19-22/12/2023 – Prchající náměstek, best in inflace, Komoře hrabe a zase ten Pitomio

  • Bič na drahé potraviny: Vznikl otevřený projekt Hlídač supermarketů (Podnikatel) – A stát by za to dal miliony… Jako jo, je to ještě betaverze postavená na německém opensource, nicméně základní funkcionalita tam je a to stačí.
  • Maďarsko poraženo. Nejvyšší inflace z celé EU je v Česku (Novinky) – Best in covid! Teda – best in inflace… Tak já si holt tu Nutellu odpustitím, no. 8 %, krása.
  • Okamura nemůže skousnout Pitomia, spor žene k Ústavnímu soudu (Novinky) – Někdo by měl Pitomiovi vysvětlit fenomén Barbra Streisand’s effect. Už jsem na to označení skoro zapomněl a lup, je to zpět! ?
  • Hospodářská komora chce, aby jí všichni podnikatelé platili poplatek (Novinky) – „Poplatek je navrhován v přiměřené roční výši nepřesahující 200 Kč, avšak předpokládá se jeho automatická valorizace v čase,“ píše Zajíček. Poslechnou, Zajíček, oni nejsou zajíček, nýbrž regulérní vůl… To víš že jo, 1,9 milionu OSVČ ti bude platit za to, že se tváříš dekorativně, tak určitě…
  • Náměstek ministra Blažka utekl před novináři oknem ze záchoda (Seznamzpravy) – Dost už! Zastavte svět, chci vystoupit!! Tony a jeho podezřelé zakázky ve stylu porovnání medvěda opět na scéně. // Když pak reportéři dlouhé minuty čekali ve Rtyni před záchodem, procházeli kolem zastupitelé a občané obce, kteří se zasedání zastupitelstva účastnili. Varovali, že Antonín Stanislav „beztak uteče oknem“. Bylo to sice míněno v žertu, avšak nakonec se to opravdu stalo.
  • Pohled do zákulisí premiérova vládnutí. “Babišizace” Fialy nevyšla, tým chystá změny (Zpravy.aktualne) – Tak hlavně, že už jim zvolna začíná docházet, že to dělaj blbě… // Přemýšlíme, jakým způsobem můžeme zlepšit mediální obraz pana premiéra i vlády jako celku. V tuto chvíli zvažujeme, jestli bude nutné jen změnit systém práce, nebo i rozšířit tým. // Nerozšiřovat! Vyhodit! Komplet!
  • Midjourney v6 začíná pracovat s textem. Obrázky jsou detailní, nádherné. Ale Emma… (M.zive) – Tohle je tedy spíše evuluce než revoluce, přeci jen Mindjourney už v aktuální verzi je špičková, nicméně posun tam je a ty obrázky jsou fakt perfektní.
  • ONLINE: Při tragédii na filozofické fakultě přišlo o život více než 15 lidí, uvedl policejní prezident (Irozhlas) – Strašný. Víc k tomu nemám. Tady je souhrn dnešního zvěrstva v Praze na FF UK. Strašný.
  • Bankovní rada ČNB snížila základní úrokovou sazbu ze sedmi na 6,75 procenta (Irozhlas) – To je teda snížení jak noha…
  • Omezení na I. P. Pavlova ukončeno. Muž měl u sebe pouze maketu granátu (Novinky) – Lidem hrabe. Víc k tomu nemám.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *