09/04/2019 – Falmer ven!, ťokavý blesk, HDP a od Hradu dále!

  • Po sérii průšvihů s Horáčkem (podnikatel, co aktuálně sedí, ne kandidát na prezidenta, co aktuálně nesedí (na Hradě)) to má Falmer nahnutý i ve vlastní Straně. Komáři jsou “pobouřeni” a část KSČ vzkazuje “Filip není KSČ(M)”! (iRozhlas) No, soudruzi, on naopak Falmer je KSČ(M). Můžete s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno.
  • Po odvolání vrchního rudocha volají i další strany, patrně ale marně. (Novinky) Po tom, co tady jiným vládním stranám (KSČ je vládní strana, byť tvrdí něco jiného) prošlo, je tohle prkotina. Upřímně řečeno – těch sto tisíc mi vadí tisíckrát míň, než ten samotný soudruh…
  • U KSČ ještě zůstaneme. Vtipná historka z Prahy – KSČ se opřela do Pirátů, že jim vykrádají program. Jo, jde o tu daň z prázdných bytů (Novinky). Po tomhle by už se korzáři fakt měli zamyslet – když se něco líbí takhle moc rudokožcům, to asi nebude dobrá věc.
  • Konečně lapili medvěda! (jde o zprávu z Beskyd, ne z Hradu) Huňáč vlezl do pasti, takže byl uspán, dostal obojek a zase jej pustili. (iDnes) Oni ho (teda ji, jde o medvědici) nahání měsíce a hned ji pustěj? Brum. (jo a dáma je maličká, má v kohoutku 87 cm a váží 106 kilo. Takže vlastně přesně jako Starej Mrzout, když si klekne na všechny čtyři)
  • Zajímavé, a extra dlouhé, čtení o tom armádním výběrovém řízení na dodávku nových zátarasů pro fábie (a další vojenské techniky) za 52 miliard. (iDnes) Výběrko prý provázejí pochybnosti, celá zakázka je zadána na čtyřech listech A4 (však je to jen 52 miliard), zadání má pár háčků, prostě klasika. Ale technicky je ten článek detailní – inu TechNet.
  • Holešovická tržnice se vyklízí komplet, nejen ten slavný bordel. Takže stánkaři mají slevy, šup tam! :-) (Aktuálně) Čím víc proužky, tím víc Addidddas, že jo.
  • Mašíblové ze spolku Placatá Zeměkoule chtějí dokázat, že mají pravdu. Proto obeplují Antarktidu a budou počítat vzdálenost. (iDnes) Protože pokud je země placatá, je Antarktida ten ledovec kolem okrajů, neasi.
  • Finanční správa a Ušipleskovo komando (celníci) chytlo poslední ránu, a FAUvajs… O posledním rozsudku už jsem psal, prostě teď se bude řešit náhrada škody. Kompletně zpracováno na (Neovlivní).
  • S WiFi Novákovou (made in China) to je furt větší sranda. Tchaj-wanský zástupce se nechal slyšet, že paní (brzy bývalá)ministryně se zahájením konference čekala, až jí to povolí čínský diplomat. (iRozhlas) No, takhle popsané to nevypadá na chybu toho úředníka, co to vzal na sebe. Ale co už, má to za pár.
  • První český hasičský pes Charlie se chystá do důchodu. Už mu je 11, tak má nárok na klid. (Novinky) Tím máme splněna zvířátka. A feministky. Nahradí jej totiž fena.
  • Kdo nahradí Ťoka, toť otázka. Nějaký sebevrah se jistě najde. (Lidovky) Bude mít ale vlastně dobrou startovní pozici – Ťok už zahájil takových kilometrů, tak stačí ve funkci vydržet 8 let, než se dostaví.
  • Andy Slitovný a Dobrotivý se dneska hodně zastal odcházejícího Ťoka a chválil jej. Jak v tisku, tak na (FB). Ten FB je spíš teda složka, jako obvykle. Perly: “Transparentně jsme vysoutěžili mýto.” :D (transparentně, dle ANO, znamená – ještě za to nikoho nezavřeli, vyšetřování nevadí), nebo: “A hlavně navázal na práci pana Antonína Prachaře a konečně na tomhle těžkém rezortu definitivně skoncoval s korupcí.” (Prachař byl ve funkci 3/4 roku, ale byl z ANO, to ano). A úplný závěr, tohle je hodně na hraně, Máro: “Zeptejte se stavařů, kolik procent šlo vždycky údajně do kapes různým lidem a politikům. Čtyři procenta? Sedm? Nebo víc?”. Údajně.
  • Kolibříci! V ZOO. V Plzni. (Pozitivní zprávy) Musím tam zajet, jsou velice uklidňující. To potřebuju.
  • HDP. Roste. Zatím. Ale ne tak rychle, jak se čekalo (jak čekal hlavně rozpočet a vláda), takže máme korekci vývoje o 0,1 p.b. (procentního bodu, z 2,5 % na 2,4 %) (iDnes) To je relativně malá změna, nějakých 5,5 miliardy, ale…
  • Ústavní soud rozhodl, že vydání Nikulina do USA bylo nezákonné, mělo se počkat na rozhodnutí o azylu (který nakonec nedostal) (iRozhlas). Školy nemám, ale domnívám se, že on je radši v Americe než v Rusku…
  • Dřív jsme měli zaražené Brdy, dneska Hrad. Sídlo hlavy státu je opevněné líp jak za třicetileté války, neproklouzne ani myš, natož někdo s trenýrkama. (iDnes) Ne, ani Jelení příkop nebude, ani do Jižních zahrad. Nikam. Prostě – “Já se vás nebojím!” Miloš První.
  • Ještě jednou Hrádek. Teda Hrad. Jezevec s lítostí, ale přeci, přijme Ťokovo rezignaci. Současně pravil, že očekává, že se ke svému případnému odvolání brzy vyjádří Nováková (iRozhlas). Diplomat. No, žádné překvapení.
  • Šarlatáni z AKTIP (jo, to je ten spolek, co doporučoval defekovat rakovinu, případně si na ni najít milence) končí. A jako Fénix z popela povstává jiné sdružení mašíblů s touhou pomoci lidem (do hrobu a od peněz). Takže nově se jmenují platforma Jednotné medicíny. (iDnes) Bacha na ně, prosím pěkně.
  • A na závěr výbušná zpráva – v Rýmařově to bouchlo. Exploze na radnici, nikdo nebyl zraněn, protože k tomu došlo v 16:45 a tou dobou už je každý slušný úředník dávno doma. (iRozhlas)
  • Dneska jsem neměl žádný světlý moment na Twitteru (moc práce), takže dáme odkaz na konkurenci. Dejte si, nemaj sice kdo ví jak zajímavej obsah, ale zase moc pěknej design:
https://twitter.com/stary_mrzout/status/1115534364669034496

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *