06/03/2019 – Hail GHIDRA, družice Nováková, reklama na Čapáku a pseudorozner

  • NSA zveřejnila pod otevřenou licencí jeden z nejpokročilejších disassemblerů současnosti – GHIDRA. Tohle asi skoro nikomu nic moc neřekne, ale jde o událost roku. Takhle pokročilý nástroj pro (zpětnou) analýzu kódu prostě není, a nikdy nebyl, k dispozici zdarma. Na tomhle levelu vlastně asi ani za peníze. Neuvěřitelné. (Lupa) Ano, vím, že tohle nikoho nezajímá, ale pro mě je to bomba!
  • Rozhovor o deep fakes a fake news a SPD a vůbec o té mediální smršti “sice to není pravda, ale mohla by být” (iRozhlas) Moc pěkné. Škoda, že polovina národa nepozná manipulaci, ani kdyby vyskočila z křoví a kousla je do zadku… (ověřeno, je to marný…)
  • Ex-agent StB a premiér (to je jedna osoba) byl pozván i do centrály CIA. Ze strany USA jde asi o ukázku síly – ani tenhle nám tady nevadí, koukejte. Těším se na fotky, to bude materiál pro Photoshop :) (Aktuálně)
  • Zatímco Vůdce je za velkou louží, doma má další účelovku. Policajti začali prověřovat “možné daňové úniky” v Hnízdě (Čapím, ne v Orlím, to byl jinej Vůdce…) skrze reklamu. Tam lítá nějakých 300 mega, o čemž si cvrlikají orli na střeše, a já o tom taky psal, už několik let zpět. (iRozhlas) Minule to byl “Puč Palermo”, dneska si dáme “Washingtonský převrat”? Účelovka?
  • Janoušek žádá o prominutí zbytku trestu, prý už to má za pár (život, ne trest) a asi by si ještě rád pokecal s Íčkem (který se vrací do politiky) (iRozhlas) Prej to neprojde, kolibříku.
  • Slevy na vláčky a autobusky, to je terno. Loni jsem říkal, že to vyjde tak na 6 miliard za rok. Poprosím ty, kdož mi psali, že jsem magor a nesnáším Babiše, takže si vymýšlím, aby se koukli na vyúčtování za 4 měsíce (jaj, ono je to 1,9 miliardy!) a dali si tu facku sami (nechci si zničit ruku, děkuji za pochopení). (iRozhlas) Inu, mně se holt nikdy nevěří, dokud náš stůl nepřijde o nohu, cha-cháá! (To byl Hurvínek)
  • Ahooooj! Tak konečně si můžou vodáci dát pivo. I dvě. Před plavbou i během ní. Někdo dostal rozum a změnila se nulová tolerance na 0,5 promile. (iDnes) Hele, ono je to jako vlastně jedno – střízlivého vodáka jsem viděl přibližně stejně často jako dvacetiletou pannu, ale je fakt, že to první stejně nikdo skoro nikdy nekontroloval :)
  • Stranický tisk vydal kalkulačku “Kolik byste vydělali na zrušení superhrubé mzdy”. Zajímavé je, že počítá i zvýšení odvodů na zdravotní (jak? vždyť nikde není ten vzorec a návrh je teprve “v jednání” a Čapiš už to zařízl… Zvláštní). (iDnes) Každopádně to počítá jen se slevou na poplatníka, žádné slevy na děti, ZTP, manžela atd. Takže ta optimistická čísla (přidává to pár stovek všem) jsou naprosto mimo realitu. Inu iDěs.
  • Imunitní výbor doporučil nevydat Roznera ke stíhání za výroky o pseuodokoncentráku. (iDnes) Odůvodnění jsou zajímavá, nikdo nehájí jeho výrok, jen nechtějí stíhání za výroky tohoto typu. Shrnul bych to asi takhle – pan poslanec určitě vědomě nepopíral holokaust, jen je prostě blbej. A kdyby se měl soudit každej blbec, tak nám za pár týdnů nestačí věznice.
  • Souboj o největšího truhlíka mezi ministry nabírá obrátky. Kachna Toman byl přehrán Bodujícím Ťokem včera, madam Nováková si to nenechala líbit a poskytla rozhovor Sputnik News. Jo, tomu webu, který tak urputně hájí národní zájmy. Národní zájmy Ruska. Přemýšlím, zda je ta paní WiFi Nováková opravdu tak blbá, nebo navedená, nebo fakt maj s polským býkem a kalamitním sněhem nějakou tajnou soutěž? (Sputnik nelinkuju) Souhrn na (Aktuálně)
  • Dáme hazard. Ale pozor – státem podporovaný! Ano, účelovka. Teda Účtenkova. Stále klesá počet udavačů, pardon, hráčů a celkově to jde do kopru. Ale to nevadí, těch 100 mega za rok provozu se prostě vyplatí. (Reflex) (Podnikatel)
  • Teplo pokračuje (skoro jaro, ne? Mně se to líbí), zejtra bude ale foukat, tak opatrně na hřebenech hor a ve městech bacha na nábytek (zahradní) a nízkoletící psy (iRozhlas)
  • Čepro. Tohle je nádherná fraška. Ten šašek si prý půjčil 6 mega dolarů, na účet dostal přes mego, po letech to vrátil. V hotovosti. V tašce. Nějakému Američanovi. V bance. (iRozhlas) Hele, já jsem hodně důvěřivý a naivní (před lety jsem drahé ex sežral i to, že onu pohlavně přenosnou chorobu chytla od prkýnka na veřejném WC), ale tohle už fakt ne, fakt ne.
  • Mňamky z Polska se budou dál kontrolovat. Aby ne, už se našly dvě tuny krav se salmonelou, kuřat už skoro tři tuny, jenom ta EU kafrá něco o omezování svobodného trhu… (iRozhlas) Mám nápad – pošleme to nezávadné polské výběrové do kantýny EU parlamentu. Určitě se o něj poperou a jistě si i přidají. Nebo ne?
  • Nedávno tu byl průser Finančního gestapa (respektive celníků, ale to je stejná svoloč), jak si půjčili k zásahu vojáky, ač na to nemají právo. No, tak dneska od toho dávají šéfové ruce pryč. Prý nic nevěděli. (Deník) Jasně, chápu. Velím oddílu vojenských specialistů, ale jsem hodnej šéf, v osobním volnu si kluci mohou dělat cokoliv, třeba si půjčit tank, nebo vyrazit na jogging v plné polní, včetně zbraní. Jasně, pohoda.
  • Očkování nezpůsobuje autismus. Tečka. (ČT) Hele, ono je úplně jedno, kolik takových článků a reportáží vyjde. Alternativní lesany to prostě nepřesvědčí. Nezbývá než počkat, než je i s jejich dětmi eliminují spalničky a spol. Jen doufám, že to bude rychle a vezmou s sebou jen minimum ostatních lidí. Lidí s mozkem a schopností jej používat.
  • Vyvlastnění. Tohle bez komentáře, fakt zajímavý článek. (iDnes)
  • Databáze lží na Neovlivní zaťokala. Tohle jsem viděl jen letmo, nemám ověřeno, takže jen jako odkaz pro zamyšlení (a ověření. Vlítnu na to zítra) (Neo)
  • Dneska žádná velká sranda, co? Inu – není každý den posvícení. Zvlášť, když je dneska Popeleční středa… :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *