03/09/2019 – Mýto v Praze, Pošta všude, Maruška nechápe a hadi v lázních

  • A Zao jede: Hadí lázně zůstanou během prověřování případu pod památkovou ochranou, rozhodl Zaorálek (iRozhlas). A on se ten sponzor Zemanovců už tak těšil na bourání…
  • Poskytl i rozhovor (Deník N, paywall), který by se dal stručně shrnout: takovej bordel jsem ještě neviděl! (Nějak mi tu nechybí Staněk) – Tempo práce tu nebylo vysoké, kritizuje Zaorálek svého předchůdce. Byl jsem příliš měkký, uznává exministr Staněk (říkám – nechybí! No nic.)
  • Čepro bude znovu brát biopaliva od Agrofertu. ‚Není oprávnění ho vyloučit,‘ stojí v právní analýze firmy (iRozhlas). A ono taky prakticky není od koho jiného brát, že ano.
  • Dost dobře zpracované, tak pro ucelenější obraz – 7 otázek a odpovědí kauzy Čapí hnízdo: s jakými důkazy policie pracovala, překvapil Šaroch a kdo je na tahu? (iRozhlas). Mě osobně na tom nejvíc fascinuje, že s tou informací přišel, s odkazem na interní zdroj, Deník N a během jednoho dne se to změnilo napříč médii asi desetkrát. Inu, já už tomu nechápu.
  • Zvířátka. Libo-li velrybičku pěkně zblízka? Prosím (Novinky). Potápěče málem spolkla velryba. Je tam video, tohle se mi stát, tak ty rybičky v okolí normálně přikrmím…
  • Služba od Glide dokáže proměnit vaší excelovou tabulku v mobilní aplikaci (Insight). Zaujalo. Tohle vypadá hodně zajímavě. Programátor/ajťák se z toho osype, ostatním by se mohlo hodit.
  • Něco pro pobavení – Piráti čekají vítězství. Vyhlašují soutěž na ministry (Novinky). Jo, ve sněmovních volbách. A ta kritéria pro kvalifikaci na ministra jsou skvělá (máš blog? a kolik followers na Twitteru?), jdu se přihlásit. (jinak, sranda stranou, ta samotná myšlenka a všechna ta kritéria nejsou špatná, jen je to zase tak nešikovně komunikované, že z toho jde napsat takovýhle “ha, ha, ha! Klauni!” článek… To je jeden z hlavních problémů Pirátů dlouhodobě – idea vs realizace).
  • Praha. Ha, ha. Praha plánuje do pěti let zavedení mýta. Přitom ji nejde objet (Novinky). Jo, mýto, to se řeší v Praze ubité deštěm (Praga caput regni) už asi 20 let. Akorát mám takový dojem, že běží nějaká soutěž o nejpitomější realizaci. No, tenhle návrh zatím vede – zpoplatnit Jižní spojku, to nenapadlo ani Krndu. (a ještě Seznam Zprávy)
  • Nejsou lidi. Chybějící zaměstnance pošty na přepážkách nahradí samoobslužné kiosky (Novinky). Balík do ruky, na poště, pokud teda bude mít robot čas a nebude zrovna těžit bitcoin. Úplně to vidím!
  • Multikolóra BFMLPSVZ, teda VKML, představila program. Pro všechny. Nebo tak nějak. (Novinky) – Trikolóra chce lákat voliče na odpuštění daní po čtvrtém dítěti. Chce také rušit EET, ombudsmana a plošnou inkluzi. Jo a osekat dávky, neziskovky a tak dále. (Toto se nelíbí uživateli Pitomio)
  • Státní zástupci nejsou nezávislí, čte Benešová kauzu Čapího hnízda. Čeká, že se do věci vloží Pavel Zeman (ČT). Národní hrdinka se do toho opřela, ta vyjádření čtu spíš jako “a hurá, mám něco na Zemana (a Bradáčovou)” (ne jezevec, zástupce). Začíná v tom být sakra bordel, díky, Enko…
  • No, pro (Enko, paywall) dala Maruška i rozhovor. A velmi výživnej. Hele, já sice nejsem paranoidní, ale…
  • Pro připomenutí loňského dění, kdy MF vyňalo dotaci pro Čapák z financování z EU, článek na (ČT) – Stíhání Babiše je v českých rukou, peníze EU použity nebyly, říká šéf vyšetřování OLAF. Jo, to byl dobrej krok tenkrát. Situaci budou sice i nadále sledovat, ale to je vše.
  • Chceme ekonomické portfolio! (pokud si dobře pamatuju – 20/08/2019), před tím chtěla digitální agendu (cítí se jako klíčnice od internetu, 30/07/2019) takže: Jourová by v Evropské komisi mohla dohlížet na dodržování zásad právního státu (a měla na starosti také boj s dezinforcemi nebo projevy nenávisti) (Aktuálně). Ale že to tak pěkně vyšlo dle očekávání…
  • Krimi, titulek týdne: Lupič v kukle přepadl poštu v Šumperku. Ujel na invalidním vozíku (Deník). Strážníci jej dostihli a nasadili mu botičku…
  • Jo a celá várka (800 lahví) unikátního absinthu This is not Dubied od (Žufánek) se dneska vyprodala za 23 minut. Fňuk, nestihl jsem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *