05/04/2019 – Vyznamenání, snížení daní, Praha elektrická a Falmerovo chránění dílny

  • A jedeme. Návrhy na státní vyznamenání ve stylu “lehkého” trollingu směrem k Hradu. (iRozhlas) Mezi navrženými je třeba YouTuber Kovy (který dělá mimo jiné i rozbory dezinformací pro mládež) nebo Hradem milovaný generál Petr Pavel. A Nutil, co založil Manipulatori.cz. Ovce pochopitelně chytla záchvat a mlela něco o tom, že Řád Vítězného Února už byl zrušen, tak je nemají jak ocenit. Při pohledu na vyznamenané za poslední roky naopak soudím, že zrušen rozhodně nebyl…
  • Šéf antimonopolního (nebo tak něco) úřadu se sešel s Hamáčkem a Čumáčkem, teda Tydýtem, a obhajoval nezávislost úřadu (jako že trval na tom, že je nezávislý, ne že by čelil nějaké korupci či nátlaku ze strany jmenovaných). (iRozhlas) a (Novinky)
  • EU uvažuje o zákazu používání názvosloví spojeného s masem pro vegetariánské produkty. Ukřivdění vege králíci budou mít po sójovém “mase”. (iDnes) Což o to, vegetariáni si zvyknou, ale Kostelecké uzeniny jsou fakt v prdeli…
  • My chceme daně snižovat! Nikdy nebudeme zvyšovat daně! A šup ho, vládní návrh na zvýšení spotřební daně z cigaret +10 %, alkoholu +13 % je tady (iDnes), (Lidovky). Ale jasně, tohle jsou ty “hodné daně”, co mají chránit zdraví. To projde. Tak určitě… Traduje se, že vláda, která zdraží pivo, do roka padne. Že ona je to nakonec Čapišova exit-strategie, aby tu nebyl, až dojdou prachy?
  • Soudruh Falmer má problém. A ne zrovna malý. Komanč čistý jak padlý sníh (v Ostravském kraji) a morální etanol, teda metanol, teda etalon! (se mi to furt plete) se podle (Novinky) “trošku” namočil do kauzy kolem Horáčkovo (ne ten kandidát, ten podnikatel) Chráněné dílny (což je kauza za cca 600 milionů, pro připomenutí). Pomáhal, zajímal se, informoval a tak. Teda soudruhu…
  • Vědci objevili pozůstatky předchůdce velryb v peruánské poušti (Novinky). Když velryba, tak především na poušti! :) Hezké zvířátko, takové roztomilé.
  • Zatímco polovina pražanů už raději preventivně odmontovala elektroměry, partička Hej-Hřup na magistrátu dospěla (tady ta věta bohužel pokračuje, radost byla předčasná) k dohodě. Šmírung nebude, prý to byla blbost. (iHned) Tato informace je platná a aktuální pro 5. dubna. Ve dvanáct hodin. A padesát minut. Plus mínus jeden nápad.
  • Aktualizace ve 14:55 – prázdné byty v Praze jsou problém. Ale analýza přes elektroměry nebude (iRozhlas). Zatím teda. A mluvíme jenom o elektroměrech. Příští týden třeba přijdou s počítáním oken, ve kterých se svítí (Klucí, nápověda – hlavně to nepočítejte přes den!).
  • Sonda Hajabusa 2 vytvořila kráter na asteroidu. Jako záměrně, ne že tam se sebou flákla… (iRozhlas) Stejně je to neuvěřitelný – lidstvo dokáže trefit projektilem ze sondy šutr 280 milionů kilometrů daleko a já se po třech pivech netrefím klíčem do zámku…
  • Před Hlavním nádražím v Praze se objevily pisoáry, aby prý lidé nemočili na stromy. Jde o klasický model “čtyři čelem ke sloupu a pes”. (Novinky) Fototermín premiéra dosud nebyl oznámen.
  • Šéf zahraničního odboru Hradu o “kauze papoušek” – “Pan prezident dostal od paní velvyslankyně informaci, která nebyla úplně přesná. Neříkám, že byla chybná.” a “Já jsem to možná špatně řekl, nevyčítám to paní redaktorce v Lidových novinách… Já jsem jí řekl a ona mi možná špatně rozuměla, protože ve Vídni byl strašný vítr…” (iRozhlas) Prosím, už dost!
  • A na závěr šokující zpráva! Vím první! Mluvčímu prezidenta evidentně končí období vzdoru a přichází puberta. Už laškuje s děvčaty:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *