22/03/2019 – MIND, Vodka ve Vatikánu, polibek smrti a důchody

  • Začalo jaro. (ano, už zase, jako včera a předevčírem. Tentokrát astronomicky. Ano, je v tom bordel, ale dobrá zpráva je – teď už s tím dám zase na rok pokoj. Na 362 dní teda).
  • Ministerstvo WiFi konečně zveřejnilo “kdo tam kolik bere”. (iRozhlas) Dost nechápu – kdyby ta čísla poskytli rovnou, bylo by to v jednom článku a konec. Takhle si vysloužili dlouhodobou pozornost a extra článek. A stejně jde jen o nějakých ubohých 300 tisíc na jednoho náměstka. Čučkaři…
  • Dotační podvod za bratru (či sestře) 300 mega řeší policie. Jelikož nejde o žádné hnízdo, ani kampaň, pravděpodobně se to do roka, dvou vyřeší. (iDnes) Ne, není v tom žádná politika, jen to sem dávám pro srovnání…
  • Na Žižkovský vysílač se vracejí miminka. No hurá! (iDnes) Sice jsem si ani nevšiml, že tam dva roky nejsou, ale chyběla by mi.
  • Facebook zrušil stránku Obráski sčeskí historje. (Rychlovky) Překvapivě ne za prznění českého jazyka (napsal bych “za kurvení”, ale radši nenapíšu, možná tohle čtou i děti), za které by si to zasloužily, ale za nějaké “hate speech”. Jak ti indové na supportu dokázali rozluštit opráski používaný jazyk, to je mi záhadou :) No, prostě tu stránku nahlásilo víc lidí a bylo. Každopádně – zrušení zrušeno po pár hodinách. (iRozhlas) Sakra…
  • Vtipná příhoda se Žantovským (Petrem). Tenhle konspirační praktik se rozhodl vypořádat s Hlídacím psem a to článkem, kde “vyvrací lži” HP. Akorát sám u toho trošku lže a pomáhá si mazáním informací z odkazovaných webů. Krásné :D (HlídacíPes) Zatracenej internet, zatracený archivy, zatracený screenshoty, že jo, pane profesore? :)
  • Petr Václavek doporučil na Twitteru skvělé čtení – Patrick Taylor a jeho kniha Doktore, bacha na ženský! Hele, zkusil jsem první díl (Doktore, fofrem, jde o život!) a už stahuju druhej :) To je nádherný, vtipný a hlavně milý čtení. Řadím do knihovny vedle veterinární série Jamese Herriota. Perfektní.
  • Tak kromě změny názvu Lítačky je ve hře ještě přejmenování PID na MIND. Protože PID – Pražská Integrovaná Doprava je diskriminační, neb nebere v potaz, že to jezdí i mimo Prahu. Takže Metropolitní INtegrovaná Doprava. (Deník) Nedělám si srandu, tohle se fakt aktuálně řeší. Ty vole, Poddubáku, jako fakt??? Ještě přejmenovat metro. Protože je daleko delší…
  • Škandál ODS (konečně něco, že jo), ohledně výběrka na reklamu v Praze, namočený je bývalý místostarosta Prahy 1. (iDnes) Ten byl ve funkci 2006-2010, takže jasná účelovka a kampaň a proč to vytahujete po 9 letech? Nebo tady to neplatí?
  • Facebook ukládal hesla v plain textu. Ty voe, za tohle se vyhazuje od zkoušky z “Programování webových stránek, úvodní kurz”. (Živě)
  • Předseda sněmovny Vondráček (V jako Vodka, pro připomenutí) se potkal s papežem. Pokecali “v obecné rovině”, na církevní restituce nedošlo. (iRozhlas) Na závěr se ten zpívající lumen nechal vyfotit v bazilice, kde je běžně zákaz focení, a fotky hodil na Twitter. Kladně hodnotím fakt, že nevytáhl kytaru a nezazpíval “Na ptáky jsme krátký” z kazatelny.
  • Pan prezident přijme na Hradě budoucího neúspěšného kandidáta na prezidenta Slovenské republiky Maroše Šefčoviče. A to na jeho žádost, jak by napsala Ovce. (iRozhlas (první s tím přišel Deník N, ale tam je paywall, tak proč linkovat))
  • Stranický tisk přišel s objevem – Miloš první (a, doufejme, poslední) od nového zvolení kašle na svůj fond, kam slíbil posílat třetinu platu. Už rok neposlal ani vorla. (iDnes) Drobnost, řeklo by se, já si spíš myslím, že jde o přátelské varování via nezávislé noviny. Prostě – dědku, neser, nebo vytáhnu zložku. Jasný?
  • Takový práce a přitom taková blbost. Vybírají se nahrávky, které pošle v roce 2021 evropská sonda z Marsu jako kontrolu spojení. (Aktuálně) Náhodou – dobrá popularizace vědy. Jdu tam nahrát něco vtipného :)
  • Důchody. Zvýšení bude. Akorát s trochou magie s čísly. Už to není “přidáme 900”, ale “průměrný důchod se zvedne o 900”. S čím čarují? Se zásluhovou složkou a procentním navýšením té pevné části. Tak to bude rozpočet méně bolet. (Novinky) Přeloženo do srozumitelné řeči: důchody se zvednou, to ano. Akorát čím vyšší důchod máte, tím nižší bude to zvýšení. Progrese, neasi. Chci vidět nadšení důchodců volících ANO, až zjistí, že nejvíc dostanou přidáno ti, kdož “nikdy nepracovali”. Hergot, tohle má obrovský marketingový potenciál! Tak kdo se toho chopí?
  • Pavel Dobeš slaví sedmdesátiny. Myslel jsem, že je mladší, takže gratuluju! A dáme si Něco o lásce, to je klasika!
  • Před rokem zemřel Jan Kantůrek:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *