19/03/2022 – To by byl prezident…, zase Bečva, už se žerou a ujo na poště

  • 19. března – svátek má Pepa a já celej den nepřečetl jedinej článek v novinách. Bylo krásně a na zahradě plno práce, jeden si při tom sakra odpočine. Ale co už, slíbil jsem 60 dní vkuse, takže doplňuji (pak už asi zase ty víkendy začnu vynechávat, stejně se toho moc neděje). Tak jdeme na to:
  • Primátor Hřib měl pozitivní test na covid (Novinky) – Začneme něčím pozitivním… (přeji mírný průběh, pochopitelně)
  • Unie zvažuje podporu Ukrajiny z majetků sankcionovaných Rusů (Novinky) – Zatím ve stádiu nápadu, ale jde řádově o miliardy eur v majetku rusáků, na které se vztahují aktuální sankce. Hele, proč ne – takové hezké znárodnění pro dobrou věc. A ti politici, ministři atd. si našetřej na nový baráky. (ono k tomu nakonec nedojde, nebo možná jen v omezeném rozsahu, ne komplet)
  • Schwarzenberg: Ukrajina musí vydržet, Rusko se řítí do propasti (Novinky) – Rozhovor dlouhý tak, že z něj nejde udělat souhrn ani omylem. Karel to má fakt srovnané, mluví k věci, reaguje pohotově, šmarjá, to by byl prezident… Ale pozdě plakat na rozlitou becherovkou. To se fakt s tou troskou na Hradě nedá srovnat. No, zajímavé části rozhovoru jsou všechny, dejte si to. Jo a odhaduje válku na 2 měsíce, shrnuje aktivity NATO a jeho možnosti, vrací se do minulosti až k Rakousku-Uhersku atd. Zajímavé čtení.
  • Byznys podle Jany Klímové: Nekradete náhodou? Vyplňte nám papíry! Překvapivá tvrdost pravicové vlády vůči pumpařům (Byznys.hn) – Tvrdý, ale naprosto přesný komentář k té “kontrole marží” PHM. To si vážně přečtěte, jd to k zamyšlení víc než vhodné. A ano, kdyby s tímhle přišla Klekánice, tak bude řevu… Ale teď? Potlesk… Jo a z toho postřehu o PR v závěru docela zamrazí. Tak šup číst!
  • Tři dny na prostudování 6000 stran. Obviněný Havelka z kauzy Bečva žádá znovu zastavení stíhání (Irozhlas) – No jo, Bečva furt šumí. Je tam nějak moc “drobných omylů” – od šibeničního termínu k seznámení se spisem, až po ignorování několika nezávislých posudků (chcípat to začalo 3 km od obviněný firmy). V článku souhrn detailů.
  • Ruská armáda použila hypersonické střely Kinžal. Zničily sklad raket i munice (Idnes) – Moderní technologie nadzvukových střel (5x rychlost zvuku, mach 5), proti které prakticky neexistuje obrana. Tak doufejme, že jich rusáci nemají moc…
  • Ruský generál byl zadržen tajnou službou a zbaven funkce (Novinky) – To jsou dobré zprávy, už se žerou navzájem ;) Tři zdroje uvedly dva důvody – jeden tvrdí, že generál kolaboroval (nepravděpodobné), dva tvrdí, že “plýtval palivem” (pravděpodobnější, znamená to “naší invazní armádě dochází PHM a VON za to může”). Jen tak dál, Ivani, jen tak dál!
  • Kvůli uprchlíkům nás vyhazují. Nesmysl, říká hejtman Kuba, starosta čelí útokům (Idnes) – Docela zajímavý příběh na téma: co jsem napsal, jsem myslel jinak, ale vlastně to řekl, nebo možná neřekl, ale určitě myslel… Každopádně vznikl hit Facebooku a úplně přesnou verzi se prostě nedozvíme. Emoce na obou stranách a komunikační šum.
  • Trápí vás válka na Ukrajině, inflace a covid? Odpočiňte si u mytí kapybar (Idnes) – Tak na závěr si ještě umejeme v lázních hlodavce a spát! (děsně praštěná hra, ale prej to je uklidňující)
  • A to stačí. Ještě pravidelná rubrika “Smějeme se ujo Andrejovi” a spát.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *