10/04/2019 – Wifičela, dvě mega ve skříni, díra a ťokavý účet

  • Tak i WiFi Nováková končí. Wifičela (C) fofrem. Andrej jí prostě oznámil, že už to nechce dělat a ministryně odchodu, jako správná surikata, pravila: “Pan předseda vlády Andrej Babiš mě informoval o zamýšlené změně na pozici ministra průmyslu a obchodu. Respektuji toto rozhodnutí.” (iRozhlas) Podle vyjádření Čumáčka nemusí jít o poslední změny ve vládě, tak uvidíme.
  • Místo Marty nastoupí doc. Ing. Karel Havlíček, Ph.D., MBA (který ještě před pár lety nechápal, jak někdo může jít do politiky (Neovlivní)), a místo Ťoka Kremlík (neznám, to napravíme). U Havlíčka je dobrou zprávou pro podnikatele, že patrně odstoupí z vedení Asociace malých a středních podniků a živnostníků, kde byl jako jeden z mála fanouškem EET.
  • Trafiky. Politické. Vládou prošel dlouho slibovaný zákon o omezení trafikantů, politických. Tento záslužný návrh má jen jednu, drobnou, vadu – v posledním paragrafu se píše, že na něj může srát Bílej tesák, bez postihu. Ono je to vlastně spíš takové doporučení. (iRozhlas) Ta perla zní: “Nedodržení postupu podle tohoto zákona nezpůsobuje neplatnost volby nebo jmenování do řídicího nebo dozorčího orgánu právnické osoby s majetkovou účastí státu”. Cha-cháá!
  • Dva mega ve skříni, v hotovosti. Přátelé, kdo z vás to má? Tak třeba šéf Úřadu pro ohýbání hospodářské soutěže Rafaj jo. Teda teď už ne, bylo zabaveno při prohlídce. (Novinky) Drobný.
  • Kikina and Kikina Junior jdou do toho. Jako do strany. Nové. V kuchyni u Klausů se rodí nový politický subjekt, který doufá oslovit a přetáhnout členy ODS a SPD. (Novinky a Hospodářky). ODS a SPD! :) Co jsem říkal?
  • Ťokův účet vystavil i NKÚ. Uvádí na pravou míru Andyho slova chvály – cena sice opravdu klesla, ale doba stavby se naopak prodloužila. No, to dožene Kremlík za pár let. (iRozhlas)
  • Po půlnoci startuje Falcon Heavy, poprvé jako komerční let. Nese družici a všechny tři hlavní díly rakety se pokusí o návrat na Zem. Držím palce! (VTM)
  • Začaly státní maturity. To bude zase chaos, bordel a vůbec. Nad jejich významem se zamyslel David Klimeš (Aktuálně), sice tak úplně nesouhlasím, ale je to dobrý text k zamyšlení. (a ano, maturitu, co jsme dělali kdysi my, by dnešní studenti nedali. Ano, jsme dobří. A staří, vážení, a staří. Paměť už nic moc, přiznejme si to)
  • Vyšel profil Havlíčka (ne Borovského) na (iRozhlas). Sebevědomé, velmi zásadové. No, prý nežádá o 100 dní hájení, ale jen o 100 hodin. Píšu si ? Takže pátého května na napsanou, pane ministře!
  • Krimi. Ve Varech se porouchal bankomat a vydával dvoutisícovky místo tisícovek. (Novinky) Dámě, která na to přišla, hrozí až tři roky za mřížemi, dopustila se totiž podvodu – vybrala si navíc 11 tisíc (víc jí zůstatek na účtu nedovolil). Tak to máme 11 tisíc za 1-3 roky, přepočítávat na 50 mega to radši nebudu…
  • Pirátům se zase přihodila myšlenka (teda ona už dřív, jen teď už to nejde ignorovat), to je radosti… K čemu prý jsou 2 % HDP na obranu, to by se dalo ušetřit. No, ony to jsou tak nějak naše závazky ke spojencům, vy vole Ferjenčík… (Novinky) Jak říkal jeden sleď na Twitteru: Vždycky, když už začnu mít dojem, že by ti Piráti stáli za hlas, tak vypustí nějakou píčovinu.
  • Průlom v astronomii – máme první fotku černé díry (a není na ní Strakova akademie)! (Novinky) Já tam teda vidím Sauronovo oko, co vy? :)
  • Reakce opozice na odejití Novákové jsou vesměs kladné (Novinky). Jen bych rád poprosil pana předsedu Výborného (KDU-ČSL), aby mi nekradl hlášky. Prej “doťokala”. No tak, Marku… ?
  • HDP, predikce, schodek. No, růst sice pokračuje, ale prožráno jest, takže líp už nebude. Deficit veřejných financí se odhaduje na 0,2 % HDP napřesrok a pak až na 0,5 % HDP v 2021. (iDnes) Na první pohled malá čísla, v absolutních hodnotách jde o pár desítek miliard (+ schodek). No nic. (iRozhlas)
  • Kočky. Nejnovější výzkum dokázal, že ty potvory nám rozumí! A rozpoznají i vlastní jméno. Jen na to kašlou. Inu, kočky (100+1). Zlatý shiby!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *