15/03/2022 – Francouzské tanky, Plán obnovy z říše snů, další sankce a ČEZu se daří

  • Dneska jen stručně, nestíhal jsem (opravoval jsem ten zatracenej script na publikaci #coDenDal), takže jen perličky ze dna:
  • Francie dodávala Rusku vojenské vybavení i po anexi Krymu a zavedení sankcí (Novinky) – Jde o více než 1000 tanků. S ohledem na výrobce bych to bral spíše jako diverzní akci – všichni víme že francouzský tanky mají 6 rychlostí – jedničku dopředu a pětirychlostní zpátečku…
  • Čerpání 180 miliard z Unie je v ohrožení, varuje audit. Vládě se krátí čas (Denikn) – Třetina, to ještě jde… Čekal jsem víc. Protože ten slavnej Plán obnovy vychází z geniálního marketingovýho Investičního plánu na 30 let, kterej vznikl odbornou metodou “pohled z okna” a s realitou měl společného přibližně tolik, co čabajka s racionální výživou… // Hlavní problémy: dodatečné finance, kapacity, reálnost projektů atp. Mimochodem – ten Investiční plán kdysi vznikl z donucení, když o něm vrchní velitel čapích sil rok mluvil, ale nikdo ho neviděl.
  • Několik střípků vzpomínek | Šumava Net.CZ (Sumavanet) – Pár článků z nedávné historie. Pan učitel Emil Kintzl (včera jsem psal) sice zemřel, ale tady u nás na Šumavě bude žít dál ve vzpomínkách. Dejte si ty články, byl to neuvěřitelný člověk.
  • EU představila další sankce proti Rusku (Novinky) – Krom zákazu dovozu oceli a zákazu investic do energetiky je tam důležitá i zmínka o úplném zákazu jakýchkoliv transakcí s některými ruskými státními podniky/institucemi. A bude hůř, Vladimíre…
  • Rusko uvalilo sankce na amerického prezidenta Bidena (Novinky) – A má utrum s kaviárem! To ho zničí! Mno, abych parafrázoval mého oblíbeného komentátora z Twitteru: rusákům evidentně teče do bot. (Nebo tak něco)
  • ČEZ loni vydělal takřka 10 miliard korun, výsledky překonaly očekávání (Idnes) – Inu – Dodavatel Poslední Instance, to je pak hned.
  • Dobrou noc.

2 odpovědi na “15/03/2022 – Francouzské tanky, Plán obnovy z říše snů, další sankce a ČEZu se daří”

  1. “Plán obnovy” byla snůška nápadů okresních a místních anoistů, co by si jejich rodina přála.
    bez ohledu na potřeby toho místa a užitečnost takových investic, na dostupné zdroje, na udržitelnost, tj. smysl a náklady do budoucna.
    nic než sešitek choromyslných výkřiků.
    a na to šli fasovat peníze z evropy.

    1. Ono to teda ve skutečnosti je výběr z projektů z Investičního plánu (jak píšu výše, tím mával vrchní makak ve Sněmovně a Čaulidi), ale jinak to víceméně sedí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *