18/12/2023 – Akt o AI, kozy ven, blb Cerha a drahé pivo

  • Tak už jsem zase najel na standardní formát 5+2 (5 souhrnů a přes víkend svatej pokoj), takže vás vítám u pondělního souhrnu zpráv a katastrof… Jdeme na to!
  • Evropský Akt o umělé inteligenci je hotový. Buď budeme vzorem pro celý svět, nebo se proměníme ve skanzen (M.connect.zive) – Ano, budeme skanen. Krásný a dlouhý článek o té regulaci, velmi doporučuji k přečtení. TL;DR – zařízli AI v EU. Respektive – pokud to projde (a ono to projde).
  • Evropská komise začala vyšetřovat sociální síť X. Prý je plná toxického obsahu. Impulsem byl i 7. říjen – Connect.cz (Connect.zive) – No “prý”… Prej jako že jo, ale nejhorší na tom je, že ten bordel už to cpe i skrze reklamy. Viz nedávná fake Alza například. Nicméně soudím, že to zase vyšumí a Elon vzkáže EU lakonické: trhněte si. Pravděpodobnost, že by dostál svému prohlášení, že Tw v EU utne, považuji za nereálnou.
  • Svlékání podprsenek na univerzitě pokračuje, citlivost rámů se nemění. Studentkám vadí komunikace školy (Irozhlas) – Dobrý den, kozy ven, nebo tak něco. Ani po měsíci se nepodařilo na ČZU naučit detekční rám nepípat, když dorazí studentka obdařená nad velikost B. Jako už to opravdu začíná být fraška, jakkoliv pohnutky strážců pořádku chápu (pro pana děkana mám radu: zaplaťte strážným premium na Xvideos a je to).
  • Nadprůměrné teploty vystřídá ochlazení. Bílé Vánoce jsou zatím nejisté (Novinky) – Na září je tenhle týden docela chladno, přeci jen 10 stupňů není žádné terno. Ale von je prosinec… To už je k zamyšlení. Ač teda já si nestěžuju – v některé dny v srpnu jsem musel topit víc než dneska… Jo a – globální změna klimatu nEeXIStujE!!! Ehm…
  • Šťastné pondělí: „Kde budeme bydlet?“ ptají se mladí. A plánují volit ANO (Seznamzpravy) – Dneska poněkud nešťastné pondělí, ale dejte si to, je to jeden z nejlepších dílů za poslední měsíce. Bohužel.
  • Prezident vzkazuje vládě: Najděte si svého Daniela Stacha, jako ho má Česká televize (Seznamzpravy) – Tohle je opravdu dlouhý (50 minut) rozhovor s prezidentem. Přiznám se, že jsem to nedal, neb tolik času nemám, sorry Petře, tak sdílím a poprosím AI o stručný souhrn.
  • Kdo je Fialův tajemník František Cerha? (Zpravy.aktualne) – Cerha je vůl, říká Jurica. Tenhle pražský intelektuál s lookem dřevorubce z Polabí (ano, tam není co kácet, proto jsem to napsal) by tak strašně rád byl Prchal, až to mlátí dveřma, akorát se nezmůže ani na pralesní ligu, natož na Máru… Tak tady je jeho medailonek a už o tom nebudeme mluvit…
  • Nejlepší dárek, který jsem kdy dostala.‘ Prezident Pavel s manželkou Evou se stali Ježíškovými vnoučaty (Irozhlas) – Hezké PR, dnes toho byl Twitter plnej, i slzičky ukáply. Akorát teda já tomu od Pavla věřím, že chtěl udělal babičce radost, tak dorazil na návštěvu. Hezký to je.
  • Už to bije do očí: Zemědělci znovu zlevnili, obchody nemají důvod zdražovat (Novinky) – Asi tak padesátý díl oblíbené soutěže “A kdo že za to může?” startuje. Tentokrát je míč na straně zemědělců, kteří zlevňují, na druhém konci hřiště se připravují řetězce a agrobaroni, je to velmi vyrovnané, ale nic není jisté, uvidíme v poločase… Za sebe dodám – když to je drahé, tak to nekupujte, neasi…
  • Čepované po Novém roce? Pivaři budou dost mrzutí (Novinky) – A u cen ještě zůstaneme. Pifko nám podraží. A to tak, že hodně. kolem 5 Kč na půllitr. Ale nebojím se, že to nebude spíš o 10 Kč. No, takže opět čas hlasovat peněženkou, ne? K hospodám je to kruté, ale musí to být…
  • No a to by asi stačilo, dobrou noc,

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *