ne lékařský, policejní. Z diskutovaných témat nejvíce rezonovaly boj proti drogové kriminalitě a také boj s ekonomickou kriminalitou. (iRozhlas) S Mynářem, který taktně poslouchal za dveřma, to prý málem švihlo. Odběhl prý doluxovat zásoby po Forejtovi a vypustit rybník.
  • Pravidelné nedělní Čaulidi vyšlo dnes, v sobotu. Mára tak zmátl třídní nepřítele a způsobil nejeden záchvat nám autistům s OCD. Hajzl (Mára, ne Andrej. Pro tentokrát). Souhrn: vymyslete dárek pro Trumpa, cestopis, konopí (už to nehul, Máro!), inovace, Izrael, voda, investice do vědy (letos 36 mld, napřesrok 37,5 mld (to jsem zvědav, když už šetří, kam se podívá)), maká (Plaga, Nováková) od sedmi, potravinová banka (pejsci došli, asi), pedagogové stárnou, Andy zařízl COS (minimální bodová hranice pro přijetí na střední školy), a na závěr: “Jestli to někdo dočtete do konce, napište mi do komentáře třeba smajlík, ať vím.” Tak, Máro, ať víš – 🖕.
  • V tento den roku 1775 měl v Paříži premiéru Lazebník sevillský a slavil ohromný úspěch (nikoliv opera od Rossiniho, ten vykradl tuto komedii od de Beaumarchaise až 1816). Zmiňuju kvůli @lazebnik, co tohle na Twitteru publikuje :) Inu, jde o mou nejoblíbenější hru, roli Figara jsem si neskutečně užil.

Jedna odpověď na “23/02/2019 – ČOI prohrála, socky SPD, neděle v sobotu a mluvčí”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *