14/03/2022 – Janeček se zlobí, 25k, zlobí se i Hamiželé a sbohem Pane Kintzle…

  • Máchale, byl to vítr! Takže doplníme :) Jdeme na to:
  • Dopustil se excesu, za neférovou kampaň ale Havlíček pokutu nedostal. Důvod? Úřad měl šibeniční lhůtu (Irozhlas) – Ačkoliv v lednu ANO i SonyKája tvrdili, že úřad uznal jejich námitku proti pokutě, nebylo to tak (překvapilo někoho, že surikata lže?). Ve skutečnosti stále trvá na tom, že H^2 porušil zákon, ale jelikož to úřad nejdřív řešil s ANO (které s tím Na rovinu nemá nic společného (oficiálně)), tak už je to promlčené – je tam lhůta 3 měsíce.
  • Deník N reaguje na urážky Karla Janečka (Denikn) – Naprosto přesný případ takzvaného Efektu Streisandové… Do teď o tom šíleném rozhovoru vědělo jen pár lidí (a navíc byl za paywallem), teď se o něm bude mluvit týden a už za paywallem není (odkaz v článku). Rozhovor velmi doporučuji, dlouho jsem se tak nepobavil!
  • Současná covidová situace? ‚Spíš jarní ústup, na podzim se epidemie vrátí,‘ říká Pavlovic (Irozhlas) – Není nad denní dávku optimismu… No, rozhovor s výhledem na léto a podzim. Aktuálně to vypadá na ústup, uvidíme, do čeho to zmutuje přes léto a na podzim hurá na čtvrtou dávku. Nebo taky ne. Tak hezký den.
  • Deník N hlásí 25 tisíc předplatitelů a překlopení do provozního zisku (Lupa) – Gratulace! A pak že placený obsah nemá v ČR šanci. 3,5 roku a je to tam. (heh, já bych potřeboval na provozní zisk cca 320 předplatitelů, to moc nevidím ?)
  • Odemkli jsme pro vás 25 článků o válce na Ukrajině (Denikn) – Dárečky! ;) Na oslavu 25k předplatitelů tu je 25 aktuálních odemčených článků, takže čtení na tejden. Dejte si.
  • Reportér Novinek z Kyjeva: Do ulic se o víkendu vraceli lidé (Novinky) – Podle zpráv jsou rusáci zasraný těžce pod palbou a těžce v prdeli. Z obléhání se stala obrana a “taktický přesun do předem připravených pozic”, pěšky. Kyjev – novej Stalingrad, ale opačně. Tak držím palce Ukrajině!
  • Neviděl jsem, nepřipravoval, neschválil, tvrdí Hamáček o moskevském programu (Seznamzpravy) – Želé se nám nasralinkalo, to je kouzelný rozhovor. Fakt se těším na avizované pokračování: “všechno ostatní jsme si řekli nebo si řekneme u soudu”.
  • ‚Síla internetu‘. 100 tisíc za Granko z roku 1981, peníze pomohou Ukrajině (Irozhlas) – Musím říct, že jsem tomu včera nevěřil – aukci vyhrál tím příhozem 100k twitterový účet bez historie a s celkem dvěma tweety (z nichž jeden byl ten příhoz). A vono jo, prachy dorazily dneska! Klobouček!
  • Putin rozhodl, že pronajatá letadla mohou ruské aerolinky jejich vlastníkům ukrást (Novinky) – Ale Novinky, takhle ošklivě mluvit o “legální konfiskaci”… Nu, v praxi to znamená, že rusáci už budou v budoucnu lítat akorát kvalitními ruskými letadly, neb po téhle krádeži za čtvrt bilionu, už jim nikdo příčetný letadlo na leasing či pronájem nedá. A k těm ukradeným jim časem dojdou náhradní díly, neb ty už jim taky nikdo neprodá. Well done, Putler, well done.
  • Inflace může vystoupat na 13 až 14 procent, míní Rusnok (Ct24.ceskatelevize) – Takže minimálně 16 %, známe své pappenheimské.
  • Na dotace pro chovatele prasat ministerstvo vyčlenilo až 100 milionů korun navíc (Ct24.ceskatelevize) – Prasat ubývá, zato sviní je stále více… (v dotačním titulu je 1,2 miliardy, primárně na podporu zdravotní péče a prevence chorob. Stav českých chovů i tak stále klesá, neb klesají ceny vepřového vlivem levného dovozu. (omlouvám se českým zemědělcům, já vám nepomůžu, vepřové nejím už přes 40 let…))
  • Tragicky zemřel propagátor Šumavy Emil Kintzl. Srazil se s dalším lyžařem (Idnes) – Odejít v 88 letech po srážce s dalším lyžařem, to je přesně v jeho stylu. Bude mi chybět.
  • Evropu zasáhne oranžovo červený déšť. V Česku bude v noci na středu (Novinky) – Následovat budou sarančata, krvavé řeky a tak dále, jak to známe z Písma. 2022 jako malovanej! (jinak to teda je písek ze Sahary, ale nešlo odolat)
  • Souhrn dění na Ukrajině do pondělního podvečera (Novinky) – Už i Novinky dělají souhrn. Tak pokud byste měli zájem…
  • Umístěnky do krajů budou nutné, řekl Rakušan o přijímání uprchlíků. Zvýší se i příspěvek na ubytování (Irozhlas) – Příspěvek se zvedá ze 180 na 250 korun. Za to už jde kvalitně bydlet pod mostem… Vzhledem k tomu, že původní odhady počtu uprchlíků byly poněkud podstřelené, aktuálně míříme na 400k a zdaleka nekončíme, je vláda sympaticky akční.
  • A dobrou noc vespolek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *