05/02/2024 – Neplacené volno, Chvilky v zisku, vítr a dohodovací řízení

  • Blažkův náměstek, který prchal z WC, skončil na neplaceném volnu (Seznamzpravy) – „Pan náměstek si z důvodu péče o dvouletého syna vzal na několik měsíců neplacené volno,“ uvedl Blažek, aniž by dále upřesnil, jak dlouho nepřítomnost jeho náměstka bude trvat. // Asi zmoknul, chudák malej…
  • Registr hotelových hostů? Čekám napadnutí u Ústavního soudu, říká novinář (Irozhlas) – Delší rozhovor k tomu “EET pro hotely”. Vypadá to ještě hůř, než jsem čekal. Zase jsme papežštější než papež… Všechna data (včetně data narození a občanky) v jednom registru a na šest let. Děsný. A to jde za Piráty, co byli tolik proti šmírování. Tvl, pusťte mě na ně…
  • Milion chvilek už vybral skoro 100 milionů. Většina jde na platy a provoz (Novinky) – Dobrej kšeft. Za 2022 z nákladů 23 milionů korun šlo na veřejné akce 4,6 milionu korun. Docela překvapilo, že Chvilky dělají denní přehled zpráv (a vybírají na to, protože “bez podpory to nejde”). Nechci se vnucovat, ale… ;-)
  • Hrozí silný vítr i velká voda. Meteorologové upřesnili výstrahu (Novinky) – Únor bílý, sílí pole… Tak nic, je 13 °C. Alespoň nemusím tolik topit, no.
  • MobileDiffusion: Rapid text-to-image generation on-device (Research.google) – Ovšem tohle je boží. Offline přímo na telefonu a víceméně v reálném čase. U teda byla taková webová služba, ale tohle je komplet offline na zařízení, kde se ten pokrok zastaví?
  • Na Hrad a zase zpátky: jedenáct měsíců kancléřky Jany Vohralíkové (Irozhlas) – Velmi zajímavé čtení, velmi. Mám z toho dojem, že paní poněkud přecenila svůj význam a následně byla po zásluze odejita. Doporučuju přečíst. // Pak přišly články, které začaly vykreslovat hradní situaci jako boj mezi dvěma klikami a Pavlův volební tým označovaly za „nadšence z kampaně“, lidi od kancléřky jako „profesionály“. Podle zdrojů z Hradu i tuto konstrukci vytvořila a do médií vypouštěla právě kancléřka s cílem oslabit pozici původních Pavlových spolupracovníků.
  • Zmocněncem pro euro se stal ekonom Zahradník. Jmenoval ho ministr pro evropské záležitosti Dvořák (Irozhlas) – Tohle bude ještě sranda. Další sólo akce STANu, prostě ho jmenovali. A to se ODS líbit nebude, opravdu nebude. Ta je proti euru jako jeden Blažek, teda jako jeden muž. A po spanilých jízdách Rakušana jde o další podraz v rámci koalice. Kávičku?
  • Řidičák na zkoušku: První hříšníci se musí vrátit do autoškoly, jinak mají smůlu (Denik) – Titulek si hraje na clickbait, nicméně ta statistika je docela v pohodě – za leden to bylo 24 začátečníků, což je vlastně pohoda. A docela se mi ten novej předpis líbí, je to takové “tytyty” na sebevědomé machry, to je fajn.
  • Policista měl na stole důkazy, že advokátka odklání peníze. Zmizely desítky milionů (Seznamzpravy) – Kdežto tohle je průser. To je ta kauza s nákupem bytů přes advokátní úschovu, kde si ta paní udělala takové menší letadlo a postupně odkláněla peníze. A pak to prasklo, no. Bohužel to prasklo pozdě. // Nové zjištění v případu advokátky Hany Sukové, která lidem zpronevěřila 153 milionů: Policejní komisař měl důkazy už v roce 2018. Od stolu však rozhodl, že nejde o trestný čin.
  • Čtyři v jedné. Jurečkova revize sociálních dávek má zamezit zneužívání (Idnes) – Nápad jistě dobrý… Prostě sjednotit dávky na dítě, bydlení, příspěvek v hmotné nouzi a doplatek na bydlení do jedné dávky, to zní super. Akorát se obávám, že to úřady nedají, už teď se čeká na důchod půl roku, tohle bude další komplikace. Ale rád se budu mýlit.
  • Přihlášky na střední školy: Systém má opět problém s přílohami, tentokrát na straně škol (Idnes) – Tohle dávám jen jako ukázku článku, co prostě “museli napsat”, aby “byl titulek”. Pěkná prasárna od ex-babišpress. Prostě museli sehnat citace od někoho, kdo byl zmaten. Sice dále v článku je uvedeno, že nejde o chybu a přihlášky jsou ok, ale titulek prodává. Fujtaxl…
  • Fiala svolal koaliční dohodovací řízení | iROZHLAS – spolehlivé zprávyHm (Irozhlas) – Hm, co jsem říkal? Už se perou. ODS se guerilla STANu nelíbí, koalice se nám štěpí. Uvidíme zítra.
  • Šéf Cermatu: Na zaměstnávání syna nevidím nic špatného (Seznamzpravy) – A další rozhovor s panem Krejčím. Je to opět zajímavé. Nikoliv v toho důvodu, že by zaměstnal syna (on odvedl dobrou práci a dostal za to desetinu toho, co by si řekla firma), ale z toho důvodu, že on je taková čistá duše, nepolíbená politikou a neschopná obstát v mediálním prostoru. Naivní, upřímný… Toho sežerou do měsíce. Škoda, no.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *