19/05/2019 – Kontext doby, kvete Toman, Falťas žije a Mým národům!

  • Začneme Národní Hrdinkou. Paní Benešová se rozhovořila pro (Deník). Opět s mou oblíbenou Kateřinou Perknerovou (u surikat velmi oblíbená novinářka). První půlka rozhovoru je dobrá, bez výhrad, ministryně hovoří fundovaně a věcně. Pak se to ale zlomí a z některých formulací jde strach. Vybírám: “Státní zástupce musí být odpovědný člověk. Měl by používat i selský rozum a cítit kontext doby.” (kontext doby? Jako fakt?), “Hodně se řídím zdravým rozumem a tím, co je dobré pro lidi. Vnímám, že ANO se snaží o totéž.”, o SPD: “Neřekla bych, že by měli scestné názory.”, o Ušipleskovi: “Určitě ho je na celní správě škoda, protože on byl policista srdcař.” A takovej to mohl bejt pěknej rozhovor…
  • Bude pršet, ale jako fest. Nám se to vyhne, na Šumavu míří “jen” 50 mm, v Německu 150 mm. (Novinky) Na Evropu extrémní srážky. V diskuzi je roztomilá paní, co říká, že 5 cm je nic, ani 50 cm by nepomohlo, ale že to alespoň zaleje mrkev. Jako teda 50 cm denní úhrn, to už je pomalu na stavbu lodi. Na kopci.
  • Babiše nechtěli v Litomyšli, tak jel do Žamberka. Ani tam ho nepřijali vřele (Deník) Což ale neznamená, že z toho nemá plno pěkných fotek na Fejsu… Mára by pomalu mohl začít dělat pro Lonely Planet.
  • Na dnešek připadá včelařská akce “Den otevřených úlů”. Jeden roj to vzal doslova a zabydlel se na lampě u Karlova mostu (Novinky). Bzzzz!
  • A hele, Toman! Už mi chyběl. Rozhovořil se pro (Novinky) a opět ukázal, že je odborník na svém místě. Dvojí kvalita potravin, sucho, potravinová soběstačnost a perla o řepce na závěr: Největší nevýhoda je, že kvete žlutě a všichni to vidí.
  • Obušek to má nahnutý, distanc od jeho výletu podpoří i ANO (iDnes). No, nějaké bububu bubude, jinak asi nic zvláštního, vždyť KSČ je vládní strana (teda jako ona není, oficiálně, ale…)
  • Po dlouhé době vypustili Faltýnka z kotce, měl dovoleno jít dokonce i ňafat do OVM. No, spíš bych mu zkrátil řetěz, bylo to velmi trapné. Vždyť jej tam rozebral na atomy i Fiala, rétor na úrovni okresního tajemníka… (Novinky, ČT) Ten kdyby neměl Kalouska, musel by si ho vymyslet. Celý záznam na (iVysílání). Fakt to byla sranda. Obuškovo cestu na Donbas označil Falťas za cestu “někam do Ruska”… A tak to šlo celou hodinu. Zlatej! Jo a rozpočet se vyvíjí dobře, schodek dodrží, fšechno v pohodě. Zlatej!
  • No a máme neděli, takže Čaulidi! Tentokrát netypicky rozděleno do dvou příspěvků. První, klasické Čau, je ve stylu “Mým národům”, mobilizace k volbám do EU. Doufám, že si to vezme do parády někdo z novinářů (fakt nemůžu dělat všechno, zvlášť, když mi to nikdo neproplatí…), neb to je jedna manipulace vedle druhé (i pár lží by se našlo). Zastavme, vyměňme, migranti (klasická historka, jak s Orbánem zrušil ve čtyři ráno kvóty (ehm, to už bylo v té době passé)), dvojí kvalita, bojuje, ochrání, hlavně zvolit a tak dále. Nezájem dneska. Dobrej fór je, jak zdůrazňuje, že naši EU poslanci ochrání Česko – když včera pravil, že “Ano, je pravda, že ze všech institucí EU je náš vliv v europarlamentu pravděpodobně nejmenší.” Těch apelů je tam víc, třeba i tenhle: “Chránit a zachovat náš národ.”. To se fakt nedá číst. Zbytek je pak cestopis, jak maká a tak. Klasika.
  • Druhá část Čaulidi, to je taková jednohubka. Prostě oznamuje, že se bude zvyšovat rodičák, Alenka to vymyslela, odmakala a vůbec. Co jsem říkal v pátek, po tom oznámení ČSSD, že si “koaliční partner bude muset vybrat – jestli banky, nebo děti”? Jo, přesně tohle. Ten čaulidi text je teda perfektní, smekám, takhle otočit, co jde, a z “koaličního partnera” udělat neschopného břídila (kterého musí vůdce shovívavě tolerovat (inu, postižený příbuzný, chápete…)), to je fakt kvalitní spin-doctoring. Očekávám, že od úterý bude v prodeji nový toaletní papír značky Hamáček.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *