17/05/2019 – Karla prohlédla, KSČ vs SPD, Klekánice slibuje a Tydýtovi ruply nervy

  • Černobyl na HBO je aktuálně seriálová událost roku, napříč sítěma. Pro (iRozhlas) o něm povídá Dana Drábová, a ta o tom asi něco ví. Takže doporučuju i já (ne, nezakládám filmový tip dne, tohle je výjimka).
  • Piráti a ANO, krásná koalice v Ostravě (Moravské + Přívoz). Pirátský zastupitel se vydal kontrolovat dětské hřiště, je z toho výpověď aktuálním provozovatelkám, starostka (za ANO) je pro, už maj vybraného jiného nájemce, ale výběrko bude transparentní. (Deník). Fujtaxl vespolek!
  • Karla prohlédla (opět! asi zase nevyšel nějakej pěknej flek, že by to Japonsko?). Babiš i Faltýnek lhali, všechno je PR a populismus, nebudu ničí ovce (DVTV). Jako já vím, že panička Rambohafíka není nejostřejší tužka v penálu, ale tohle už je fakt zoufalé. Ty káčo, hlasovala jsi pro důvěru, seš v té sektě od začátku (a furt ještě), co jako chceš? Soucit? Trhni si pudlem!
  • Komunisté podají trestní oznámení na Okamurovo SPD kvůli pomluvě (iDnes) Tak já už snad jenom kávičku… :)
  • Ve Strakonicích mají kvalitní dudáky, to je známo, ale ty volby jim nejdou. Další verdikt, že ty poslední jsou neplatné… Tak na podzim asi znova (iDnes).
  • Korálovec zapotitlánský: čeští zoologové vyfotili v Mexiku jako první jednoho z nejvzácnějších hadů (iRozhlas). Dneska máme zvířátka fakt krásná :)
  • Nikdo vám nedá tolik, kolik vám já slíbím! Klekánice pravila, že upraví rozpočty (sic!) tak, aby ve 2021 brali pedagogové minimálně 45 tisíc (iDnes). Jde o závazný slib (hehe), pište si: “Garantuji vám, že průměrný plat učitele v roce 2021 bude 45 tisíc korun a práce na rozpočtu, ať už na rok 2020, pak následném 2021, tomu i přizpůsobím”. A kde na to vezmeš, Ájo? (diskuze pod článkem je kvalitní)
  • Kdo místo Staňka? Další jména, tentokrát už rozumnější. Ale tak – kdo ví, jestli vůbec nějaká výměna bude. Hradní strašidlo že by si nechalo ujít možnost škodit? Nemyslím si… (Lidovky, paywall)
  • Kalousek chce prosadit zákaz utracení části provozních výdajů vlády. Takový titulek na (Novinky) je zárukou zábavy v komentářích. A teda že se dneska urodilo! No, návrh zajímavý, jde o cílení na dohodnutý schodek rozpočtu omezením provozních (ne tedy mandatorních, investičních atd.) výdajů. Že se letos těch -40 mld. dodržet nepodaří, je velice pravděpodobné. Ale – zdroje jsou, ne? 200 miliard leží na zemi, EET přinese ročně 18 mld navíc a tak. Nebo ne?
  • Hm, tak i (iDnes) má na odvolání Staňka a reakci hradního jezevce podobný názor jako já… Stačí titulek: Obavy ze Zemana. Prezident může ČSSD zkomplikovat výměnu ministra kultury (no a když může…)
  • Piráti včera poslali žalobu na nečinnost EK ohledně auditu Čapáku. Dneska Al Čaponemu bouchly saze a označil je za “novodobé marxisty”, kteří “nemají asi lepší program, než udávat Českou republiku a jejího premiéra a dělat tak zemi totální ostudu” (Novinky). Tydýt se nám nějak zlobí… Ale ťuťu… Ještě dodal, že jde o partu diletantů, což je vidět na jejich působení v Praze, kde je doprava v katastrofálním stavu a tak dále. Poslechni, Čapišu, vona Krnda byla asi z ODS a řídil ji Kalousek, že jo? Že jo?
  • Saponát patří do dřezu, ne do kašny! Čísi hloupá zábava dnes stála údržbáře pardubického NPÚ několik hodin práce. Ano, bublá to, nikdo další už to zkoušet nemusí. Píše (Rozhlas). Teda, to by mě nikdy nenapadlo. Teda dosud… :-) Jdu pro Jar!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *