14/03/2019 – Epické interpelace, furt Falťas, klau(s/n)iáda a Mára opisuje

  • Andrej po velice dlouhé době opět navštívil žvanírnu, jako parlament, a poctil poslance svou svatou přítomností u interpelací. Nicméně až odpoledne, z dopoledních, písemných (o těch se hlasuje) se omluvil, takže schůze, zahájená v 9:00, byla v 9:08 přerušena do 11:00 – protože čtyři ze čtyř písemných interpelací byly na toho tydýta. A když tam nebyl, tak se musely odložit. Maká! (PSP)
  • Na odpolední, ústní, už se uráčil dostavit a žvanil. Kvalitně. Prakticky na nic neodpověděl, zato urážel, ptal se poslanců, kde berou tu drzost se ho na něco ptát, mával grafy (jeden dokonce nakreslil, neb si ho zapomněl vzít), Pirátům doporučil, aby se nejdřív zkusili živit poctivě a pak šli do politiky, za Vládní plán rozvoje a investic označil svůj (sorry, Máro) bestseller O čem sním (jo, fakt tam mával tou knížkou), no prostě neskutečné divadlo. (PSP) (Novinky) (iRozhlas) (iDnes) Bylo by to snad i vtipné, kdyby tohle nebylo premiérem. Na další komentář nemám sílu. Možná časem, tahle šaškárna v parlamentu vejde do dějin.
  • Před Al Čaponem vystoupili ještě Falťas, Ťokas a Feranecas. Zvlášť poslední jmenovaná surikata byla roztomilá. Snad si tu indulonu umyje, než půjde do pelíšku. Opět odkážu jen na (PSP), přepisovat to nebudu, šlo o to mýto. Snad jen: Ušetřil jsem miliardy, pravil Falus. Proč jste takovou dobrou zprávu nesdělil už dříve, ptala se Adamová. Vy znáte v České republice médium, které má zájem zveřejnit pozitivní informaci? Já ne, reagoval Faltýnek. Ty koni, tvůj majitel koupil Mafru, aby konečně psala pravdu a na Facebooku už na tu vaší sektu museli založit výjimku ve spam filtru, aby vás to neblokovalo za aktivitu neslučitelnou s reálným uživatelem! No, šílené. (iDnes) (iRozhlas) a všude jinde.
  • Ještě jednou k té obhajobě Brněnského orloje v ANO, jo, Falťase myslím. Nesrovnalostí je tam celá řada, tak zjevných, že si toho všimly i (Seznam Zprávy). A to je co říci…
  • U Opatovic začala stavba D35 do Časů (to je vesnice, ne termín dokončení). Nejlepší ministr silnic si tak může připsat do grafu, statistiky, deníčku, kamkoliv celých 12,6 km zahájené dálnice. (iDnes) Hele, Máro, ještě to počítáte, nebo už se snažíte na ten průser s grafem zapomenout? (to já jen pro formu, já nezapomínám. 365 zahájených km letos jste hlásali, tak to jste aktuálně asi tak 60 km v mínusu)
  • Vichr způsobil v lesích škody za půl miliardy (iDnes). To bude dotací.
  • A tatínek vám vyhlásí válku! Jo, už je to tady, Kikina se obul do ODS a zastal se toho svého postiženého (postiženého kritikou strany, jak jinak, vy nekorektní čtenáři!) juniora. (iRozhlas) Roztomilý detail z prohlášení: ODS “charakterizuje nadbíhání politické korektnosti a pravdě a lásce.” Tak snad se Klaun starší neurazí za případné nekorektní věty. A s tou pravdou a láskou, sám Bureš kdysi pravil: “Nech jdou do píče, pravda a láska”. Tak si podejte kluci ruce a běžte je vystřídat.
  • Pokorná Jermanová porodila zdravou holčičku. Gratuluji k úspěchu, v tomhle věku už má pomalu čas na vnoučata, že ano, takže skvělá zpráva. (Lidovky) Horší zpráva je, že paní kadeřníková se hodlá vrátit do práce už za šest týdnů. Kolouškovi teda tu mateřskou přeju, nám tu fúrii zpět na úřadě nepřeju vůbec.
  • Jak se očekávalo, Švachula a Liškutin opustili ANO. Teda – byli odejiti. Hnití hlasovalo. (iRozhlas) Impulsem bylo uvalení vazby. Ok, takže presumpce nevinny odsud pocud. Ale tak chápu – nemají imunitu, žabaři.
  • Reálný nárůst úředníků není 44 000, ale pouhá tisícovka. Mám to spočítáno, tvrdí Hamáček (iRozhlas) Ano, Hami, máš pravdu. Ty to máš spočítáno. :) Žerty stranou, článek je o škrtání a těch 10 % k propuštění.
  • Slávia prej něco vyhrála. Nemám nejmenší tušení, o co jde. Akorát toho mám plnej Twitter.
  • Pamatujete na ten srdceryvný článek ve stranickém tisku – Na živnostníky jsme zapomněli, to se změní! – kde Andy hořekuje nad vysokým počtem kontrol? A píše tam “Nedávno jsem měl fakt hodně těžký rozhovor s jedním živnostníkem. Sympatický chlap…”. Tak to byl kec – tydýt se s tím “živnostníkem” nepotkal, ani nemohl – PR tým to opsal z modelového případu v Týdeníku Ekonom. Ty vole, Máro, to je jak psát diplomku copy/paste z Wikipedie! :D (via F. Cerha na Twitteru)
  • V Německu vyhořelo krematorium, mrtvým se nic nestalo (Novinky)
  • Jo a zahnízděný premiér byl dneska v Máte slovo. To je něco, na co nemám nervy a žaludek ani já, takže nemohu sloužit souhrnem, ni komentářem. Zaslechl jsem akorát něco ve smyslu “Červený hrádek hadr!”.
  • Zvířátka dnes nebudou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *