30/01/2024 – Pavel bilancuje, zbrojáky u poslanců, valorizace a Rakušan nedržel kušnu

  • Fotogalerie: nasa spirální galaxie (Idnes) – Neuvěřitelné fotky. Sice se tam nikdy nepodíváme, ale je to nádherný. Miliardy hvězd.
  • Mezi poslanci: Máte zbrojní průkaz? A zbraně? (Seznamzpravy) – Zajímavý průzkum mezi poslanci, sice jich odpověděla necelá polovina, ale i to je docela dobrý vzorek. Nejděsivější na tom je, že zbroják a zbraně mají i idioti Kolovratník a Foldyna. To je vo hubu…
  • Vláda si neví rady s dezinformacemi, říká Pavel (Irozhlas) – Dlouhý, ale opravdu dlouhý (částečný přepis má 37k znaků, video má hodinu) bilanční rozhovor s Pavlem po roce ve funkci. Sympatické je, že to je česky, mohlo to být ve staroslověnštině, brrr. Nechám AI vygenerovat základní souhrn, jinak to v rámci CDD pokrýt nezvládnu. Takže AI zde:
    • Personální změny na Hradě – Prezident Pavel komentoval odchod šéfky své kanceláře Jany Vohralíkové a příchod nového ředitele Milana Vašiny. Popřel jakékoli zákulisní boje nebo vliv sponzorů na jeho rozhodování.
    • Moderování politických procesů – Prezident Pavel vyjádřil svou snahu o hledání shody mezi vládou a opozicí na klíčových otázkách, jako je konsolidace veřejných financí, důchodová reforma nebo zahraniční politika. Zkritizoval některé opoziční politiky za zpochybňování Ústavního soudu.
    • Konflikt v Gaze – Prezident Pavel podpořil přijetí eura a boj proti dezinformacím. Vyjádřil se také k situaci v Gaze, kde podpořil ukrajinskou stranu a varoval před možnými důsledky vítězství Ruska. Zmínil se také o možném rozmístění amerických jaderných zbraní v Británii.
    • Zahraniční politika: Pavel podpořil ukrajinskou nezávislost a obranu proti ruské agresi, kritizoval Donalda Trumpa za jeho nejistou politiku a vyzval k přijetí eura jako společné měny.
    • Vnitřní politika: Pavel hájil své rozhodnutí podepsat konsolidační balíček a důchodovou reformu, odmítl nálepku pětikoaličního prezidenta a nabídl se jako moderátor politických procesů.
    • Personální změny na Hradě: Pavel odmítl spekulace o mocenských bojích nebo zemětřeseních na Hradě, vysvětlil odchod Jany Vohralíkové a příchod Milana Vašiny jako vedoucího kanceláře a zdůraznil, že Petr Kolář není jeho oficiálním poradcem.
    • Další plány: Pavel prohlásil, že se chce věnovat tvorbě nového českého příběhu a vize, ale nechtěl se vyjadřovat k možné druhé kandidatuře na prezidenta.
  • Nejnovější mapa exekucí: Podívejte se, jak lidi ve vaší obci tíží dluhy (Seznamzpravy) – Velmi zajímavá mapa, datová žurnalistika in da best. Pozitivní je, že těch exekucí ubylo, od 2 p.b. na 8 % populace. Což je sice furt hrozné, ale ten trend je dobrej.
  • Valorizace penzí: Češi shánějí, kolik mají nově důchod. Dopis nepřišel, co dělat (Denik) – ČSSZ nestíhá, i když to posílají elektronicky. Nestíhají. Ach jo…
  • Tu debatu mu byl čert dlužen. Rakušan řečmi o znárodnění ČEZ vyvolal další zmatek (Novinky) – Jak sestřelit akcie ČEZu? Stačí vypustit Rakušana na debatu… Ten Einstein v té hospodě, v rámci svého předvolebního turné, plácl něco o tom, že stát se chystá vykoupit minoritní akcionáře a už to jelo. Je to blbec, no. A ani následné žehlení na Twitteru: “V zápalu debaty jsem uvedl nesprávnou informaci a za to se omlouvám” to nezachránilo.
  • Nepřekvapujme se, pokáral Fiala Rakušana za výrok o plánu na zestátnění ČEZ (Novinky) – Copak překvapení, profesore, ale že se ti drolí celá 5K pod rukama a ty se zmůžeš akorát na “Tytyty, Vítku!” je daleko horší. BUDÍČEK!!!
  • Glosa: Michal Hašek, smutný důkaz, jak je těžké přijít o moc (Seznamzpravy) – Já se naopak na tohohle klauna v barvách PRO nácka Rajchla těším, Bude sranda :) Ostatně už před mnoha lety (2013) jsem k němu tweetl: “Hašek je takový blb, že kdyby mu Zeman řekl: “Potop vládu”, tak přijede ke Strakovce s cisternou…”.
  • „Vědět to měl.“ S reportérem Kroupou o kauze premiéra Fialy (Seznamzpravy) – Poslechnou, Kroupa, a voni to věděli? Spíš ne, to by o tom psali už dávno, že jo? Ano, profesor má průser, ale to se vymlčí, když se vymlčel i zmoklý kmotr Blažek a prokurátor Stříž a asi 50 dalších svinstev, co má na triku to “menší zlo”, co jsme si zvolili, že…
  • Šéf antimonopolního úřadu se zbavil protikorupčních expertů (Seznamzpravy) – Mlsna (to je ten se zdechlou fretkou na hlavě) jede. A víte co? Já už na to dneska dlabu. Sorry, nazdar a dobrou noc!

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *