15/01/2020 – Teplíčko, obídek, metro v Brně a nevěděl…

  • Aby to s tím čipováním a pokutama nebylo tak jednoduché, tak dneska vstoupila v platnost novela veterinárního zákona a zvyšuje pokutu za 50k. Ne za čip, za neočkování proti vzteklině (které je nově bez čipu neplatné). To bude veselo. A ne, nevadí, že pes očkovaný je a ne, nevadí, když tu pokutu udělí víckrát (v sobotu, v neděli, v pondělí pro čip, tak ještě jednu cestou…). A stejně ty čipy aktuálně k ničemu nejsou… (Deník).
  • Vypadalo to ze začátku vážně, ale jak jsem došel k “polib sysle” Brabec připraví, tak už jsem klidnej – Česko zakáže brčka či lžíce na jedno použití. Ministr Brabec připraví zákon, který trestá za zbytečný odpad (Lidovky).
  • 15. ledna 2020 – Na Šumavě bylo 15 stupňů (Novinky). Nad nulou. Meh…
  • Rozhovořil se nám hlodavec – Můj přístup k úřadu by byl méně ‚neziskovkářský‘, říká prezidentův kandidát na ombudsmana Křeček (iRozhlas). Okamiovi právě z radosti zaskočila večeře. Kebab. Jinak zajímavá informace z článku – s prezidentem se viděl v pátek a o nominaci nepadlo ani slovo. Asi ad-hoc křeček.
  • Oběd u prezidenta si užil Vondráček (opět si postěžoval, že odchází vyuzen) a Kubera (který se pochlubil, že jej Mlhoš přetáhl holí a jemu se to líbilo). Takové lidové. Vondráček daroval prezidentovi domácí palírnu. Kubera dostal od Zemana holí (Deník).
  • Když Michal Kašpárek doporučuje nějakou ezoterickou mašíblovinu, je potřeba zpozornět a zamyslet se. Ideálně nad tím článkem/recenzí – Bourej brzy, bourej často. Top ezo pro muže 35+ (Peníze). Je to dlouhé, ale rozhodně stojí za přečtení.
  • Něco k NISu, velice zábavné (ostatně jako všechno, co o vizi majitele ČR, s.r.o. napíše někdo, kdo alespoň někdy trpí myšlením). Brno bude mít metro. Tohle má proměnit „Babišův nejoblíbenější kraj“ (SeznamZprávy). A kdyby jenom metro… Na Brno dobrý!
  • K rozhádané koale a změnách na P1 – Čižinský selhal, řízení radnice bylo katastrofální, tvrdí nový starosta Prahy 1 Hejma (iRozhlas).
  • Mašinky. Pokuta pro Arrivu, už druhá. A další ještě budou následovat. Za problémy na železnicích dostane Arriva další pokutu. Ministerstvo ji zatím vyčíslilo na 670 000 (iRozhlas). Mezi důvody jsou mimo jiné zpoždění, netopící souprava a zrušení spojů. Tohle aplikovat na ČD, tak máme vyrovnaný státní rozpočet…
  • O „e-shopu“ na známky za 400 milionů jsem předem nevěděl, zlobí se Babiš (iDnes). Nevěděl, vážení! Nekecomakač, který osobně kontroluje snad i nákup papírů do tiskárny na vládě, nevěděl o zakázce za 400 mega. To je teda od Kremlíka pěkná účelovka! Takhle obejít majitele! V článku i reakce ministerstva (na Twitteru a Twitteru pak další), vše je OK a je to ještě dokonce levněji, než byl odhad. Ech.
  • Dlouhý, ale zajímavý článek (byť s naprosto šíleným nadpisem) vyšel na (Technet) – To konspirátory potěší. USA budou experimentovat s „vesmírným počasím“. Jde o “pokračování” experimentu Starfish Prime (nukleární výbuch na nižší oběžné dráze), jeho dopady, družice, Van Allenovy pásy atd. Fakt zajímavé čtení.
  • Jo a Putin oznámil, že chce udělat změny v ústavě a tak celá vláda Ruska vzápětí podala demisi. Aby měl Vovka prostor. To by u nás neprošlo. Teda zatím. Ruská vláda končí. Putin navrhl jako nového premiéra šéfa daňového úřadu (iDnes).
  • A to je taková hezká tečka za dnešním dnem. Zvířátka nebudou, musí stačit křeček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *