10/03/2019 – Dálnice jsou splavné, lithium, aristokratka a učitelé maj smůlu

  • Po kalamitním sněhu zaplavil D1 kalamitní déšť. (TW) Nicméně ŘSD hlásí, že dálnice jsou splavné a není důvod k panice.
  • Tak ti střílející kreténi ze včerejška měli oba zbraně legálně. (Lidovky) To se mi nelíbí :/
  • Ocelová páteř Hamáček se zlobí na média. Není možné, aby vyšetřování probíhalo v novinách, dští síru nad únikem odposlechů dvojky ANO. (iRozhlas) Víš, Hami, to je právě ten průšvih v tomhle státě – co neunikne, to se zamete pod koberec. (jako já chápu, že by se ti to líbilo, to bezpochyby)
  • Další průzkum preferencí, tentokrát Kantar. (iDnes) Výsledky nijak překvapující, zato metodika je velice zajímavá. Vyplývá z ní, že do výsledku jsou započteni pouze respondenti, kteří “nevylučují účast u voleb a uvádějí, že svou volbu nezmění”. Výsledky z odpovědí lidí, kteří už nyní vědí, že je jejich rozhodnutí “na furt” jsou, imho, dost k ničemu, že ano…
  • Lithium. Kdo ještě pamatuje tenhle předvolební majstrštyk ANO? Tehdy se hrálo o naše nerostné bohatství, nedovolte jeho prodej do ciziny, dejte si bacha na ČSSD, ti to prodají kdovíkomu. A tak dále. No, aktuálně to vypadá, že náš národní poklad (Lithium, ne Helenku!) bude těžit nějaká skořápková společnost z Panenských ostrovů. (Týden) Hele, dobrý!
  • Homeopatika. Lék nebo cukr? No, placebo, jednoznačně. Docela ftipný postřeh u cukrových kuliček na chřipku – uváděné ředění 1:10^400 je jednoznačná blbost už z toho důvodu, že tolik molekul vody, aby se to zředilo v poměru 1 molekula “léku” ku těm 10^400 vody, není v celé naší sluneční soustavě :D (Plzeňský rozhlas) Pobavilo, moc!
  • Buldozer se vrací! Alespoň do médií. Obsáhlý rozhovor s Paroubkem ve Stranickém tisku (iDnes) Žádný strach, Bakala tam je :) A děsně se mi líbí označení “budoucí bývalá žena”, to je takové mile lidské.
  • Sliz na dnešní den – Roman Blaško, kandidát za KSČ (tady fakt není to “M”, opravdu). Neskutečně odporná rudá svině, to nejde napsat slušně. Rozhovor pro (Aktuálně) jen na vlastní nebezpečí. Svaté Rusko, hodní komunisté, o Horákové se bavit nebudeme, komanči udělali spoustu dobra, je to kampaň atd. Prostě kokot (kovaný komunista tuzemský). Odporné.
  • Falmer by se s tím tvorem Blaškem pochopitelně shodl. Další obhajoba ruského agenta v delegaci. (iDnes) Podle soudruha bylo nevpuštění Kuzněcova buď „schválnost nebo hloupost“. Něco bych ti vzkázal, soudruhu, ale dneska už mám vyčerpán příděl vulgarismů. Takže snad akorát si přelož do slovenštiny: “manželka kotelníka”. Jo, choť topiče, Falmere.
  • Herec Liška byl dnes důkladně prolustrován. Málem na něj spadnul lustr na zámku :) Fakt. (iDnes) Nejzajímavější z celé zprávy je, že se tak stalo při natáčení filmu Poslední aristokratka! Netušil jsem, že se tenhle literární skvost natáčí. A Liška jako zahradník bude naprosto perfektní! Já snad po letech půjdu do kina na český film. Jo a že autor knihy je ve skutečnosti kastelán, to jsem taky netušil.
  • Kolik berou náměstci na ministerstvech? Na odměnách pomalu víc, než v základní mzdě. Docela sranda. Přehled přinesl (iRozhlas). Lítají tam statisíce, ale největší sranda je – jediné ministerstvo, které odmítlo poskytnout informace, je Průmysl a obchod. Zdravíme WiFi Novákovou, ministryni na odchodu. Transparentnost jistě, ale vocuď pocuď!
  • Kdo je kdo v pětici zatčených surikat v Brně, to řeší už dnes (Lidovky). Jelikož jde o Stranický tisk, maj to asi kucí sečtený. Faltýnka bude řešit asi až pondělí Mladá fronta.
  • Hodně zajímavé mapování zákulisí mafie, pardon, protikorupčního hnutí ANO, přinesl (Reportér). V tom je tak nějak všechno. Nejsme jako oni! Oni byli žabaři…
  • Učitelé mají smůlu, škrtá se všude, na slíbené zvýšení platů nebude ani omylem (iRozhlas). ANO, Bureš líp! Hele, a to je teprve začátek. Tady to nedopadne dobře…
  • Ruská mumie slavila 6 let ve funkci. Zda si na mecheche vzal i prostatu panice, média neuvádějí. Že dorazila smetánka, včetně šéfa pofidérního spolku adorujícího bývalé estébáky Vodičky, klekánice Šíleny a nebo Peciny, to už média uvádějí. (iDnes)
  • Výborný článek o manipulaci, škoda jen, že je za paywallem (DeníkN).
  • Jo a jelikož je neděle, máme tu Čaulidi. Rozsah tentokrát přes 20k znaků, aby ne – je nutno vytěžit cestu trestně stíhaného premiéra do USA. Koupil si AirPods, v Apple Store. O Faltýnkovi a dalších kauzách ani slovo. Většina jen cestopis a popis schůzek (maká!), na závěr kopnutí do Kalouska skrze dopis od babičky ze Znojma (ty voe, Máro…), zveřejňování smluv (“Poslanci KONEČNĚ odhlasovali povinné zveřejňování smluv na internetu pro firmy, kde má stát většinu! ” Oh, wait, on to byl návrh Pirátů, tady to vypadá, že je to zase tvoje, Andy…), nic dalšího.
  • Docela fouká. V tuto chvíli je bez proudu přes 130 000 domácností, vyhlášen byl kalamitní stav na většině území ČR. (iRozhlas) Pro dnešek se tedy loučím a zítra, s některými z vás, opět na napsanou.

Jedna odpověď na “10/03/2019 – Dálnice jsou splavné, lithium, aristokratka a učitelé maj smůlu”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *