10/02/2019 – Prezident prozřel, účet za klekání, mašinky a fond pro investice

  • BREAKING!!! – Během pouhých tří let zhubl pan Miloš, co to kecám, konečně příměvolenému obyvateli Hradu došlo, že se do Bílého domu nejspíš nepodívá ani jako návštěvník (ani kdyby jej tam Ovčí syn propašoval v ruksaku) a přiznal to veřejně. Dokonce uvedl, proč tomu tak je: “Schůzka je nepravděpodobná z toho důvodu, že Trump je obviňován z toho, že je ruský agent. A já jsem také obviňován z toho, že jsem ruský agent. No, a kdyby se setkali dva ruští agenti, nebylo by to úplně ono“, zavtipkoval prezident. (Aktuálně) Nádherný bonmot! (oh, wait, on to myslel vážně…)
  • Konečný účet za ptakopyska (plus něco zbylo z minulosti, ale moc toho není) Janečka a jeho nadřízené milovníky zaklekávání je, zatím, 29 miliard. O tuhle částku (celkem) se soudí s Ministerstvem kouzel s čísly podnikatelé, kterým se v posledních letech dostalo laskavé péče finančního gestapa (a nevzdali to). Šance, že získají odškodnění je ale přibližně stejná, jako že se soudruh Skála stane katolíkem. Neb: “Důkazní břemeno je v té chvíli na podnikateli. Musí mít třeba konkrétní objednávky, které byly zmařeny. Zlikvidované společnosti toto nemají a ani nemají jak prokázat, že by byly schopny vytvářet zisk,” a je to. (iRozhlas)
  • S naprosto genitálním úsporným opatřením (jo, škrty na 2020, to teď bude furt) přišla Šílena – stát může ušetřit až 3,14 miliardy zrušením příspěvků na železniční dopravu, které kraje používají k dotování nevýdělečných tratí. O zrušení slevy na jízdném, která páčí 6 miliard ročně, se ale nemluví. Takže – studenti a důchodci budou dále jezdit levněji, ale nebudou mít často kam. Geniální! (iHned, paywall)
  • Prioritou společnosti Alza je aktuálně expanze do zahraničí a hlavně – naučit Alzáka (aka zelenej šmejd) německy. (iHned) Jako já vím, že druhá světová byla strašlivá událost, ale tohle se mi zdá jako pomsta už hodně za hranou…
  • Nejnovější průzkum volebních preferencí – setrvalý stav. Alespoň nějaká jistota, že ano. Fujtajbl vespolek. (iRozhlas)
  • Ťokal kalamitní (lat. datlus zatloukus hiroshimis) si pokecal s Xaverem a opět trestuhodně nevyužil příležitost mlčet. To jsou perly! “Nikdo za posledních 10 let nezahájil víc kilometrů dálnic než on” – možná mu jednoho dne doťokne, že z těch 10 let tam už přes polovinu straší on… Nebo – nejpalčivější problém s kolonami chtěl vyřešit: “Po ŘSD jsem požadoval, aby nacenili službu, kterou bychom při kolonách udělali a navezli tam pro čekající řidiče vodu,” tady fakt nejde dělat satiru. Otevři si stánek s občerstvením, Einsteine… (X.tv) Ostatně už i (Lidovky) probírají možný konec ministra Silnic a dál nic. Uvidíme, kdy (a zda) si nakonec přečte ve Stranickém tisku, že už to vlastně nechce dělat.
  • Hoaxy jsou všude, tentokrát prej Romea chce zakázat Most!. Lidi, myslete. (Hlídací pes). Dycky hoax…
  • Zdrhají nám doktoři. Řešením má být, podle Superstar, povinný závazek na 4 roky po dokončení studia (v návaznosti na atestaci). Ještě před rokem by bylo na stole spíš řešení “zvýšit platy”, na to ale teď už rozpočet nemá, že ano. (iRozhlas)
  • Mynář, šedá eminence bez povolení číst tajné dokumenty (což mu nevadí), má kliku, že ten rybník nelegálně postavil už dřív. S novým zákonem by jej, podle Dostálové, musel zbourat (otázka: jak se “bourá” rybník?). (Lidovky) Krom pokuty by asi hrozilo, že na něj klekne sama miss Twiggy, což nemůže nikdo přežít…
  • Úspory a daně, to jsme tu dlouho (5 minut už) neměli. Vznikl Státní fond podpory investic (jak chtějí podporovat něco, co tahle vláda prakticky neprovozuje, to je mi záhadou) s rozpočtem prý kolem 10 miliard ročně. Letos ještě z rozpočtu státu, ale jak nám čert první kategorie i klekací ďiblík čtvrté kategorie neustále zdůrazňují – musí se šetřit a stejně nebude na rozhazování. Takže: “Zatím je fond financován z rozpočtu, ale měli bychom hledat stálý zdroj,” pravil barokní anděl Dostálová. A odkud? No z daní z nemovitostí. Tam “nekontrolovatelně teče” kolem 10 miliard, ale ne do rozpočtu, ale rovnou obcím. Z toho tedy něco ukrojí do onoho fondu, a, pozor, to nevymyslíš – z fondu pošlou obcím na investice. Logika? Kde… (iRozhlas) Není to tak dávno (půl roku), co se Andy a Šillerka bili v prsa (nepředstavujte si to!), že díky EET mohli poslat obcím o 3 miliardy víc. (České noviny, pro připomenutí) No, to bylo loni, zapomeňte.
  • Leo Luzar (KSČM), předseda podvýboru pro svobodu slova a média Poslanecké sněmovny (čti: **************, to se nedá napsat slušně) se rozpovídal o Mlhošovi, svobodě slova, Venezuele a vůbec o všem možném pro Sputnik. Bez odkazu. Bez komentáře.
  • Dostavba Temelína – na stole jsou tři varianty (dcera ČEZ bez investora, dcera ČEZ s možným investorem, státní firma), takže, logicky, Andrej přišel se čtvrtou variantou… “Kompromisní” řešení – “že by stavěl a investoval ČEZ s nějakou formou garance státu,” uvedla Nováková (jo, to je taky ministryně). Jde evidentně o pečlivě připravený plán: “Stát by se zaručil, že pokud projekt nebude ekonomicky vycházet, tak si jej přebere a od ČEZu odkoupí. Ve smlouvě by se definovaly nějaké milníky, kdy by to bylo možné udělat. Například, že po dokončení projektu se zhodnotí situace na trhu a pokud nebude projekt ekonomicky vycházet, stát si ho přebere”. WUT? (Seznam Zprávy)
  • Budeme mít 230 nových emoji. Konsorcium Unicode schválilo nové znaky, například pro máslo nebo skunka (Živě). Tak teď už se ty výstupy PR týmu ANO nebudu dát číst vůbec… 🙋‍♂️🙇‍♂️😜🤣🤦‍♂️🤞🐱‍🚀🐱‍👓🐱‍🐉🐱‍💻🐱‍🏍
  • Atrapó! Tedy – Apropó! Dnešní Čaulidi – štěňátka, návrh zákona proti týrání (jo, to je ten, co ANO 5x shodilo ze stolu od doby, kdy s ním přišla v létě TOPka), pejskové prostě fungujou, no. Hazard (jako herny, číst to je hazard vždycky), digitální Česko, jednotná daň pro OSVČ (probrat, samostatný článek), cestopis (ve Francii už visí… obraz od Andreje), sirotci, Sáblíková, boj se suchem (to jde, bez zálivky to nejde číst), porod(ní domy). Nic k ověření, až na ten hazard, ale to je příliš práce s minimálním efektem.
  • Uf.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *