21/05/2019 – Demoška číslo 4, tele, střízlivý Juncker a spoilovací socka

  • Odvolaný ředitel galerie Fajt chce od ministra kultury omluvu, jinak je připraven se soudit (iRozhlas). Jako opatrně, ono se skoro na každého něco najde… Hezká formulace z přežalobní výzvy: “pravdivý skutkový základ komolí a vyvozují z něj nedovolené hodnotové soudy”. Mno…
  • Kvůli čemu musel skončit šéf galerie Fajt? Smlouva přestřelená o 700 tisíc i nevhodně uzavřené kontrakty (iRozhlas). No to byl fofr!
  • Tak ta zpráva o objednání trestního stíhání od Národní Hrdinky možná spatří světlo světa. Samotný Andy Čapperfield prohlásil, že se zveřejněním nemá problém (Novinky). Článek je pouták na zítřejší velký rozhovor, už se těším.
  • Od září může chybět kolem šesti tisíc učitelů, hlásí Plaga (Novinky). Oni teda chybí už teď, ale ještě se to “nějak zvládá”. „Není před námi žádný světlý zítřek, tedy že by se mělo něco zlepšovat,“ pravil ministr školství (za ANO). Už je líp. Nebo tak něco.
  • Bude pršet, někde až moc (Lidovky). Na severu to vypadá na druhý stupeň, povodňový. Tak bacha!
  • KRNAP rozdává dřevo, teda chtějí 10 Kč za kubík (což se rovná rozdávání). Protože kůrovec. Kdo máte možnost, dojeďte si pro levné palivové dříví (iDnes). Hned bych to bral…
  • Kandidát na pověšení za koule do průvanu – správce sociálních sítí ministerstva zahraničí (plus všichni, co to sdíleli). Ten vůl necelých 24 hodin po odvysílání posledního dílu GoT hodil na FB spoiler. Prostě propálil, kdo získal trůn. Asi to mělo být vtipné, šlo o gratulaci a že “ministr doufá v navázání diplomatické spolupráce”. Hele, ty pitomče, fakt to je v pohodě, vůbec to nikoho, kdo sleduje devět let GoT a těší se na poslední díl, na vyvrcholení ságy, na závěr a tak dále, NENASRALO. FAKT NE, TY KRETÉNE! (z pochopitelných důvodů bez odkazu na zdroj, nejsem kretén)
  • Nejsem opilec, bouřil se Juncker a označil novináře za hlupáky (iDnes). Tohle je tak nějak vtipné. Nemá problém s alkoholem (má problém bez něj, pochopitelně), jen ho bolej záda (to je k té chůzi) a je excentrik (to vysvětluje všechno ostatní chování). Jasně. Úplně střízlivej, furt. I jak tuhle skoro podpálil manželku nějakého velvyslance. Něco jako náš jezevec nad korunovačními klenoty. Taky viróza.
  • Demoška počtvrté. Tentokrát na Václaváku. 50 tisíc (až 70, podle policie) lidí, to už je slušná síla. Opět klasicky – Benešová, Babiš, demise. (Novinky) A vyzvali Babišku k debatě. Zlatý voči. Mimochodem, v tento den v roce 2011, se na Václaváku demonstrovalo také. Kolem 40 tisíc lidí, svolaly to tenkrát odbory, proti reformám (iRozhlas). A jak to dopadlo tenkrát?
  • Babiš odpovídá na výzvu protestujících k televizní debatě: Nevidím důvod reagovat, ať si založí stranu (iRozhlas). Pohodááá. Jen 50 tisíc lidí. Hlavě aby dopadly ty volby, že jo. (PR tým jede přesčas).
  • U Šumperka se zaběhlo tele. Zmatené bloudilo po silnici. (Novinky) Vše dobře dopadlo – schytalo jednu z uspávací pistole a už je zavřené zpět na pastvině. K volbám tedy nepůjde.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *