29/01/2024 – F-35, soudci se soudí, Macinka s Ušipleskem a vyhlášení appek roku

  • A konečně už aktuálně :) Ještě jednou omluva za spam odběratelům mailem, jsem vypnul jinej modul než jsem chtěl… Teď zase vypnu mailing, neb chci doplnit i zbytek z AirTable za poslední rok. Inu – inBox zero, už zase funguju, ale dalo to práci.
  • Hall of Fame – Golden Kitty Awards Winners | Product Hunt (Producthunt.com) – Vyhlášení nejlepších aplikací na ProductHunt za minulý rok. Všude samá AI a některé appky jsou pure magic. Doporučuju projít!
  • Recenze filmu Chudáčci. Frankensteinovská variace, která provokuje otevřenou sexualitou i výsměchem patriarchátu (M.avmania.zive) – Tenhle film je výborný, zejména díky hereckému koncertu Emy Stone, nicméně recenzi doporučuji nečíst! Je totiž kristalickou ukázkou toho, jak recenze vypadat nemá. Autor se chtěl pochlubit svou inteligencí – jak vše pochopil, takže v textu kompletně rozebral celý děj a významy, blbec… Tohle není na “spoiler alert”, tohle je “už na to ani nemusíte chodit”…
  • „Česko vstupuje do nové éry“. Černochová podepsala smlouvu na nákup F-35 (Novinky) – A je to. 150 miliard a dodání do 2035. Diskuze pod článkem velmi bohatá… No, já tomu nerozumím, tak věřím, že vojáci vědí, co je pro ně nejlepší (já mít neomezený rozpočet, tak taky kupuju každej rok nejvyšší model Macbook Pro…). Jedno je ale jisté – 150 miliard to nakonec určitě nebude, spíš dvojnásobek, jako obvykle.
  • Soudci protestují proti zpomalení růstu platů. Část se chce bránit žalobami (Irozhlas) – Inu – jde o prachy až na prvním místě. Nicméně dvě zajímavé věci – jednak je to úsměvné, že soudci mají problém s tím, že jim narostly platy méně, než měly, když ti samí soudci schvalují nižší valorizaci penzí. A druhá věc, kterou jsem nevěděl ani já, kterej to sleduje docela dost, je, že došlo ke snížení valorizace ústavních činitelů (poslanci, soudci atd.) až tak, že nejvíc přidáno z politiků dostanou premiér a předsedové obou komor – přibližně 100 korun. A tohle se nikde nemedializuje, ač by mělo (s ohledem na řev lidu, že na svém platy nestáhnou, ale důchodce oberou…). // „Jsou to politické zásahy. Jsou v podstatě motivovány snahou získat potlesk obyvatelstva, ale tohle se nesmí dělat na úkor soudnictví,“ řekl pro Radiožurnál šéf Soudcovské unie Libor Vávra
  • Šlachtova Přísaha půjde do eurovoleb společně s Motoristy sobě (Novinky) – Ušiplesk a Macinka (tomu nemusím dělat přezdívku, to je blbý samo o sobě), co se tak může pokazit? Možná dají i 0,9 %.
  • Pošta se rozdělí na dvě firmy. Není to připravené, tvrdí někteří úředníci (Denik) – Konečně bude losy a pojištění prodávat jiná firma! Oh, wait, tak nic. Losy zůstanou, vyčlenit se má Balíkovna (což je jediná část toho skanzenu, co není ve ztrátě). Chápu, poslední pak v ČP zhasne… // K rozdělení má dojít k 1.1. 2025.
  • Zemřela kartářka Jana Demeterová, ostatní věštce to překvapilo (Novinky) – Titulek fantastický! Jinak samozřejmě smutná zpráva.
  • Pět školáků skončilo na Karlovarsku v nemocnici, vyzkoušeli medvídky s HHC (Novinky) – Medvídek z Bogoty strikes back. Děcka se vydala na trip na 24-48 hodin, úžasný matroš! Akorát fakt ne pro děti. No a tohle se prodává v automatech (jeden medvěd vyjde na 99 Kč, kdyby radši děti kouřily…).

5 odpovědí na “29/01/2024 – F-35, soudci se soudí, Macinka s Ušipleskem a vyhlášení appek roku”

  1. Nevím co se ti stalo, ale poslední půlrok tam kde jsi byl vtipný tak jsi celkem útočný a přestalo mne to bavit.

    Tak jen upřesnění bez těch tvoji domýšlení (ceny jsou v CZK, platit se má v dolarech, takže tam může být odchylka).

    Cena za letouny, související vybavení, výcvik, munici a zajištění životního cyklu do roku 2034 činí 106 miliard korun. Česko ji bude postupně hradit v letech 2024 až 2034. Dalších 44 miliard půjde na infrastrukturu, na palivo, přípravu personálu a odvod DPH.

    1. S tím dojmem nic neudělám, ono se to nelíbí víc lidem, když místo Babiše kritizuju “ty hodné”, no.

      K té ceně nákupu F35 – i s obsluhou a provozem to má být kolem 320 miliard za celou dobu, plus k tomu ještě nutno přidat modernizaci letišť a tak dále. Podrobněji viz https://denikn.cz/1340514/schopnosti-cena-otazniky-i-konspiracni-teorie-vse-o-nakupu-letounu-f-35-na-jednom-miste/.

      Já osobně si myslím, že to je dobrý kauf, nicméně když podotknu, že to 150 miliard nebude ani omylem, tak to mám podložené :-)

    1. To by ale mělo, to neprovozuju já, to dělá JetPack. Ale jak koukám do DB, tak už se ti povedlo odhlásit (tenhle mail tam nevidím). Pokud máš odběr na jiný mail, tak dej vědět, vymažu jej ručně.

  2. karboš zaujal. ještě možná testnout další nepoživatelný plevel (dýně, cukety), jestli by se tímto způsobem nevylepšila chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *