07/03/2019 – Profrost!, PČR zasahuje, parlamentní rusák a riskující Ťok

  • Andy si udělal výlet do Ameriky a tady se to začalo sypat. To je taky nápad, nechat ty lumeny bez dozoru… Tak jedeme.
  • Policie zasahuje, na deseti místech najednou. Vzali to z gruntu. Kapsch, Brněnská radnice, antimonopolní úřad, Faltýnkovo byt a barák… Prostě všude. (iRozhlas), (iRozhlas), (iDnes). S velmi zajímavou informací přišlo (eNko, paywall) – prý jde o dvě kauzy, které spolu nesouvisejí. Ostatní média spíš jedou “je to vše o Kapsch”. To by mohlo být velice zajímavé.
  • Falťas je v pohodě. Sice mu PČR zabavila počítač i telefon (už i policajti maj mobil na Babiše… :D), ale prý je v tom jen jako svědek (svědkům zabavujeme majetek od kdy?). (iRozhlas) No ale majitel se fámuluse zastal a pravil, doslova: “Já jsem přesvědčen o tom, že pan Faltýnek z toho vyjde jako v minulosti s čistým štítem,” krásné. Tady už je obvinění a výslechy a tak dále tak běžné, že jde vlastně o tradici a “vyjde z toho, jako v minulosti, dobře”. (iRozhlas)
  • Blíží se jaro, ministr ťoká… Jo, zase nevyužil příležitost mlčet. V rámci interpelací (které byly dnes obzvláště vypíčené, pardon, vypečené) vyjádřil přesvědčení, že teď už půjde vše hladce (jako s dálnicema), protože v květnu sníh nebude. (Novinky) Vzhledem k tomu, že karma je děsný svinstvo a Bůh pěkně zlomyslný hajzl, bych považoval květnovou chumelenici za téměř jistou (v roce 2011 byla krásná, pamatujete?). Je ale fakt, že to už se Ping-ponga, teda Tik-ťoka, spíš týkat nebude, tou dobou z něj bude nejspíš řadový poslanec.
  • A ťok dále, železnice. Zase jedna nehoda, tentokrát se nic nestalo, jen vlak projel, kam neměl (ale kde jiný vlak naštěstí nebyl). Jo, tohle přesně vyřeší bodový systém. Těch 300 chybějících strojvůdců, přesčasy, únavu… Jo, Dane, to vyřeší bodování. (iRozhlas)
  • Reklama na Hnízdě, den druhý. Hezky sepsáno na (iRozhlas), z toho je asi všechno o způsobu provedení jasné. Co z toho jasné není – kdo za to může. Respektive – komu se to dá dokázat a přišít. Al Čapone to rozhodně nebude, sice není žádný lumen, ale takhle blbej taky není. Vidím to na nějakou firmu z holdingu a asi nezkušenou účetní. Jo a (Echo) k tomu má zajímavý postřeh – berňák už tu reklamní pračku řešil v 2014 a dospěl k závěru, že se nic nestalo. Tudíž – jestli se stalo, tak se něco asi stane i na finančáku. Možná.
  • Naprostá pitomost a přitom to dneska řeší média, politici, půlka twitteru. Takže jen stručně – Seznam Zprávy někde vyhrabaly fotku Vondráčka (V jako Vodka, to je ten trouba z ANO), jak stojí na řečnickém pultu ve Sněmovně a hraje na kytaru (je to z roku 2017, po volbách, tak asi hraje Jó třešně zrály). (SZprávy) Tohle by byla kauza někde v normální zemi, ne u nás, kde politická kultura byla naposledy viděna u hranic s Německem, kterak zvrací do příkopu a následně prchá za hranice. Kouřová clona, drazí moralisté, jen kouřová clona.
  • Ostatně Vodka prohlásil, že to bylo za rekonstrukce a je to jedno. Následně Vůdce pravil, že to byla klukovina a Vodka by se měl omluvit. Následně se Vodka omluvil a pravil, že to byla klukovina. (iRozhlas) A končím s tím, fakt nejde o nic hodného pozornosti. Jen mě napadá – ty Seznam Zprávy přichází se “šokujícím odhalením” tohoto typu nějak často. Být paranoidní, tak přemýšlím, zda nemakaj pro holding…
  • Daleko zajímavější Vondráček je ohledně komentáře k zadrženému agentovi Ruska, který se nám sem zkoušel proklouznout s delegací. Předseda sněmovny se domnívá, že jsme na rusáky měli být milejší. (SZprávy) Inu, Vodka.
  • Ajaj, máme tu odposlechy. Takže Falťas a Švachula (taky neznám, nebojte, prostě nějaká surikata z Brna) by mohli mít problém. Slovy klasika: Wow, that escalated quickly. (iRozhlas) Nic vážného, jen manipulace veřejných zakázek. To je u sekty běžné…
  • Vyšlo mimořádné Čaulidi. Hele, Máro, co jsem ti říkal o té pravidelnosti a OCD? Chceš mě nasrat? Vypadá dnešek jako neděle? Grrr. Naštěstí jen cestopis a plácání, nic důležitého. Jo a Trump dostal od Andyho pastelky. Fakt. Pro jeho děti (ten jim je nedá, jsou moc hezké a barevné (ty pastelky)).
  • Včera Jaromír Soukup prozradil v televizi Jaromíra Soukupa, kterak pracuje reklamní agentura Jaromíra Soukupa. Prý tam mají lidi přes sociální sítě Jaromíra Soukupa, kteří píší příspěvky Jaromíra Soukupa pod diskuze (nejen) Jaromíra Soukupa. Což se nazývá astroturfing a dělat by se to co? Jo, nemělo. Tak dneska se ozvala PR Asociace (Mediář) Jsem rád, že vím, že je to proti pravidlům. Hned se mi ty komentáře pod Čaulidi budou číst líp…
  • Ajaj, opět ajaj. Policie dostala další podnět k prošetření podnikání Babišky (ne Němcové, té Slovenské). Tentokrát jde o Profrost a jelikož to podával senátor Goláň, bude to precizně zpracované. (Twitter) U Profrostu jde o “daňovou optimalizaci” v řádu stovek milionů, účelové navýšení základního kapitálu, prodej hluboko pod cenou, vyvedení peněz a tak dále. Hospodářský zázrak, který za rok 2010 vykázal navýšení tržeb o 923,5 %, začínal s kapitálem 2 miliony, prostě kouzelné. Studoval jsem to v roce 2017 a divil se, že se nic neděje. (tweet s podklady). Tak už se děje :) Proti tomuhle jsou Čapák i dluhopisy prkotina. Tak snad ještě IMOBA, tam je ten únik možná přes miliardu.
  • ESO představilo kandidátku. (iDnes) Jako do voleb do EU, ne jednu ženskou :) Když já furt nevím… No, žádný komentář, ještě bych dostal vynadáno.
  • Make the Czech Republic great again. Prohlásil Babišcconi a pak zhodnotil návštěvu u Otravného pomeranče. Jo a dal mu Čezetu 75, nádherná zbraň, naprosto odporné zdobení a rytina. To odpovídá (iRozhlas). Inu, proč ne, ať udělá ČR great again, stačí k tomu jediné – vrať se na Slovensko, neagente…
  • Něco pozitivního: Týden mozku proběhne od 11. do 17. března 2019 v prostorách Akademie věd ČR na Národní v Praze. (Pozitivní zprávy) Konečně nějaká změna. Týden bez mozku/bezmozků probíhá po celé republice již léta. A furt.
  • A na závěr Klekánice. Dnešní interpelace stály za to! Za výkon v oblasti mlžistiky a okecingu dávám Šíleně plný počet bodů. Neodpověděla na nic. (PSP) Neuvěřitelná ukázka kreativní práce s fakty. Celý ten projev je hodný její přezdívky. Co je ale horší – sněmovna následně hlasovala, zda se dá odpověď, ve které ministryně opakovaně lhala (doloženo přímo ve Sněmovně, dneska) považovat za akceptovatelnou. Jinými slovy – zda to takhle parlamentu stačí a na lži sere Bílej tesák. Rukou společnou a nerozdílnou (až na dva rebely: Rutová (ANO) a Filip (KSČ)) se ANO, KSČ a ČSSD shodly na tom, že je to takhle OK a už tu čistou duši dál trápit nebudou (hlasování, bylo to o zamítnutí odpovědi AS).  
  • Dneska bylo celkem teplo, ale na rekord to nebylo. Praha 18 stupňů. Zejtra bude zase foukat.
  • Narozeniny slaví Eva Holubová. Prcat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *