01/12/2023 – Schodeček 269, fialové signály, Andymu se to sere a sněží…

  • Hezký večer po pár měsících. No, nový měsíc, nový začátek, nic neslibuju, jedeme dle možností (a ano, už mě to nebavilo, neb to je furt na jedno brdo – všude průsery premiéra Blažka, obvyklý ANO bordel a kňů, signály profesora, válka a tak. No co, lepší to nebude, tak jdem na to).
  • Schodek rozpočtu je už 269 miliard (Novinky) – Plán je 295 miliard, no, bude to těsně. Pokud by se splnil i plán investic (tam to ještě zaostává o 30 mld.), tak to bude víc než těsně. Největší sranda je s WTF, teda pardon – s WFT, kde optimista Stanjura čekal 110-120 mld. a aktuálně jsme na 43 mld. (daň z “nadzisku”, banky to spokojeně přelily na matky v zahraničí a poslali plán do…).
  • Občanku v mobilu schválili poslanci. Aplikace eDoklady začne platit od ledna 2024 – MobilMania.cz (Mobilmania.zive) – Jen pro info. Ty demo snímky vypadají hezky, po zkušenostech s jakoukoliv digitalizací tady u nás jsem nicméně opatrný a počkám si tak rok, až pět…
  • Studio N: Odvrátil Fiala kolaps zdravotnictví? (Denikn) – Základní novinářská poučka zní – pokud je v titulku otázka, pak odpověď vždy zní “ne”. A nejinak tomu je i tady. Náš vrchní signalista sice ve čtvrtek oznámil, že se dohodl a stávka nebude a nabídl 10 miliard navíc, ale pak jaksi vyšlo najevo, že to chtěl z úhradové vyhlášky po pojišťovnách (což nejde), chce to změnu zákonů (což se nestihne), lékaři vypovězení přesčasů nestáhli a celkově to bylo akorát divadlo. Well done, profesore, well done…
  • Čapí hnízdo bude u soudu znovu příští rok. Strany mají ještě týden na doplnění důkazů (Idnes) – Kampáááň! Účelofka!! Před volbami!!! (jo, že jsem s blogem hibernoval v době, kdy soud vyšší instance smetl nepravomocný rozsudek o Čapáku jako domeček z karet, to mě mrzí, ale co nadělám). Další dějství v lednu. Kňů bude velké.
  • Kam kráčí Piráti? ‚Jsme jedinou skutečně liberální proevropskou stranou v Česku,‘ shodnou se obě křídla (Irozhlas) – Pro odlehčení. Je to teda hutný článek, detailní analýza, vyzpovídali hodně různých korzárů (i mešuge Gegorovou, na to bych neměl nervy…) a zjistili, že do vlády chtěli/nechtěli, jsou vlevo/vpravo/střed, prostě zábavné čtení. Nic důležitého, ale na víkend dobrý.
  • Babišova primátora nahrávala od března policie. Pak byl zadržen (Seznamzpravy) – Ajajaj… Ale surikaty se bát nemusí, ten sprostý podezřelý Charvát se infiltroval do profikorupčního hnití ANO z té ošklivé ODS, takže Bureš za nic nemůže a okamžitě jej vyhodil a je hotovo. Akorát trpajzlík ještě párkrát opráší dvojí metr a konec, žádný Charvát v ANO nebyl a ta Stoka v Brně taky nesouhlasí. Největší sranda je, že pokud by Otec Surikat vyházel všechny, co mu do ANO nalezli z ODS, tak je v širším vedení pomalu sám. S Faltýnkem, ten mu tam nalezl z ČSSD…
  • Volby v říjnu by vyhrálo ANO, druhá ODS. SPD je před Piráty, lidovci by propadli (Idnes) – Tohle je pro změnu Median, minulý týden byl Kantar (tam byla druhá SPD). Dělají to ty koalice pěkně, že? No, za dva roky tu máme premiéra Babiše (nebo 2Karla) a současný premiér Blažek do té doby převezme ODS a půjde s ním do vlády (Zdechovský a zbytek šlemu na okraji ODS se už na to těší a připravují roky).
  • Poslanci rozšířili okruh vozidel, za něž budou lidé platit povinné ručení (Idnes) – K normě z titulku – tohle je celkem sranda, neb ti klauni tam zařadili vše motorové s rychlostí 25 km/h a výše, nebo s rychlostí od 14 km/h a hmotností od 25 kg výše. Takže i některé koloběžky, prakticky všechny segwaye, sněžná vozítka, golfové vozíky a tak. Naštěstí elektrokola maj výjimku (zatím?). Pak schválili taky tu srandu se sdílením/posíláním elektřiny (chata-byt a tak, jsem zvědav na reálné poplatky) a pár dalších věcí.
  • Kalousek: Dohodu Fialy s lékaři nelze realizovat (Novinky) – Od té doby, co Kalda tweetl, že půjde do eurovoleb, je všude. Už se bojím i otevřít ledničku… No, ne že by mi nějak zvlášť chyběl, na Xitteru mi stačí, ale holt si musím zvyknout. A tady má teda pravdu (pamatujme ale, že po bitvě je každý Kalousek, že).
  • Meteorologové zpřísnili výstrahu: Do neděle napadne místy až 40 cm sněhu (Novinky) – Mělo sněžit, pak mělo chumelit a teď už za okny pozoruju kalamitu. Tak hezký večer a já jdu najít pod tím půl metrem sněhu dřevo na topení, lopatě zdar!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *