04/03/2019 – IT policajti, macronky na Twitteru, med a Tydýtovo sliby

  • Do Česka se vrací nakažlivé nemoci, do politiky zase Ivan Langer (iRozhlas). Titulek měsíce, nemám co dodat :D
  • Revolut má problémy, ale sakra velké. (E15) Kdybych tam měl účet a vlastně: kdybych měl peníze, abych tam mohl mít účet, tak se začínám bát. Tohle bude zajímavé sledovat.
  • V Ústí to žije! Trojkoalice Rudí – Rudí light – Hnědí se rozpadla. ČSSD vypověděla koaliční smlouvu s SPD a KSČ. Prý kvůli “programovým prioritám” a “neshodám v programech”. (iRozhlas) Nechápu. Vždyť na vládní úrovni spolupráce s extrémisty (pod to se vejdou oba ty spolky) tak krásně funguje…
  • Policie a stát a nový ICT systém. Co by se asi tak mohlo pokazit? No… Tak chystá se nový systém pro sdílení informací napříč složkami, prostě centrální analytika (ať už to znamená cokoliv), pod jednotným informačním systémem. (iDnes) Bože chraň! Při úrovni ICT projektů v tomhle státě (zdravím NEN! Teda pokud zrovna funguje…) už bude asi jednodušší ta data rovnou fláknout na ulož.to, ať z toho není ostuda dodatečně…
  • Všechno je na hovno, akorát včely jsou na med. A med už je taky na hovno. – tak praví stará lidová moudrost. Loňský med sice nebyl na hovno, ale bylo ho málo. Bzzzzz. (iRozhlas) A velká část byla z řepky, takže vlastně byl na hovno, lidová moudrost se neplete.
  • Mynáři, nehraj si na zemana! No, už jsem mu to radil, neposlechl. Takže teď Unterwasserman z nezkolaudovaného rybníka přijde ještě o “černou stavbu” (čti: čerpadlo na zasněžování) vedle toho rybníčku. (DeníkN, paywall) Ještě že už je březen a končí lyžařská sezona. (hele, já vím, že je to úplná prkotina, ale když vono je to tak pěkně škodolibé…)
  • Teplo pokračuje, jako by snad ani jaro nebylo. Překročeny rekordy na desetině stanic (takhle to zní strašně, ve skutečnosti jich bylo 15 ze 150, to je to kouzlo čísel), bylo až 20. (iRozhlas) Klatovy hlásí 16, to celkem šlo.
  • Macron dneska zavařil Twitter. Rozeslal něco ve stylu “Mým národům” ve všech jazycích Unie. 21 jazykových mutací tweetu, první pochopitelně v němčině (druhej v angličtině, což se mi zdá poněkud zbytečné…), ohledně voleb do EU parlamentu. Emotivní, dlouhé, netuším, co si z toho odnést. (Lidovky, třeba)
  • Hele, takhle dlouhej souhrn a furt žádnej Tydýt? To koukáte, co? No jo, jsem si ho šetřil na konec :) Tak jedeme:
  • Kňůkal obecný (lat. agentus universalis) to má těžké, jeho ministři si plácají, co chtějí a kde chtějí, i když s tím jejich majitel nesouhlasí. Tak třeba Klekánice – už 10 dní plácá o zrušení plateb za státní pojištěnce (i chudák Volný (ten z ANO, co vypadá jako Husákův dědeček (nebo babička) ten nápad obhajoval v ČT) a ono je to nakonec úplně jinak! Tydýt s tím nápadem nesouhlasí a nic z toho nebude. Pravil dneska (Lidovky). Slušná reakční doba na někoho, kdo maká 18 hodin denně. Kampaň, asi. Takhle se řídí firma?
  • Mimochodem – firma… Svěřenský imperátor seznal, že stát není firma. Trvalo to jen 7 let a bylo k tomu potřeba 20 vítězství Sáblíkové a dvě slíbené haly… Slunko naše dotační dneska opatrně přiznalo, že ta hala byl blbej nápad a nic z toho nebude. (iRozhlas) Dycky hala!
  • Mimochodem – fanoušci nejlepšího premiéra galaxie a přilehlých vesmírů držej úhel a píšou, že Svatý Andrej nikdy neřekl, že stát je firma. Že prý říkal jen, že chce stát řídit jako firmu. No, koblížci, řekl to, opakovaně, omlouvám se za pošlapání báboviček. Třeba tady: (Aktuálně) A plno dalších zdrojů.
  • Co to ještě slíbil? Jo, galerii v Praze. No, dneska je fakt blbej den. Slibotechna zjistila, že to nepůjde tak rychle a nic z toho nebude. (Deník) Bureš vs. Sliby – 0:3 za jeden den, to už je fakt kampaň. Otázkou je – čí?
  • Piráti zase dmýchají (jo! poprvé v životě jsem tohle slovo použil!) kampaň (ale asi blbě) v Bruselu. Ta koudel v gatích Al Čaponeho prostě nedostane šanci vychladnout. (Seznam Zprávy) Akorát se obávám, že má azbestovou prdel…
  • Zubatá si došla pro Dylana z 90210 (Luke Perry) a Keitha Flinta (The Prodigy). V druhém případě prý šlo o předem domluvenou schůzku.

PS: ano, chybí tu týden. Pracovní a zdravotní důvody, postupně doplním (ty texty, ne důvody…) :)

Jedna odpověď na “04/03/2019 – IT policajti, macronky na Twitteru, med a Tydýtovo sliby”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *