15/05/2019 – Staněk ven!, Obušek cestuje, EET se neloučí a Hrádelova zpráva

  • Zpráva-nezpráva o objednání stíhání žije dál. Ani přes stošestku to KPR nechce zveřejnit. 2x žádost zamítli, neb byla příliš konkrétní (nejmenuje se to “analýza”), potřetí žádost odmítli s tím, že Benešová nedala souhlas se zveřejněním. Ta ale pro (iRozhlas) řekla, že se ji nikdo neptal… Ona to odmítnutí totiž KPR, dle vlastních slov, předpokládala… Ntvl…
  • Ono teda kolem toho bude ještě veselo. Podle (Seznam Zprávy) je ta analýza oponentní zprávou k práci advokáta Hrádely (ta je známá už delší čas, citují z toho různá média včetně Parlamentek), která také pojednává o možnosti objednat trestní stíhání. No, ona teda ta zpráva hovoří konkrétně to tom, zda mohlo být objednáno stíhání kolem Čapího hnízda (sic!). Popcorn?
  • Zase jedna drobná zpráva o výslechu milovníka činčil, aka AB mladšího (iRozhlas). Furt nic.
  • Tramvaj u D1 už zná majitele, je jím nějaká developerská společnost. Není to reklama, jen jsme ji koupili a flákli na vlastní pozemek. Fajn. Řeší to už i ministerstvo, nejde o reklamní poutač, tak to nemůžou odtáhnout. Oh, wait, v noci to někdo posprejoval, takže už “nese nějaké sdělení” a je to tedy poutač :D Fakt (Novinky)
  • Podle Šíleny už nikdy nikdo EET nezruší. Rozhovor na (Novinky). Obhajuje tam i zvýšení daní (snížení DPH na pivo není v rozporu, neb to nebude znamenat snížení ceny pro zákazníky. Hle, hle, hle…), EET je dobré, rodičák. A v závěru připouští, že ty slevy na jízdném teprve “budou vyhodnocovat”. Takže je možná i zruší.
  • K tomu, že EET nikdo už nezruší, ODS jen poznamenala: Hold my beer… (Novinky)
  • Piráti maj trošku problém s angažováním člena NCOZ jako poradce. Tak nějak by měl být nestranný a nezávislý, že ano. (Novinky, iDnes). Z toho bude mrzení. ANO žádá o řešení na parlamentní úrovni.
  • Ondráček (O jak Obušek) si udělal výlet na Donbas. Dorazil tam v autě s vlaječkama, zahráli mu hymnu (naší), potlapkal se se šéfem “Doněcké lidové republiky” (kterou ČR, ani nikdo jinej, krom Ruska, neuznává) a pak prohlásil, že šlo o soukromou cestu. Jo, taky mi na dovolený hrajou hymnu a místní televize hlásí, že: “dorazila delegace z ČR”. Vláda (respektive Petříček) už se distancovala (iRozhlas), akorát komár Falmer s tím nemá problém (překvapení?) (Novinky)
  • Staněk končí. To byl fofr. Prý mu Hamáček oznámil, že už to nechce dělat, takže dobrovolná rezignace se plánuje na konec května (po volbách). (Novinky) No jo, vytýkali mu, že o něm není slyšet. Tak teď už je. Jeden se nezavděčí…
  • K té rezignaci ale tak jako úplně možná nemusí dojít, neb hradní strašidlo pravilo, že se nebude vyjadřovat a ještě si vyslechne Hamiho a Staniho (a Babiho, určitě taky). Uvidíme (iDnes)
  • Když do pekla, tak na pěkným koni, Takže znova Staněk. Je to kampaň (to fakt řekl, kde je nějaká fantasie, kreativita? No nic…), nic by neměnil, odchází z donucení. Prostě takové malé kňů (Novinky). Je tam odkaz na rezignační dopis (větší kňů).
  • Tak ještě jednou ten okresní tajemník z kultury. Rozhovor se Staňkem pro (iDnes, stranický tisk to má z první ruky vždy a hned). Ukázalo se, že jsou tady nedotknutelní. Prý je to Fajt, například. Celý rozhovor stojí za to, ten presumtivní ex-ministr je fakt úkaz (ale ono jich tam je víc, mnohem víc).
  • K demisi (bohužel Staňkovo, nikoliv své) se vyjádřil i Al Čapone. Věří, že to povede ke stabilizaci. A tak dále, (iRozhlas). Tak já nevím, tuhle vládu už fakt jde označit za malomocnou, kdo odpadne příště? (tolik výměn za jeden rok ještě nikdy nebylo, nikdy v historii. Inu – rychloobrátkový management, řídit stát jako firmu, vláda odborníků, nebo prostě tak něco).
  • Středozemní vládkyně, pokorná surikata Jermanová, poskytla rozhovor (iRozhlas). Ťuťu… Říká, že sama nemá důvod k tomu, aby demonstrovala proti stávající situaci. (No neke!). Čekám na přepis, to bude výživné!
  • Kamera sledovala hnízdícího čápa, krajina na pozadí mezitím lehla popelem (Novinky). Ne, to nebyla politická narážka, to jsou dnešní zvířátka…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *