16/03/2019 – Klausčíme, Prášil, Stoka a Íčko taky

  • Dneska to naštěstí bylo dost odpočinkové, tak konečně taky nebudu konkurovat Márovo Čaulidi, co se délky týče :)
  • Jak se očekávalo, ODS řekla kuchyňskému zakladateli Klausovi pá, pá. Rozhodnutí výboru bylo jednomyslné (neb jediný zastánce Klauna nedorazil). (iRozhlas) Současně byl vyhozen i z poslaneckého klubu a tak dále. Na složení mandátu reagoval stejně, jako včera volný Dobby – vzkázal straně: Nasrat! (akorát teda kulantně) Viz (FB).
  • Kolem klauniády bylo veselo ve Stranickém tisku. Zabarvení, obsah a frekvence článků vypadá, jako by měl někdo v holdingu strach z ODS bez Klause na noze. Ale můžu se mýlit. Vyšel průzkum, ve kterém vychází Klaus jako nejznámější politik z ODS (iDnes), což teda nic neznamená (já taky znám víc Pitomia než Stanjuru, ale že bych volil SPD…), na (Lidovky) pak podobně laděný článek (ale až po vyloučení). A pár dalších.
  • Na sněmu ODS bylo veselo i jinak. Íčko Langer už je zase jen řadový člen, vedení zrušilo jeho jmenování do vedení kraje. (iRozhlas) Respektive – zrušeny byly všechny volby na tom sněmu, neb tam byla nějaká procedurální chyba. Bude nový sněm. Posílám písničku.
  • Fiala vykvetla, co to plácám, Fiala promluvil na konferenci ODS na mnoho témat. Roztomilé bylo zejména srovnání Bureše s baronem Prášilem (omlouvám se panu baronovi…). (iRozhlas) Nikdy se tu prý tolik nekecalo a nejelo PR. Nepovídej?… Jinak v článku jsou i programové priority ODS. (takové realistické…)
  • Hamáček je pobouřen vlnou sprostých, zlých, hloupých, agresivních komentářů různých debilů na internetu. Ohledně posledního střílení. Chce to vyšetřit a varuje, že schvalování terorismu je trestný čin (iRozhlas). Patrně ještě nikdy nečetl diskuze na Novinkách (o Plnědementních listech ani nemluvím).
  • Maláčová navrhuje zvýšení důchodů ženám. Ne zcela se jí povedlo sladit návrh s ústavou, ale to se dořeší. Možná. Někdy. (Lidovky). Rád bych jen připomenul, že právě navýšení důchodů ženám, které nebylo v rozporu s ústavou, řešil senátní návrh ze srpna 2018, který smetlo ze stolu ANO, ČSSD a spol. A paní ministryně si tenkrát taky přisadila. Psal jsem v (Čau Andreji).
  • Zátah na brněnskou ANOnnci by měl být, podle (Lidovky, paywall) teprve začátek. Když o tom píše i Stranický tisk, to nebude jen tak. Operace Stoka (ha, ha, ha…) je prý největší protikorupční akcí v dějinách. V článku je zmiňován (i fotku tam má) i Faltýnek. A Rafaj a Feix (také s fotkou). To nevypadá pro kluky dobře.
  • Druhá divize Stranického tisku přišla s komentářem. Akce prý vyvolává otazníky. Že “státní zástupci úplně popírají principy správního práva”, zpochybňuje Ištvana, píše se tu o “známých bombastických začátcích vyšetřování” (tiskovky included) a tak dále. (iDnes) Zajímavostí je, že autorem je Zdenda Koudelka (to je ten pán “podepsaný” pod Klausovo amnestií, kterého nedávno nezvolili jako zástupce ombudsmana. Zajímavá osobnost, wiki)
  • Zvířátka! :) Potvrzena existence nového druhu kosatky! (iHned) Takové malé zvířátko, že jo? Skutečnost, že až v 2019 jsme objevili sedm metrů dlouhou rybičku, mi dává naději, že třeba ještě nějaká lochneska nebo Cthulhu se někde schovávají :)
  • Horní Uhry – průběžné výsledky naznačují, že Harabin je čaput, teda kaput. (iRozhlas) V druhém kole tedy Čaputová a Šefčovič. Někdy těm Slovákům fakt závidím…
  • Hele, jako já vím, že Twitter je plnej cyniků a škodolibých entit, ale že tohle dostane 700 lajků za 4 hodiny, to jsem fakt nečekal:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *