18/05/2019 – Rezignace za ovlivňování médií, sysel, komedie a epický Bureš

  • Začneme něčím jednodušším, mlátičkou Ondráčkem. (iRozhlas) Podle dalších soudruhů je to v pohodě a Pawlas bezelstně pravil: “Jestliže plnil duševní potřebu, to znamená poskytnout humanitární pomoc, tak ho vždy podpořím. Primárně je to věc mezi Zdeňkem Ondráčkem a Ukrajinou”. Představy Obuška, jak si plní duševní potřebu, se hned tak nezbavím…
  • Oznámen Minecraft (jo, dneska slaví ta kostičková šílenost 10 let) pro rozšířenou realitu (Minecraft Earth). Vypadá to parádně. Tak uvidíme, jak se s tím Microsoft popere. (u nás máme na rozšiřování reality jiné machry…)
  • Favoritem na nového ministra kultury je ostravský divadelní režisér Krejčí (iDnes). Takže už víme, koho Lihoš I. odmítne jmenovat. Cajk.
  • Už to konečně vypadá na jaro, přijdou dvacítky (o teplotě se bavíme, vy kanci…) a taky by mělo pršet. Podle (iDnes) ten déšť počasí “pokazí”… Evidentně to psala pražská redakce, všichni ostatní se těšíme na další déšť jako Dostálová na obídek (po jednání vlády v sedm ráno).
  • Trocha sněhu u Luční boudy (Kérkonoše). Nějakých deset metrů. Na výšku. Úžasný video na (iDnes). Květen, neasi.
  • Tak tohle je fakt konečná. Teda Konečná. Soudružka dala rozhoror (DVTV). Ta je rudá jak záře nad Kladnem (blahé paměti (ta záře)). Bez kapitalismu by EU bylo lépe. Chceme, aby ji ovládali lidé, ne korporace. Mno, raději si dáme něco roztomilého na spravení chutě:
  • Nový tyranosauroid dostal jméno po kojotovi (Technet). Předchůdce Velkého Téčka (Tyranosaurus Rex, ne Mirek…) se jmenuje Suskityrannus hazelae (suski je ten kojot, v jazyku indiánů) a měl asi 40 kilo. Vidíte? Z malého problému se časem stal velký (T. Rex měl až 15 tun).
  • Rakouský vicekancléř a šéf FPÖ po skandálu s videonahrávkou rezignoval (Novinky). Šlo o záznam, na kterém si domlouval ovlivnění veřejného mínění přes noviny. To je amatér, co? :D Se nemůžu přestat smát. Tady na ně “naši kleknou”, něco se načasuje “někdy před ten jejich socanský sněm a něco před volbami” (Aktuálně, 2017). A vono je to premiér, furt. Inu Rakousko, Vídeň je holt Vídeň…
  • Dneska se konal pochod Praha – Prčice, byly narvané vlaky, neb se ti lidé chtěli i vrátit… (iRozhlas). Na četné dotazy – ne Al Čapone do Prčic nešel. Zatím.
  • Řidiči, pozor sysel! Kriticky ohrožené hlodavce chrání u Mohelna retardéry za 300 tisíc (iRozhlas) a navíc krásná značka – Migrace sysla. Tak jezděte opatrně, jednak je sysel krásný zvíře, druhak je ohroženej a hlavně – děsně blbě se dostává z dezénu…
  • Že rozložení idiotů v populaci je rovnoměrné a nijak nezávisí na světonázoru, vzdělání či stranických preferencích nám dokázal Martin Lang (inžinýr! z ODS). Tento radní (!) a šéf buňky ODS v Jesenici napsal na FB rozhořčenou reakci na schválení zdanění církevních restitucí, kde, mimo jiné, píše, že Zemana je třeba zabít a ideálně “podřezat jako přestárlou svini a nechat vykrvit a poté spálit”. (už to smazal, takže screen a text na Náš region). Pokud ten kretén nevyletí ze strany do 24 hodin jako holubička, tak má ODS sakra problém. A problém bude mít i Chocholoušek, s tímhle blbem. Jako sorry, not sorry, tohle je tak za hranou, že není co řešit. No jo, ale ten imbecil na tom tvrzení dál trvá a zopakoval to i novinářům. Neuvěřitelný! (a není to první jeho projev o nutnosti někoho zabít, stačí projet Facebook). Takto ne, přátelé, takto ne!
  • Tohle by mohlo být zajímavé představení – Vladař v Divadle komedie. (iDnes) Dobrý a Lustyk jsou zárukou kvalitní podívané, rozhodně půjdu.
  • Další komedie, akorát teda teď ta vládní. ČSSD si duplo (teda, jako, opatrně, možná, že, a tak vůbec), na Twitteru. Prej: “V pondělí si na vládě bude náš koaliční partner muset vybrat DĚTI nebo BANKY. Maláčová předloží návrh na navýšení rodičáku. Už není na co čekat. Ukončeme tu nejistotu.” Klauni…
  • A na závěr zase Babiška… Epický rozhovor (on v poslední době ani jiné nedává) pro (Novinky, na webu to bohužel není komplet). To je perla na perle, tak snad jen pár těch největších: výměna Staňka: předpokládá, že to Zeman přijme, nebude proti, pokud ČSSD nenavrhne nějaké “nepřijatelné jméno”. Počet výměn ve vládě neřeší, je to normální: “Šéfa Kosteleckých uzenin jsem jako ředitel Agrofertu měnil devětkrát.” (a teď už se to, konečně, nedá žrát). Redaktor: Vláda zatím ale nejsou Kostelecké uzeniny. Babiš: “Stát se má řídit jako rodinná firma, za tím si stojím.” (pro referenci, furt to říká). “Některým ministrům by vůbec neuškodilo, aby seděli v resortu na zadku, řídili je a hledali, jak ušetřit na provozních nákladech, než aby stále někde cestovali.” (Ale Alenka se jela podívat na kůrovce, to je v pohodě). Na demonstrace už si zvykl, neřeší je (zato vytáhl složku na Dolínka. Hele, on premiér fakt řekl, že Dolínek “musel bez trenek dělat na policii dřepy”. WTF?). Benešová v pohodě. Čapák: “Nic jsem neudělal, a pokud je někdo objektivní, tak to tak musí i posoudit a věc zastavit.” (Zastavit? Nemělo by spíš jít o obhájení? Nebo zproštění?). Biopaliva. Ondráček – odpověď k tématu: “Neřeším to, co dělá poslanec Ondráček, mám opravdu jiné starosti, třeba dvojí kvalitu potravin.” Pleju len… To se nedá, konec.
  • A dost. No, tohle je jubilejní 100. denní souhrn (jo, nesedí to na měsíce, v březnu jsem vynechal týden, nejsem robot), tak dáme na závěr statistiky :) Aktuálně to dělá +/- 432 tisíc znaků, to je 235 normostran textu, což je 22 průměrných Čaulidi (Mára jich za tu dobu napsal 14, těch Čaulidi). Dalo mi to slušnou průpravu ve psaní, aktuálně jeden přehled napíšu, včetně zdrojování, za 25 minut čistého času (začínal jsem na podobné hodnotě, ale bylo to daleko kratší, pak se to prodloužilo až na hodinu, což je moc), sekám to jak Baťa cvičky. Na pejsky (ten Somring tady, aneb – podpořte mě) za tu dobu přispěli dva čtenáři (celkem se vybralo 1250 Kč). To je kšeft na hovno, vážení. Denní čtenost se pohybuje kolem 300 stabilních čtenářů, roste to zvolna (když se mi povede titulek a trenduje to na Twitteru, tak dáme i 2000). Nejčtenější byl zatím příspěvek 10/03/2019 – Dálnice jsou splavné, lithium, aristokratka a učitelé maj smůlu. No a to by stačilo. Další statistiky budou u 200. příspěvku, což bude za 211 dní (ano, během Jiráskova Hronova bude další pauza). Keep reading, folks :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *