30/07/2020 – Kšeftík v Lánech, optimista Ken, přiznání a váhy

  • Když nemůže Márty na Hronov, dorazí Hronov na chatu :) Přijeli kamarádi. Hronovští. Prostě Hronov! Akorát si z toho nějak moc napamatuju… No nic, jdem na čtvrtek.
  • Korona nám mění ledacos, i zákony – Dlouhodobý kurzarbeit? Mohl by platit od ledna, říká ministryně Maláčová (Deník). Najednou to jde. V článku je pak ještě souhrn “komu (ne)pomohly programy COVID I-III” a mám takový dojem, že ta čísla nezaměstnaných brzy poskočí. Neb někde jde o podporu míst, která už reálně neexistují.
  • Ken hýří optimismem – Páteřní laboratoře pojedou denně, výsledky dají do 48 hodin, řekl Vojtěch (iDnes). A všechno je nad očekávání. Máme konec července, drahý Superstar… Neuspěchali jste to trošku?
  • Snad jenom – jako firmu, Sony… Váhy na dálnicích zaznamenávají kamiony vezoucí tuny navíc. Řidiče ale nikdo nepokutuje (iRozhlas). Cituji: Města, která mají přestupky kontrolovat a vymáhat pokuty, nedostávají od ministerstva dopravy žádná data. A ten problém je – objem dat je moc velký, neprojde to přes datovou schránku… Hele, von to multiministr jistě už řeší – bude to tisknout, nebo tak něco…
  • Všichni se od nás učí, že jo… Česko má z okolních zemí nejvyšší přírůstek nakažených na milion obyvatel. Nárůst je ale plošný (iRozhlas). Dáme vlnu?
  • Něco z minula – Dozvuk kauzy opencard: šéf soudu svědčil na Sotolářově svatbě, v kárném řízení navrhl mírný trest (iRozhlas). Z titulku není jeden moudrý, takže: Když kárný senát před čtrnácti dny řešil případ soudce Alexandera Sotoláře, navrhoval mu jeho nadřízený Libor Vávra jen mírný trest – odvolání z funkce předsedy senátu. Server iROZHLAS.cz nyní zjistil a ověřil, že oba soudce váže bližší vztah, než se dosud veřejně vědělo. Takový SmartWings v menším… Ono to tu tak je prostě už nastavené – od regionů po vládu…
  • Zase ten optimista Ken – 25 tisíc testů denně, nová verze e-roušky (od 1.9. a už bude prý fungovat i na iPhone (což znamená, že to celé přepíšou)), plány a tak – S nástupem chřipkové sezony se budou na covid testovat hlavně rizikové skupiny (Novinky). A citace: Na dotaz novinářů, zdali to nemělo být dříve, odpověděl, že to již řeší od března. „Nedíváme se do zdi, věci se řeší průběžně a kontinuálně. Ani Řím nebyl postaven za den,“ jasně Kene…
  • Podíváme se do Lán, tam je taky bordel jak na ministerstvu (libovolném) – hradní rezident má pozemek, levně. Dcera prodejce pozemku má zakázku v Lánech, za 1,5 mega. Ruka ruku a nazdar. Ta parta Hic (Mynář, Nejedlý a další kamarádi bez deště (stačí, když kape)) jede jak dráha, to je neuvěřitelný! (Aktuálně) Podnikatel prodal Zemanovi pozemek pro vilu. Dcera dostala milionovou zakázku z Lán. A vono co? Jo, nic. Až tak už jsme si zvykli…
  • Odlehčíme. Nádherná infografika na (Aktuálně) – Mise Mars 2020 – Perseverance rover. Nejdražší zásilka dvou kil substrátu na kytky v dějinách lidstva :) Jo, za pár let se má vrátit kýbl hlíny z Marsu.
  • Připomínán daně, Daně i vám. Desetina Čechů ještě nepodala daňové přiznání, čas mají do 18. srpna (ČT). Já už se přiznal. Ale bacha, aby v tom nebyl malej bordel, tak pojišťovnám je nutné dodat přehled nejpozději 3. srpna (ne 8 dní od podání přiznání, je to jinej zákon) a sociálka pro změnu počká do 18. září (teda prej…). Furt ve střehu!
  • Přátelé žehu, teda koheze, nějak se nám ty prachy od EU, co vyjednal Andy, začínají komplikovat. Babišova (ne)výhra: Peníze EU chce Česko znovu hlavně na zemědělství, ekologie kulhá (Novinky). Green deal a tak dále, opět jen pro referenci, ten článek to shrnuje pěkně.
  • A stačilo. Ono se během okurky naštěstí moc neděje…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *