17/08/2021 – Venezuela na pivu, manuál pro školy, Vondrák perlí a UFO

  • Dlouhý, ale ohromně zajímavý, rozhovor s novým nejvyšším státním zástupcem vyšel na (iRozhlas). Hrubě doporučuju k přečtení, ten chlap zní velmi rozumně a umí v tom chodit. Je tam i Čapák a mnoho dašího, pochopitelně, nicméně nic se nedozvíme. A tak to má být. Uvidíme realitu za pár měsíců. Nejvyšší státní zástupce Stříž: Se Šarochem jsme spolužáci z fakulty, kvůli Čapímu hnízdu bych se s ním nesetkal
  • Včerejší extempore Venezuely s mladými houbičkami už probírají nejen maminky na mimibazaru, ale i (iRozhlas) – Maláčová porušila koronavirová opatření a pochlubila se s tím na sítích. Hájí se svojí nepozorností. Daleko zajímavější ale je, že tou nepozorností nedorazila na jednání vlády, které bylo v tu samou dobu… Jako jediná chyběla.
  • Titulek potěšil – Podmínky pro chov hadů či krokodýlů se zpřísní (Novinky). Žel jde jen o zvířata, ne o vládní hady…
  • Máme půlku srpna, takže konečně (změní se to už jen 3x) – Podrobný manuál pro školy: testovaní roušky ve třídách odloží (Novinky). Loni touhle dobou vydal Ken nařízení o rouškách ve škole, které Premča obratem zrušil a pravil, že jej překvapilo. Letos není na sociálních sítích takové halo jako loni, tak to asi rušit nebude. Stručně: bude se testovat, kdo se nenechá, tak má povinně respirátor a nesmí zpívat a chodit na tělocvik uvnitř. Nebo tak něco.
  • Žvížátka! Vlkům v Beskydech se narodila mláďata (Novinky). Je tam video a je to děsně ňuňu.
  • Naopak ňuňu vůbec není aktuální bezpečnostní díra, zkontrolujte si routery – Téměř 200 zařízení více než padesáti výrobců s Wi-Fi od Realteku ohrožují bezpečnostní díry (Živě).
  • Po špičkovém DeepL máme další překladač s AI. Zkusil jsem jej, je dobrej, ale DeepL je lepší. Ale tenhle je zase zdarma a českej, tak nasdílím (Živě) – Další postrach lidských překladatelů. Český CUBBITT má být přesnější než člověk.
  • Surikata “mám vysoké IQ, nedělejte ze mě idiota” Vondrák perlí. Tenhle rozhovor (Respekt, paywall) je něco neuvěřitelného. Ale to už jsme u tohohle narcisa zvyklí. Kupříkladu za to, že ANO aktuálně uplácí voliče levice může ODS, protože s nima nešla do vlády, ale klidně může jít letos… No, je to zlatíčko – Vondrák: Odmítavá reakce ODS mě neodradila.
  • Zase odlehčíme, hezkým článkem o kafi a podnikání během lockdownu. Čte se to pěkně a kluk je to sympatickej – Covid mě naučil dělat to, co opravdu vydělává peníze, říká Jaroslav Tuček z pražírny Doubleshot (iHned).
  • A ještě jednou pro odlehčení (dneska to je fakt potřeba) – dlouhý a komplexní článek o UFO a nově odtajněných materiálech USA armády má (Technet). Ne, není tam důkaz, ale pravda je někde venku! Zpráva o UFO amerických zpravodajců nabízí jen hypotézy bez důkazů.
  • Jo a taky dnes výjimečně rozmrazili našeho nejvyššího velitele ozbrojených sil. Poskytl státnické prohlášení k aktuální situaci Parlamentním listům a opět zmizel dlabat puding do lánské LDN. Z více než jasných důvodů nesdílím odkaz, stejně tam není nic podstatného. (pro otrlé má výcuc iRozhlas).
  • A teď ještě takovou drobnost:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *