30-31/07/2024 – Kubínův pozemek, pirátům hrabe, proruská špína a konec reklamní větve čápe

  • Europoslanec ANO koupil výhodně obecní pozemek. Od starostky, jež je jeho ženou (Seznamzpravy) – Proč mě s tím obtěžujete? Na základě čeho? Já se vás ptám! // To je materiál tohleto, v článku plno dalších super citací. Pan Kubín ale přišel do ANO z ODS, tak pokud to neutichne, bude odejit. 110 Kč za metr, prý cena obvyklá, stavební pozemek (ale je tam prý vlhko), na základě posudku (který vznikl 2 měsíce po prodeji a byl na ještě nižší cenu). Je v článku rozhořčený Havlíček? ANO.
  • Piráti přitvrzují v boji proti alkoholu. Ať se večer neprodává, říká Michailidu (Idnes) – Bukanýři se rozhodli, že mají moc vysoké preference, tak vymýšlí blbosti. Časově omezit prodej, zdanit pivo tak, aby nebylo levnější než v hospodě, přidat na láhve obrázky, omezit reklamy a kdoví co ještě. Nápad jistě dobrý, výsledky nebudou dobré…
  • Pavel udělil první milosti. A hned čtyři (Novinky) – A žádná nebyla pro Mynáře… Žádostí dorazilo zatím 700.
  • Zase přijdou tropy, varují meteorologové (Novinky) – A od čtvrtka bouřky.
  • Kateřino, stačilo, reaguje Lipavský na stížnosti Konečné proti návštěvě bojovníků Azovu v Praze (Novinky) – Moc hezká reakce: Kateřino, stačilo. Při čtení jsem zaváhal, za jaký stát jste to byla zvolena.
  • Mistrovství světa ve šnečích závodech vyhrál hlemýžď Jeff (Irozhlas) – Bez komentáře… // „Není to ten nejdramatičtější divácký sport na světě,“ řekl Nicholas Dickinson, který závod organizuje se svým kolegou, majitelem šnečího mistra Ianem Haynesem. „Předchozí zkušenosti se šnečími závody nejsou nutné a ani vlastní šnek není potřeba. Každý, kdo má zájem, si může najmout jednoho ze šneků z naší stáje,“ dodal Dickinson.
  • Komentář: Proč je Bartoš ještě ministrem? Má kliku (Seznamzpravy) – Mysleli to dobře, dopadlo to jako vždycky… Naštěstí jsou prázdniny, takže klídek a pohoda. A v září to snad naběhne.
  • Meta vypustila největší AI svého druhu. Llama 3.1 potřebovala k učení 16 tisíc grafik Nvidia H100. Z toho jde trošku hrůza – Živě.cz (Zive) – Největší LLM, který je k dispozici ke stažení, ač to samozřejmě na domácím počítači nikdo nepustí. Informacemi nabitý článek, takzvaná standardní čížkovina (to je pochvala)).
  • Tečka za reklamou na Čapím hnízdě. Policista neuvěřil ani znalci či exřediteli (Seznamzpravy) – „Policejní orgán dospěl k závěru, že vzhledem ke složení faktur přijatých ve zkoumaném období lze dovodit, že areál Farma Čapí hnízdo byl již v době od svého otevření přístupný veřejnosti, ze strany tohoto subjektu byla vedena vlastní propagace v rámci mediálního prostředí České republiky,“ uvedl policista Mikšovský. Dále pak píše, že samotný fakt, že Agrofertu byla zpětně doměřena daň, neznamená, že se stal trestný čin. Jo, krácení daní je evidentně legální… Nebo teda FÚ doměřuje daně jen tak z plezíru…
  • Proruská špíno, vmetla Gregorová Dostálovi za neonacisty mezi uprchlíky (Idnes) – Trošku tekly nervy. Což na tom, že Dostál, co konečně získal funkci díky KSČ (když ho vyhodili Piráti a odkopl Rajchl) je proruská špína nic nemění. Akorát teda on je spíš oportunista, dostat se do EP za Spolu, tak hájí Ukrajinu jako lev…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *