2/05/2019 – Změnová Maruška, bizoni, schodek a čepička

  • Sucho. Všude. Katastrofa. Trošku to (iDnes) přehání, ale ne zase tak moc. Snad ještě sprchne.
  • Před 500 lety se narodil Leonardo da Vinci (ten malíř a vynálezce, ne ta želva). Připomínku publikoval (iRozhlas)
  • Umřel Žvejkal (Sky). Uuuuuur Aaaahhhhhrrr Uhhhhrrrr Ahhhhhhrrr Aaaaargh :/
  • Rasistické komentáře na adresu Feriho vysvětleny, prej akorát nerozumí Moravákom, slušně jej prosili: “Negrcaj nám tady!” :-D (tohle je tak nádherný, že nešlo odolat)
  • Národní Hrdinka se rozhovořila pro Stranický tisk (Lidovky, paywall). Já se vás nebojím! vzkazuje demonstrantům. Ta baba je neuvěřitelná. O Sobotkovi na demonstraci: “Možná to šel zkontrolovat”. O Zemanovi (státní zástupce): “Jednou mu to období stejně skončí”, “Teď už cítí, že se mu blíží hranice, tak je znepokojen”. A chtěla by zjednodušit justičná systém – zrušit vrchní státní zastupitelství a soudy. Takže Bradáčová, Ištván, Zeman atd. nazdar! To je to “nechci dělat změny”, jo? (iRozhlas) To šlo teda rychle. Inu – národní hrdina.
  • Průzkum preferencí dle STEM. (iDnes) ANO má 34 % a tak dále. Momentík, nějak nesedí metodika.
  • Metodika sedí, ale jen v případě, že ji bude následovat její autor… Kam se ztratilo těch 24 %, co neví, popisuje Hlavenka (FB). Hezky popsané – prostě ta procenta rozdělí dle bulharské konstanty. (nic nového, už jsem na to upozorňoval několikrát, jde o metodiku “zahrnuti pouze respondenti, co říkají, že půjdou volit a nezmění názor”, ale tady je to popsané lépe).
  • “horolezecký expediční tým objevil záhadné stopy mytického stvoření yettiho o rozměru 81 krát 38 centimetrů.” Píší (Novinky). Docela malej Yetti, ten by šel levně poslat i Českou poštou… ? Ta čeština je kouzelná ;)
  • Schodeček. Za duben -30 miliard zvládl nejlepší premiér v galaxii, za asistence klimakterického diblíka, gratulki! To je, opět, nejhorší výsledek od 2012. (ČT) Hele, já vím, že průběžné plnění rozpočtu nevypovídá prakticky o ničem, ale když ten přebytek v únoru PRcací tým rval všude, snad i na obal párků z Kostelce, a březnový schodek přešel mlčením, tak prostě nejde odolat.
  • ‚Částečně to byla chyba.‘ Podle šéfky Finanční správy byly někdy zajišťovací příkazy příliš přísné (iRozhlas). No jo, nastoupila cukrová panenka, po tom Ptakopyskovi. Budeme dělat, že jim tu snahu věříme a na nedávný pokyn “ignorujte rozsudek ústavního soudu” zapomeneme. Že jo? Tak si to představuje madam Richterová? Richtig, ja?
  • Jindřichův Hradec – normálnímu chovateli občas zdrhne pes, občas i nějaká ovce, ale stádo bizonů? Tak evidentně i to je možné. (iDnes) Asi se podhrabali, jsou to drobečkové. Tak prosím pěkně – nekrmit, nedrbat, nefotit si s nima selfíčka. A zdrhat (ale pomalu). Maj kolem tuny, to je skoro jako Dostálová. Tak bacha.
  • Národní hrdinka si trošku nepromyslela, co plácne do tisku, tak se ozvala Unie státních zástupců (to jsou ti, co už týden čekají, až jim Maruška vysvětlí… vlastně všechno). Navrhované zeštíhlení justice by vyžadovalo změnu Ústavy. (iRozhlas) Což přes Senát rozhodně neprojde. (kdo že to tady chce zrušit Senát? Hm?)
  • Inovace – chytrý trouba! Teda chytrá trouba, jsem se nechal unést. (Technet) Místo chlazení to má jídlo ohřívat a uchovat jej až 14 dní. Zajímavý koncept. Ale na zmrzlinu to asi nebude.
  • A na závěr Tydýt. Z Tydýtova. A k tomu ještě jeden. No, prostě – ANO zahájilo kampaň (jasná účelovka). Do EU (iDnes). Trumpovi ukradli červenou kšiltovku, ODS ukradli heslo “Silné Česko”, spojili to dohromady a je z toho kampaň, co bude na těch 30 % fungovat. Co na tom, že premiér je tváří kampaně do EU parlamentu, kam nekandiduje. Co na tom, že v té čapce vypadá jak tydýt (a není sám). Co na tom, že “tvrdě a nekompromisně” v kombinaci s těma fotkama “Andy a Charazová” vypadá jako reklama na fisting. Co na tom, že kecá neskutečným způsobem (řepku nám vnutila EU, já nic…). Co na tom… Zabere to.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *