12/04/2019 – Spalničky, jednotní soudruzi, školení premiéra a zakojíme, uvidíme…

  • Ačkoliv to při pohledu do internetových diskuzí vypadá, že skoro každý Čech “sežral Šalamounovo hovno”, tak parta českých archeologů je na tom líp – patrně našli Šalamounův chrám (iRozhlas)
  • Rakušan, co brzy povede STAN (je to Čech a jde o stranu, ne příbytek), poskytl rozhovor (iDnes). Velmi rozumné odpovědi. A krásně si rýpl do našeho Slunéčka dotačního: “Co vládě vyčítáme, je absolutní programová elasticita. Věcná diskuse je těžká, když vláda vize nahrazuje marketingem. Měla to být vláda odborníků. Podívejte se na personální nouzi, kterou teď předvádí. Vláda odborníků je iluze, která se rozplynula, a to vše je nahrazováno kvalitním marketingem, ne ucelenou vizí.” Ňuf :)
  • Naprostou prasárnu publikoval Stranický tisk (Lidovky). Za takový styl článku by se mělo stydět i Forum24 nebo Parlamentky (no, ty to převzaly). Ačkoliv je Obušek na mém žebříčku obliby někde mezi střevní chřipkou a polychlorovanými bifenyly, tohle je humus. Nadpis je zcela v rozporu s obsahem, perex slibuje bombu, pak přijdou domněnky, manipulace a ve druhé části konečně fakta, která popírají vše předešlé. Link dávám s nechutí a jako studijní materiál.
  • Spalničky, juch! Tak se povedlo, máme 420 nakažených, což je dvojnásobek oproti celému loňskému roku. (Lidovky) Lesany to dokázaly! Jeden černej: Pročpak to čtyřleté děťátko, vychovávané v souladu s přírodou a bez očkování, tak usedavě pláče? – To víš, má krizi středního věku…
  • Pirátům se v poslední době v Praze a na Novinkách hrubě nedaří. Zase jedna pseudokauza. Tentokrát s obměnou dozorčí rady. (Novinky) Nestudoval jsem to detailně, možná to dává smysl, možná ne. Každopádně komunikace kolem toho je strašná. Potřebujete vlastního Máru, klucí. ASAP.
  • Loupežné přepadení v Táboře. V duchu nejlepších husitských tradic útočili lapkové palcátem. (Novinky) Kde je Saturnin, když jej potřebujeme? (pozn. autora – to byl řemdih, vole sklerotickej. Pozn. autora – vždyť já vím! Nedělej Marka Aurelia…)
  • Základy účetnictví by měl zvládat asi každý podnikatel, ale když je nezvádá ani berňák… Tohle je snad špatný vtip (Podnikatel), ale nevypadá to tak. Spočítali vyšší nepřímé náklady, než byly náklady celkové. Inu 1+1 jsou 2 pouze pokud není ve hře cílová odměna, že ano…
  • Narozeniny by slavil Karel Kryl. (iRozhlas) zveřejnil unikátní nahrávky. Neznal jsem ani já, fakt zajímavé.
  • Falmer má naprostou důvěru KSČ, o kauze Horáček se ani nejednalo. (iRozhlas) Všechno je vysvětleno, soudruzi šéfa skoro prosili, aby do toho nezabrušoval. Co jsem říkal?
  • Srnec zachránil geparda. Tím máme dneska splněna zvířátka. (Novinky) Upřesnění – MVDr. Robin Srnec. Gepard titul ani křestní nemá.
  • Lážo Plágčo – pan ministr školství nakonec asi podpoří možnost (nařízením krajů) určit počet studentů v jednotlivých oborech a školách. (Novinky) Teoreticky se moc nezmění, prakticky může být průser. Uvidíme. Snad se obavy nenaplní (jo, furt jsem optimista).
  • Andy v Mostu (jako ve městě, ne že by začal s gymnastikou). Vtipné postřehy z návštěvy přinesly (Seznam Zprávy). Andy: “Potřebuju snížit to nájemné!” Dostálová: “Ale pane premiére, to ani nejde. Vždyť je to v soukromých rukách.” // Primátor: “Pane premiére, my tady máme dostatek bytů, my nepotřebujeme stavět nové. My potřebujeme vykupovat stávající byty do majetku města, abychom měli sociální bydlení ve svých rukou.” Vládce ANO: “Každý potřebujeme něco jiného. My potřebujeme stavět, abychom měli DPH z fakturace a tak dále.” Tady fakt nejde dělat politická satira! To je materiál, to je materiál…
  • Zakojíme, uvidíme… V pondělí se bude kojit všude! Teda vlastně hlavně v Raiffeisenbank. Stručně: bylo haló kolem vykázání kojící matky v RB, teď se toho chytly militantní kojistky a na pondělí plánují demonstrativně a skupinově kojit na co nejvíc pobočkách. (iDnes) Strašná blbost, imho. Emoce stranou – jak to bylo v tom prvním případě, nevíme nikdo jistě (blbej sekuriťák je asi nejpravděpodobnější, komu rozumnému může vadit papající mimčo, že jo?). No a teď teda ta skupinová akce – k čemu? Odpůrce kojení na veřejnosti to rozhodně neobrátí (naopak utvrdí, neb je to hysterická hurá akce (i v rozporu s tím, co hlásají její organizátorky (miminko a maminka vědí nejlépe, kdy krmit. Takže půjdou krmit synchronizovaně do banky, jo?)), podporovatele to může jedině odradit. Ach jo. Fakt stejný mustr jak Prague Pride… (jak říká Beby (a já taky): S homosexuály nemám nejmenší problém, vadí mi buzeranti. Tož tak)
  • Drobná chybka v Zentiva – místo antidepresiv bylo v krabičce projímadlo. (iDnes) Prý nehrozí zdravotní ohrožení, jen může dojít ke snížení účinku léčby. No, jak se říká – lepší se dobře vys****, než si blbě zašu***. Třeba to bude fungovat i na deprese :)
  • Černá kronika: Dítěti uvízla ruka v kanálu, hasiči ho rozřezali (iBoleslav). Umění titulku in da best! Ukládám do sbírky, hned vedle “Zpěvačku na pódiu kousla kobra! Zpívala ještě 45 minut, pak zemřela.”
  • Barák v Itálii za jedno euro, někdo zájem? (Novinky) I s tou povinnou rekonstrukcí se to vyplatí, moře sice daleko, ale ten vzduch!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *