05/03/2019 – škrtáme, lvi, bodovka pro strojvůdce a úplně mimo realitu

  • Na úvod si dáme zvířátka. Lvíčkové v nelegálním chovu sežrali chovatele. Auvajs. Bohužel je to stálo život – zásahovku chápu, mají to tak v předpisech. Nejdřív lidi, pak zvířata. (iRozhlas) Šlo o vleklý spor obce s chovatelem. Černá stavba vs předpisy. Každopádně na cynismus starosty nemám. Po sežrání chovatele prohlásil: „Dnešní incident snad konečně pomůže vyřešit dlouhodobý problém,“ tak to nepochybně.
  • Další havárka na železnici (na železnici dějou se věci…), tentokrát Brno a i pár zraněných lidí (iRozhlas) Je toho nějak moc, poslední dobrou (dle Hlídače státu nárůst havárií o 36 %). Náhoda?
  • Nové, přísnější, stavební předpisy se blíží. Snad už má Mynář všechno postaveno… (iRozhlas) K tomu žádný fór nemám, prostě si jen rychle dostavte, co potřebujete.
  • Andrejš se obul do Macrona, na Parlamentních listech. Normálním novinám (i těm z holdingu) rozhovor neposkytl. Je takovou tradicí, že pokud Vůdce využívá PL, je průser na obzoru a snaží se zapůsobit na cílovku v levém koutu toho grafu s normálním rozdělením IQ. Gaussova křivka je svinstvo. (bez odkazu) Jen mě napadá – s kým bude ANO koalovat v Evropském parlamentu? No, asi se stranou Macroneho.
  • Budu zlej a dám citát: “Návrhy prezidenta Macrona jsou líbivě prezentované, ale jsou úplně mimo realitu,” pravil ujo Andrej a otevřel rychlobruslařkou halu, stadion v Brně, 365 km nových dálnic, úřednické centrum Syslov, galerii v Praze, obytný most přes Vltavu a kanál Dunaj – Odra – Labe.
  • Langer se fakt vrací! Íčko bude šéfovat ODS v Olomouckém kraji (Aktuálně). A co Janoušek? Ten nedorazí? :) Tahle partaj fakt dělá všechno pro to, aby se přiblížila potenciálu 5 %, odspodu.
  • Bureš letí do USA. Má domluvenou dokonce i schůzku v Langley. S CIA. Agent StB se potká se šéfkou CIA, to je jak začátek vtipu. (iRozhlas) Snad ho nepustí k ničemu tajnému, ostatně varováni už jsou. (Guardian) má jako hlavní zprávu článek s titulkem: Rich, scandal-hit and populist: Czech leader Babiš to meet Trump – to bude zase ostuda…
  • Parlament zkusil dneska rychle odhlasovat změnu, jedno slovo to bylo, v zákoně o Radě pro Evropské strukturální a investiční fondy. Stručně řečeno – chtěli vyškrtnout podmínku, že tomu předsedá premiér (kterej nemůže, protože má střet zájmů). Jestli tohle není lex Babiš, tak co potom je? Piráti do toho, zcela správně, hodili vidle s odůvodněním, že by bylo lepší, kdyby premiér neměl střet zájmů, než měnit zákon tak, aby ten střet zájmů nevadil. (iDnes) Projev Baroše v PSP byl výborný, dejte si: (PSP)
  • Duka: Podal jsem trestní oznámení na neznámé pachatele kvůli sexuálnímu zneužívání, oznámil kardinál Duka (iRozhlas), chápu. Ono je to už dávno, nepamatuje si konkrétně :)
  • Ťok má zase nápad. Geniální. Jelikož stoupá počet nehod na železnici, navrhuje zavést bodový systém pro strojvůdce. (iRozhlas) Jasně. Problémem není nedostatek strojvůdců a fakt, že ti stávající musí sloužit dvojité směny, ale skutečnost, že jim nehrozí postih… Logické. Vy vole Ťoku!
  • Centrum pro tvorbu veřejného mínění opět přineslo průzkum obliby (iDnes) Milošovi to klesá. Což je mu už naprosto jedno.
  • Japonská sonda se zakousla do asteroidu. To video je úžasné! (iRozhlas) Beze srandy, tohle je něco unikátního. Vždyť to video je z větší dálky než z Prahy do Brna a to nemluvím o FUP…
  • Lék na AIDS, respektive HIV – druhý pacient zcela vyléčen. (Novinky) Příroda bude muset asi nasadit něco jiného, například lvy. Oh, wait…
  • Podjatá Středozem. Nenechají je vyšetřit střet zájmů Vůdce a nenechají. Tentokrát v tom nemají prsty Piráti, ale STAN. Prostě účelovka. (Echo) Ono je to stejně jedno, výsledek je jasný, jen to takhle bude stát víc.
  • Škrty od Šíleny už probírají maminky na Mimibazaru a taky stranický tisk a vůbec všichni. Takže tady je seznam úspor (ten rozpočet se stejně zhroutí, ale co už) – (iRozhlas) a (iDnes)

2 odpovědi na “05/03/2019 – škrtáme, lvi, bodovka pro strojvůdce a úplně mimo realitu”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *