09/03/2019 – Mája dolétala, střílíme, padá NEN a Falťas končí

  • Zemřela Aťka Janoušková. Ve věku 88 let. (iRozhlas) Měl jsem ji, jako většina národa, moc rád. Vzpomínám si, jak jsem ji před rokem potkal v tramvaji, nabídl jí místo a ona pravila: “Prosím vás, seďte, já než bych tam vyšplhala, tak vystupuji…”. Sbohem, madam.
  • Sáblíková má další světový rekord, na 3000 metrů (proč se to píše v metrech, netuším). (iDnes) Andy, haló, další halu, prosím :) No, dost srandy, ani gratulace na sockách nebyla, Andy si koupil v iStore AirPods, což přebilo všechno (jestlipak zaplatí DPH a clo, až je sem přiveze… :-))
  • Počasí – bude foukat a příští týdny zase bude zima (v noci pod nulou) a asi i zaprší. Tady máte vysvětlení rčení “hnusná jak březnový počasí” (iRozhlas).
  • Střílí se tady nějak moc. Včera pacient v nemocnici, dneska opilec (měl brokovnici, to se běžně nosí do baru, že jo). (iRozhlas) a druhej blbec (iRozhlas) Jako držitel zbrojáku a střelné zbraně se začínám bát reakcí politiků. Známe to – i kdyby to mělo zachránit jediný život… Hele, klidně zpřísnit psychotesty, s tím nemám problém. Praktické zkoušky už jsou sakra těžké i dneska. Jen koukněte, prosím pěkně, zda ti střelci měli zbraň legálně, ok? (protože třeba já bych si nedovolil vyjít se zbraní na ulici a doma ji mám v trezoru, nenabitou a vůbec).
  • Falťas by asi měl začít shánět štěně, PR tým a tepláky. Kolem toho Kapsche to vře, vyjádření stará pár hodin padají (jo, vydal i tiskovou zprávu), už máme i odposlechy (Novinky). Nevypadá to pro číslo dvě sekty dobře. Vlastně i Vůdce od toho dal ruce pryč, když pravil, že nic neví a je třeba počkat, s čím přijde policie (iRozhlas). Zatím je jasné jen to, že pět ze sedmi obviněných zůstalo v cele. (iRozhlas)
  • A navíc Falťas nedržel hubu (iRozhlas). Tak asi končíme, dědku.
  • NEN. Nástroj pro veřejné zakázky za stovky milionů je asi prokletý. Výpadek a ztráta dat za jeden a půl měsíce je jaksi v rozporu s vyhláškou MMR 260/2016, která říká, že se smí ztratit maximálně data za jeden den (i to je teda dost bordel, ale když už to tak schválili…). Aktuálně se teda řeší, zda ztráta dat za 45 dní porušila onu vyhlášku. (TW) Hele, jako já školy nemám, nevím, ale přijde mi, že 45 je víc než 1. Nebo ne? Uvidíme.
  • Bývalý ministr Mládek (průmysl a obchod, předtím zemědělství) prohlásil na Twitteru, že problém Y2K byl čistý podvod. Z pohledu ajťáka, který o tom něco ví a makal na tom, aby žádnej průser nenastal (jej, ono se nic moc nestalo! Takže to byl podvod! To jsem ale chytrej ministr!), mohu jen konstatovat: Kdybys radši držel ústa, odborníku…
  • Pranostika: Na svatou Františku déšť, neurodí se brambory. (dneska pršelo celkem dost)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *