03/04/2019 – Na Krym, Avenger Babiš, hoaxy a Nová ková

  • GIBS. Tím začneme, protože je to účelovka a tak vůbec. V kampani s názvem “Dovolená na Krymu, aby fotr nešel do krimu” jsou podle (Neovlivní) v podezření tři policisté. Teda ne z organizace výletu, ale z ignorování oznámení od Juniora. Na druhou stranu – logicky vzato – při aktuální koncentraci magorů v populaci se těm třem moc nedivím. Oznámení ve stylu “jsem Andrej Babiš a unesl mě Andrej Babiš na Krym, pomozte mi” je slušné dada.
  • Číňani si nedaj pokoj. Nestačí jim, že už takhle mají pandu na Hradě, a zkoušejí, co ještě projde (než pojde). Takže nově už budou jednat jen s hradním strašidlem, nebo tak něco. (Respekt) To “tak něco” je důležité, neb další zdroj to nepotvrdil. Takže asi nebudou jednat s nikým. A další panda nebude. Hurá!
  • Bývalá tvář ODS nebyla odejita z vedení školského výboru, v tajném hlasování podpořilo výměnu VKml jen 6 poslanců. Tudíž – vládní koalice (to je příbuzná pandy?) vrátila ODS obdobný “podrázek” z minulého období (psal jsem předevčírem). (iRozhlas) Sranda je, že podle všeho nehlasovala pro nahrazení ani Majerová (z ODS). Jinak ta čísla nevycházejí.
  • Velký bratr 2.0. Tohle by si měl přečíst každý, kdo je fascinován Čínou (a třeba se tam taky jezdí učit stabilizovat společnost). Gamifikace indoktrinace, geniální! Mobilní appka propagandy, to nevymyslíš. (iDnes) Kam se hrabe 1984.
  • Postoloprty. Radní byli definitivně očištěni v kauze “levného prodeje”. Tady to smrdělo už dávno (jako ta kauza, v Postoloprtech jsem nikdy nebyl). (iRozhlas) Jen škoda, že parlament nevydal ke stíhání (také obviněného) poslance za ANO. Mohli mít kluci alespoň jednu vlaštovku… (Mezi náma – celá radnice by měla být stejně stíhána pro poškozování dobrého jména obce. Postoloprty… Už to dávno měli přejmenovat!)
  • A Slunéčko naše dotační se opět předvedlo. Tentokrát se asi přidal k Avengers a jeho schopností je cestování časem. Jinak nelze dnešní oslavnou ódu na Twitteru vysvětlit. PRcací tým napsal, že “Konkrétní výsledek mojí cesty do Maroka? Od 1.4. létá @airarabiagroup pravidelně na přímé lince Praha Casablanca”. Jo, Spasitel byl v Maroku v prosinci, lístky na ten let se prodávají od října. (Z Dopravy) Na Facebooku se to už neobjevilo, on si asi ty kecy Prcal nejprve zkouší na inteligentnějším publiku. A dělá mlhu, pochopitelně.
  • Senát žádá Bureše, aby odvolal WiFi-China Novákovou (dobrej fór). Jo, furt ještě za ten Tchaj-wan. (Lidovky) To asi neprojde.
  • Vozíčkáři se konečně dočkali. Místo 6 km/h jim novela umožní jezdit až 15 km/h. Na chodnících už nebude bezpečno! (Lidovky) Ne že by tam bylo bezpečno teď, a to nemyslím Hepnarovou, ony stačí dvě maminky s kočárky a telefonem, jeden nestačí usakovat…
  • Hendikepovaných ve vládě přibývá. Čínská ministryně odchodu Nováková přiznala, že nevidí. Konkrétně že nevidí svoji chybu (iRozhlas). Tady bych jen dodal, že genderově opoziční varianta k výrazu “slepec” zní “slepice”.
  • Už se rafají! S Falťusem a Rafajem (oba po sobě rafajíc) bude ještě sranda. Každý říká něco jiného. Falus prý vyjednával mýto, Rafan zase financování úřadu. Teď teda Bábo raď… (Novinky)
  • Andy převzal anticenu Bludný balvan od spolku Sysifos. PRcací tým z toho na Fejsu udělal další výhru, spolek to vidí jinak. Takže: “V OVM jsem kdysi řekl, že jsem užíval homeopatika na křivdu. A to je pravda. Nelhal jsem. Užíval. Poradili mi je lékaři.” vs “Vyjádřil se ve smyslu, že je v celé této kauze oběť, protože homeopatika na křivdu mu předepsala jeho homeopatka, ale balvan dáváme jemu”. Chudák oběť…
  • Dneska bylo lehce přehoaxováno. Jednak jedna slečna sdílela velmi šikovně příspěvek z parodické stránky (ale bez připojené fotky, ze které by každému došlo, že jde o parodii) a zlobila se na Piráty, že podporují uprchlíky a tak dále. Popsal jsem tady, Twitter. U tohohle je průšvih v jednom – kolik čtenářů si dá práci a tu stránku najde, projde, posoudí? Skoro nikdo, jak je vidět z komentářů (z komentářů je teda vidět, že ne skoro, ale vůbec nikdo). Dobrý, ne?
  • Další lež (hoax teda, ale tohle je fakt lež) se šíří maily a Facebookem a vůbec. Prej v Polsku byla teď demonstrace, 40 tisíc lidí, proti migraci. Je k tomu video s českými titulky. A média o tom mlčí! Sdílí to stovky lidí, spíš tisíce, třeba tenhle vlastenec (FB). Realita? Jde o záznam z roku 2015, ze září. Dohledal jsem zdroj (YT, od třetí minuty). Hezké, že? A teď – kolik lidí zkusí dohledat zdroj? Minimum. Kolik lidí je schopno dohledat zdroj? Tisícina toho minima (to si nehoním triko, to je konstatování. Já to dohledal jen díky tomu, že si pamatuju fakt skoro všechno a tohle video (nebo podobné) jsem viděl. Takže ty vlajky, budovy kolem a ta paní v šátku mi byly povědomé. Pak jsem hledal klíčová slova, moderátora toho pořadu a časový rámec, co jsem si pamatoval). Ok, někdy děsím sám sebe.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *