06/04/2019 – Čápi (zvířátka!), senátní volby, opět FAU a opět Falmer

  • Sobota, krásné počasí (no, včera bylo hezčí (jo, jsem typickej Čech…)), relativně mediální klid, tak jdeme na to. Dneska dost nuda.
  • Proběhlo první kolo doplňovacích voleb do Senátu (za křeslo po Zuzaně Baudyšové (za ANO), rezignace ze zdravotních důvodů). Na Praze 9. Závratná účast 18,45 %. Oba postupující kandidáty dělí 137 hlasů. (iRozhlas) Druhé kolo bude mezi ODS a Starosty. Senátoběžkyně Eva Syková (dříve za ČSSD, poté za ANO, nyní za uskupení Pro Zdraví a Sport) nepostoupila. Tak třeba příště.
  • K tomu Senátu ještě – aktuálně jede mezi diskutéry z Novinek (atd.) přístup: proč za ty volby vyhazovali peníze, když se Senát stejně bude rušit. Uf. No, ono se toho šíří více, například: zvýšení spotřební daně na alkohol a cigarety – za to může EU, přikázali nám to, vláda je v tom nevinně (Což je lež, spotřební daně stanovuje vláda). Je toho strašně moc a těžko se to vyvrací.
  • Odpověď, snad už definitivní, na dávnou otázku, zda hovno hoří, nám poskytl mladý vědec v Praze. Po vykonání potřeby do rákosí se po sobě rozhodl uklidit zapalovačem. Experimentálně tak ověřil, že hoří nejen hovno, ale také 5000 metrů čtverečných okolního porostu. Za ukončení experimentu děkujeme HZS. (Novinky)
  • Soudruh Falmer podruhé (podruh jeden). Další info od (Novinky, co jim ti komáři udělali?), prý ta přímluva za Horáčka přišla, jistě zcela náhodou, po drobném daru Straně (asi sto litrů, ti komáři jsou fakt levní).
  • Horní Uhry pro pobavení – Slovenští poslanci schválili zákaz hudební produkce. Teda velmi specifické – zakázali hrát na Slovensku cizí státní hymny. (iDnes) Omylem. Nevěděli prý, o čem hlasují… Jo, to známe taky (že, “chcípl pes” Bělobrádek, že?). Všude stejný…
  • Čapí hnízdo pod drobnohledem! Dokonce jsme mohli vidět oslavy po snesení vajec! (tady už asi tušíte, že nemluvím o nějakém úspěchu paní Moniky…). (iRozhlas) Prostě kamera v čapím hnízdě, no. Hezký! (tím mám splněna zvířátka)
  • O našem Čapišovi ještě nějakou dobu z EU neuslyšíme. Sice původně měl být závěr komise znám v půli dubna, ale teď to vypadá jen na uzavřené jednání výboru a výsledky třeba až po eurovolbách. (iRozhlas) Jasná účtenkovka. Teda účelovka. Co se vleče, neuteče.
  • Doprava v Praze kolabovala. Tentokrát za to výjimečně nemůže Ťok, ani magistrát (i když…), nýbrž běžci a běhny (zdravím BB). Byl půlmaraton. Z jedenácti tisíc propagátorů sportu pro zdraví jich letos zkolabovalo jen 43. Úspěch. (iRozhlas)
  • Bude prý teplo, tak snad konečně (iDnes) – předpověď s galerií roztomilých zvířátek, to je roztomilé.
  • A třešnička na závěr. FAU. Naši na ně klekli. A dál to znáte. Tak už i ti celníci, co si kasačně stěžovali, dostali po (ptako)pysku. Nejvyšší správní soud zamítl jejich další stížnost a poslal je do patřičných mezí. Klekání nebylo odůvodněné, firmu zlikvidovali bez důkazů, fiasko. Tak hlavně že Ptakopysk Janeček už je uklizen, Klekánice Šílena zahnízděna na ministerstvu a nemajitel Prechezy, kde vlečka v chemičce patřila těm zmrdům (archiv), je premiér. Tudíž – tu miliardu+, co bude FAU požadovat, jistě uhradí ze svého. Nebo ne? Tak jsou dost na očích, možná by mohli. Vždyť miliarda – to jsou dva měsíce slev na jízdném!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *