10/06/2019 – Epické kňů, (ne)důvěra, GaunerTV a zase rozhovory

  • Naprosto epický rozhovor, pochopitelně od milovníka motýle, vyšel na (iDnes). Dělá taky něco jiného, než že kňůčí do novin? To jsou perly. Netuší, kde mu sedí manželka (hint: v dozorčí radě svěřenských fondů), ani na pikosekundu neuvažoval, že by rezignoval, motýle (opakuje to a volá Brabce, fakt) atd. Bomba reakce na dotaz, co by dělal, kdyby byl obžalován a ČSSD odešla z vlády – Kdyby odešli, tak bych se šel určitě poradit za panem prezidentem. Ale my předčasné volby nechceme. – Bomba je to proto, že v koaliční smlouvě stojí: v případě, kdy 5 ministrů jmenovaných za ČSSD podá … demisi do rukou prezidenta, podá do 7 dnů demisi předseda vlády a spolu s ním, jeho prostřednictvím, všichni ministři navržení hnutím ANO 2011. (iHned) – Takže, Hamáčku, už si to asi nepamatuje… No a další obvyklosti. Zase lže: “výsledky mám. Taky o tom každou neděli vpodvečer píšu zprávu na Facebook.” – Máro, von tě zapřel!
  • Mynář (ten z Hradu, ten s tvrdým) má zase nějaké problémki, takže z KPR je už regulérně kancelář pro vysvětlování průserů papaláše bez prověrky. Ovlivňování – Mynář lobboval za podání stížnosti v kauze Lány, tvrdí exministr Pelikán (iDnes, iRozhlas). A pak ten penzionek – k tomu dokonce natočil investigativní videjko (je na stránkách Hradu, takže krom OvceTV už tam je i GaunerTV, fajn).
  • Feriho “po čuni” uzavřeno. (iDnes) Státní zástupce ve věci podmíněně na 15 měsíců odložil podání návrhu na potrestání. Feri proti tomu stížnost podávat nehodlá, žalobce podle něj našel dostatečné řešení. Fajn.
  • Pro Ratha to nevypadá dobře (iRozhlas), státní zástupkyně ho nemá asi rátha, navrhuje propadnutí veškerého majetku (zatím to mělo být jen 22 mega (což není veškerý majetek (teda u Ratha, pochopitelně)).
  • Ani v Brně to králíkům moc nedupe, Malá rezignovala (iRozhlas). Ale je to jen změna zařazení, ne že by končila v politice. Uf.
  • V Chorvatsku na Makarské se objevil žralok mako (Novinky). Kde jinde taky, že jo? Ostatně – začíná léto, chorvatští žraloci se už připravují na české učitelky.
  • Bouřky budou ještě silnější a přidají se vysoké teploty (Novinky), nově je výstraha i na zítra, tak bacha. (fakt už to počasí můžu psát jak Malá diplomku).
  • Dost zajímavej komentář k dotacím od, wait for it…, VKml (Novinky). Zvlášť to školství sedí. (vidíš, Václave, když píšeš o něčem, čemu rozumíš, hned to vypadá jinak…)
  • O pozvolné trafikazaci a sílícím vlivu ANO a SPD ve veřejnoprávních médiích píší (iHned, paywall).
  • Z toho, že odvolaný ředitel dostane ještě k odchodu nějakou pěknou kauzu, se tady už pomalu stala tradice. Takže i na šéfa ČD, odvolaného po 9 měsících, aby bylo místo pro Nebeského, “se prokeclo”, že tam je nějaké šméčko. (iRozhlas) Na což ředitel reaguje: „Zásadně odmítám jakékoliv obvinění z protiprávního jednání. Budu se bránit právní cestou, jelikož ještě stále věřím, že žijeme v právním státě,“ (doufejme, doufejme…).
  • Prezident nepřímo potvrdil, že se uvažovalo o mém odvolání, říká šéf státních zástupců Zeman (iRozhlas). Von jenom Bimbo chce bejt zajímavej, ještě alespoň jednou… (protože ta druhá varianta je děsivá)
  • Zvířátka. Dneska bude košiška: V mexické zoo se narodil vzácný černý panter (Novinky). Domů bych to nechtěl, ale je to pěkný.
  • Přehled největších eurodotací u nás (Aktuálně), pro referenci.
  • Klausiáda pokračuje, ofiko se představilo hnutí mysli Trikolora (jo, barvy má ve správném pořadí) (iDnes) a pravil, že “přišel čas vzít si naši zemi zpátky!”. On mu ji někdo sebral, nebo ja? Asi Zeman, ten něco v tom smyslu mumlal loni…
  • ČNB bude moci ze zákona určovat parametry pro hypotéky, rozhodla vláda (Novinky). Z doporučení (které stejně všichni respektovali) se stává zákon. Pohodá.
  • Průzkum, zase, důvěry a nedůvěry v politiky. Tentokrát od Centra pro Vytváření Veřejného Mínění. (Novinky) Není to pěkné čtení, pro Mlhoše a Bureše především. Klesá jim to. Teda důvěra, tu má Zeman u 43 % (nejnižší hodnota v historii) a Andy u 35 % (opět nejnižší). V celkovém žebříčku to ale furt je na první-druhé (jako MZ má i Rychtenský!) a třetí místo. No a nedůvěra – Jezevec 49 % a, počkejte si na to, Dotační klíště krásných 60 %.
  • Rozhovor o dotacích a auditu (iRozhlas) Prouza: Úředníci budou pod brutálním tlakem, aby dotace hájili do poslední kapky krve. No neke…
  • Brněnské MotoGP dostane vyšší dotaci, než původě schválila vláda (půjde o 55 milionů, ne o 39, jak to původně odhlasovali). Vtipně se s tím pochlubila Alenka na TW. Fakta: omezení dotace z původních 65 mega na 39 navrhl na vládě Plaga (ANO), pro bylo celé ANO krom Schillerové a Dostálové. ČSSD (všichni) byli proti omezení dotace. A teď, najednou, z toho je úspěch ANO, že budou v létě motorky (chléb a hry, že ano…).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *