20/05/2019 – Vodafonu jeblo, máme rozpočet, cítí se Masarykem a AVE

  • Dneska stručně, je toho nějak moc.
  • Google odříznul Huhňavej od Androidu (teda jako – zastavil aktualizace a nové přístroje už nemohou používat nic nad rámec “jádra systému”, které je opensource) (iDnes) V praxi to znamená, že stávající modely už nedostanou novější verze systému a nové telefony nebudou mít Google Apps – což je třeba i obchod s aplikacemi. Huhňavej tak de facto končí s mobily.
  • Andy a Klekánice “našli 8,6 miliardy” a oznámili zvýšení rodičáku (iDnes). ČSSD, která v pátek dělala ramena, jen stojí s otevřenou hubou a žasne. Inu – klasický scénář: vše dobré (čti: kladně vnímané) zařídil ujo Andrej, všechny průsery pak jdou za ostatními (takže ČSSD si to zvýšení vyžere, až dojdou prachy).
  • Definice kilogramu se nově odvozuje od Planckovy konstanty, ne od fyzického etalonu (iDnes). Bude to přesnější. Z toho závaží z platiny a iridia se za sto let, co existuje, ošoupalo 50 mikrogramů, takže už to nebylo jedno kilo, ale 0,99999995 kg. (to jen pro legraci, význam to pochopitelně má)
  • Tak to máme chlebík za 100 mega. (iRozhlas) Z rozpočtu ČR. Neb EU pozastavila proplácení dotací Agrofertu (který rozhodně nevlastní trestně stíhaný premiér), zaplatil novou linku na toustový chleba malému výrobci (Penam, to je takový rodinný podnik, co potřebuje dotace na rozjezd podnikání. Tuším, že vyrábí hlavně spojovací materiál) náš stát. Ono se počítá s tím, že EU zase bude proplácet, protože účelovka a tak. Ještě přehled na (Neovlivní), tam to je i s historickými souvislostmi. Sranda.
  • Jermanová vyzvala novou šéfku Čapkova památníku Seidlovou, aby zvážila rezignaci (iRozhlas). Najednou, najednou je pokorná surikata etalonem politické morálky… Jo aha, ono jde o skandálek ČSSD, tak to pak chápu.
  • Hrad prostě tu zprávu od Benešové nevydá. Ani na čtvrtý pokus se (iRozhlas) nepoštěstilo. První a druhá žádost: žádáte něco, co neexistuje (špatný název), třetí: nemáme povolení od Benešové (neptali se jí, ona souhlasí), teď: jde o důvěrný materiál. Na pátý pokus odhaduju, že reakce bude: nelze poskytnout, jedinou kopii sežrala ovce.
  • Máme rozpočet. Babiš a Schillerová představili rozpočet na rok 2020. Schodek má být 40 miliard korun (iRozhlas). No, 40 mld má být letos taky. Na konci dubna máme 30… Už aby našel těch 200 miliard, co tady leží na zemi. Jinak jsme v prdeli.
  • Komunisté zvažují, že hodí do rozpočtu na příští rok vidle (Novinky). Komáři chtějí schodek maximálně 30 miliard. No, to půjde, určitě. Přeci by kvůli takové prkotině, jako je plán (zdůrazňuji: plán) o deset miliard jinak, nepadla vláda…
  • Do téhle restaurace bych rád zašel: Číšnice omylem hostům nalila víno za 132 tisíc (Novinky). Možnost dostat místo Chateau Pichon Longueville Contesse de Lalande ročník 2001 jednu z 500 existujících lahví Chateau le Pin Pomerol, 2001, to stojí za zkoušku :) (vedení restaurace z toho nedělá žádné drama, mají reklamu po celém světě za směšných pár tisíc ojro).
  • Ája si tweetla: Také v r. 2020 budeme masivně podporovat investice. Jen z národních zdrojů je zvyšujeme o 5,3 mld.Kč na rekorních 85 mld.Kč. To vše při dalším snižování státního dluhu vůči HDP (jo, ten překlep tam má). No, ona je to pravda. Jen podotknu – pokud srovnávám nějaké dvě hodnoty, tak by měly mít stejné měřítko – absolutní a relativní není radno míchat. Investice rostou v absolutních číslech, ale klesají v relativních číslech (v poměru k HDP nebo rozpočtu). Dluh klesá v relativních číslech (v poměru k HDP), ale roste v absolutních číslech (jako že dlužíme stále víc peněz). Ájo…
  • Švachula. Obviněný a aktuálně zavřený bývalý místostarosta z Brna (bývalý člen ANO, žádný souvis tam není, do hnutí jej určitě dostal Kalousek) si vysloužil článek v (iDnes). Korupce, úplatky za 17 mega. No prostě – protikorupční hnutí da best.
  • Vítězem EU voleb je už teď spolek “ANO, vytrollíme europarlament (AVE)”, nádherná sranda! Jelikož mají nižší číslo než sekta ex-estébáka, tak je v obálce najdou voliči dřív. A někteří jsou zmatení. (Aktuálně). A to velmi :D Jelikož na kandidátce svědků Babišových není uveden sám guru (a nějakou Charanzovou průměrný fanoušek “catch all dotace” hnití vůbec nezná), je zaděláno na průšvih. Podle blond surikaty jim do štábu volají desítky lidí denně a ptají se, co to jako je. Mluvčí AVE k tomu dodal: Naši voliči si zase stěžují, že si nás málem spletli s Občanskou demokratickou stranou. Prý tato strana ve svém názvu obsahuje stejná písmenka, jen jinak seřazená. A k ANO: Měli jsme za to, že se jedná o nějaké recesisty z Počernic, kteří se snaží napodobit nás. Teď už víme, že to je hnutí, které asi není jenom lokálního významu. Já je žeru! :D Žerty stranou, hlas někoho, kdo má problém rozlišit AVE a ANO, má stejnou váhu, jako ten váš. Humor? Přešel…
  • Pokuty za dvojí kvalitu budou platit obchodníci, nikoliv nadnárodní výrobci, uvedl ministr Toman (iDnes). To bude takovej průser. Ale takovej…
  • Ten kretén z ODS, co psal o podřezání Zemana, si stojí za svým (a asi i na vedení), obhajuje se tím, že navržený způsob likvidace není proveditelný, protože “prezident má ochranku” a ještě to zopakoval (DeníkN, paywall). Nejen, že absolutně nepochopil, že “přestřelil” (to je eufemismus), ale ani netuší, že ho za to patrně zavřou. A jestli fakt půjde sedět, tak tomu rozsudku zatleskám (to čumíš, Michale, viď?). Fakt neuvěřitelný blbec. Jo a z ODS jej ještě nevyhodili, bude se to řešit časem. Včera bylo pozdě, Fialo.
  • Al Čapone navrhl (prostě jen tak plácá), že by stát koupil ostravské hutě za 1 Kč (Čapišovi se nelíbí společnost, která je chce koupit. Za tržní cenu). No, štědrá nabídka za podnik, který má roční zisk přes 3 miliardy… (Novinky) Vtipný komentář z diskuze: Hele, známe kvalitu Českých drah, České pošty atd. Kdo z vás by si troufl přejet most, postavený Českými ocelárnami?
  • Banky s Babišem připravují rozvojový fond. Pošlou do něj miliardy na silnice či stavbu školek, aby se vyhnuly sektorové dani (iHned, paywall). Článek se původně jmenoval: “Banky se s Babišem dohodly na vzniku rozvojového fondu. Pošlou do něj miliardy. Půjdou na silnice i stavbu školek.” To je novinařina na dvě věci, vážení. No a ve skutečnosti se nikdo na ničem nedohodl. A ten fond by měl být investiční (tj. nejde o dary, ale o úročené vklady… Nemám k tomu dost podkladů, takže na tohle se prosím zaměřte, novináři, co mě čtete. Tady máte šanci na sólokapra).
  • Česko ochráníme před nesmysly z EU, třeba před elektromobily, říká Babiš. Pro snížení emisí přitom byli i jeho ministři (iHned, paywall). Další rozhovor s Dotačním klíštětem (z toho vychází ten článek Novinek výše). Nemám už sílu komentovat. Snad jen citace: Já už jsem řekl: Tak dost, ministři, nebudete si dělat, co chcete.
  • Spajdrmen! :D Chlápek vyšplhal na Eiffelovku. Bez jištění. A přežil. Už ho sundali (iRozhlas) Jako sundali humánně, ne jako Tackleberry to koťátko ze stromu…
  • Jak surikata přikázala, tak snacha udělala. Asi úplně nejvíc sexy ředitelka památníku (Čapkovo) končí, podala rezignaci (iRozhlas). Ale do nového výběrka se přihlásí znovu, má totiž tu, no, jak se to jenom…, jo! Vizi! (pokud je dneska “vize” synonymum pro “naprosto luxusní zadek”, pak naprosto souhlasím!)
  • Prší, dneska celej den. Krása. Ale podle hydrologů to furt nestačí (iRozhlas). Hádat se nebudu, na chatě mi nevzešly ani dýně, a to jsou v zemi už skoro měsíc (ale to taky může být tím, že jsem zahradník na baterky…)
  • Specifický trh, nebo tak něco. Vodafone ruší účtování 60+1 u předplacených karet a zavádí účtování 60+60. Jo, čtete dobře. Po první minutě voláte za minutovou sazbu. (Mobilmania) Patrně jde o nějakou akci “retro týden”. Nebo taky ne. Podle vyjádření mluvků operátora jde o “zjednodušení ceníku”. Podle mě jde teda o zjednodušení dojení zákazníka, ale to je jen názor laika…
  • Jak to bude se Staňkem, stále není jasno. Zeman dál napíná ČSSD kolem odvolání Staňka, píší (Novinky). No jak… Jezevec bude škodit, protože proč? Protože může. (ono teda podle ústavy nemůže, ale na ústavu sere bílý ovec, že ano)
  • Dneska byl Světový den včel (Rozhlas). Bzzzz! Jiná zvířátka jsem dneska nesehnal, sorry jako.
  • A na závěr další z epických rozhovorů našeho Slunka dotačního (slunka, ne skunka). Pro (Týden). Jmenuje se to: Jsem jako Masaryk. (hele, tydýte, Tatíček říkal: Nebát se a nekrást, nikoliv Nebát se nakrást…). Na webu bohužel není celé znění, tak pár citací přepíšu: Pan Kremlík jel v neděli po D1 do Brna a na D1 se makalo, takže nemám důvod k nespokojenosti. (výborně! Ministr bude pendlovat po D1 a dostaví se v termínu), Paní Maláčová dělá hlavně svoje PR (pravil majitel nejlepšího PR týmu v ČR), o Agrofertu: Navíc já jsem tu firmu opustil v roce 2014. (Ehm, jasně. Ve svěřenském fondu to máš zaparkované od 2017), Jestli já škodím Česku? Určitě ne. Nevím, čím bych v Bruselu škodil. Jsem český premiér, který se domluví více jazyky (Pleju len!). Nádherné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *