17/03/2019 – Veselý Vondráček, ptáci, JAP a takhle to Mára dělá

  • Nekecají, makají. Celý “legislativní proces” schválení návrhu zákona “Lex Operátor” zabral vládě hodinu a půl (včetně zapsání do systému a tak dále). Debata musela být opravdu důkladná. (iRozhlas) Ono je to teda spíš vtípek – prostě WiFi Nováková měla průser, Vůdce zavětřil příležitost, tak se navrhla úprava a kdo by se na vládě hádal, že ano? Že to nikdo nečetl, to je běžné. Jsem zvědav na sněmovní tisk, to snad bude číst alespoň někdo (teda kromě mě, že ano).
  • Ve Zlínské nemocnici měli asi kvalitní baštu – 29 lidí má salmonelu. Asi z kuřecího. (iRozhlas) Nebudu si hrát na Tomana a už vůbec nic nechci naznačovat.
  • Klasicky Faltýnek. Chudák to zase schytal od opozice. Jeho obhajoba je podle ďábla Kalouska “úsměvná” (oceňuji, jak je Mirda galantní) (iRozhlas) Oproti tomu šoumen Vondráček (V jako Vodka) je přesvědčen, že Falťas všechno vysvětlil. Jaké překvapení! (surikatě posílám písničku)
  • Horní Uhry – reakce naší politické scény (no, scény… Ony jsou to spíš mluvící kulisy) na výsledky prvního kola voleb u sousedů jsou víceméně očekávané. Většina kulis gratuluje, z hradní žumpy stoupá tiše smrádek a japonský migrant brousí katanu. (iDnes)
  • Stanjura by rád, aby Junior Kikina dobrovolně vysmahl z funkcí a klubu a tak. (iRozhlas) Po dobrém to asi nepůjde, šéfe. Minimálně teďkon, když má naplánovanou dovolenou v Srbsku (18-22. března, usnesení zde).
  • Veselý Vondráček (V jako… ale však už to znáte) mi dluží čištění monitoru od kafe. Prohlásil, na adresu ODS a Kauzy Klaus, že, cituji: “My své lidi, kteří se s námi názorově rozcházejí, nevylučujeme” :D (Novinky) Jednak teda evidentně nemá mozkovou kapacitu na pochopení rozdílu mezi “názorový rozdíl” a “chování řeznického psa od Waffen SS” a druhak – jiný názor v sektě ANO? Kde? Kde??? (Šlechtovou, které nedávno šiblo, nepočítám, ta pude).
  • Langer revival. Po anulování jeho zvolení do vedení kraje se chystá repete. Íčko počítá s tím, že se opět vrátí (iRozhlas). Jako by těch katastrof nebylo už dost…
  • Švachula a ANO, ano. Postup v kauze Stoka, pan radní nejen že sedí, ale už mu zabavili i čtyři baráky. (iRozhlas) Protikorupční hnutí, pojď mi hop!
  • Brabec (ANO) představil ambiciozní plán – ČR od roku 2040 bez uhelných elektráren (iRozhlas) Pamatujete tu reklamu na barvu AntiRezin? “Maminko, až to budu natírat příště, tak VY už tady nebudete…”. Tak asi tak :) (mimochodem, pan Brabec je jediná surikata, co mě na Twitteru zablokovala. Už asi chápu proč… :)
  • Když jsme u těch ptáků (sorry, Richarde), tak máme výsledky sčítání u krmítek. Nepřekvapivě vyhrála na body sýkorka koňadra (iRozhlas). Fun fact – jde o strašně populárního ptáka. Monografie o jeho výskytu v Anglii byla v knihkupectvích rozebrána během jednoho týdne. Jde tak o nejrychleji prodávanou ornitologickou publikaci. Naprostý bestseller. Milovníkům ptáků trochu zkazím nadšení, anglicky se takhle sýkorka jmenuje “Great tit”, tudíž monografie “Great tits in the United Kingdom” to měla předem jasné…
  • Bylo málo sněhu (potvrzuji), takže bude sucho. (iDnes) K tomu bohužel žádný vtipný komentář přidat nejde.
  • Chovanec končí ve sněmovně, jak slíbil. Neskousl, že ČSSD dělá stafáž ANO (na rozdíl od Ocelové páteře Hamáčka), takže skládá mandát a nahradí jej Votava. (iRozhlas) To tempo obměny v parlamentu nějak zrychluje, s poslanci už je to pomalu jak s vánočními kapry – tam se říká: nedávej jim jména, bude ti to pak líto.
  • Dobby Volný už není volný. Vstoupil do, v pátek založeného, hnutí “Jednotní Alternativa pro Patrioty” (Deník) Ano, název připomíná výstup generátoru náhodných slov, neřešte. A jsou tam tři (ještě dva další ex-SPD). Tímhle tempem se brzo stane realitou závěr písničky od Peterky (cca 1991) – “a jak vypadá Čechoslovák, když novej stát vznik? Každej má svou vlastní stranu a je soukromník… Drby, drby, drby drb!”
  • Uděleny ceny divadelní kritiky za 2018. Nepřekvapivě vyhrál Rašilov za skvostného Mefista (hrubě doporučuju!) (iDnes)
  • A ona byla neděle, že jo? Takže – Čaulidi! Tentokrát to bylo kratší. Že prej si platím lajky (neplatíš, to víme, ti blbci to lajkujou zdarma), šetří se (kopnutí do ČSSD, že doufá, že taky budou šetřit. Ty koni, to jasně – když ČSSD má ministerstvo práce a soc věcí, které má největší mandatorní výdaje (které jste navýšili úplatky na maximum)), výběr daní, zvýšení paušálů (čti: vrácení na úroveň z 2017, kdy to ANO skrouhlo na polovinu!), kontroly, bije se jako lev (i smajlík byl) za levná data, NATO a tak dále. Nuda. Opět komentáře fanoušků hodinu před zveřejněním. A to vám teď vysvětlím (ať se Mára třeba vztekne).
  • Tak jak je to s těmi komentáři? Hodně lidí si všimlo, že Čaulidi (nejen) má stovky lajků a komentářů už ve chvíli, kdy se objeví na Andrejovo stránce. A čas u komentářů je klidně hodinu před zveřejněním. Magic? Ne. Spekulace o tom, že si to PR tým píše sám, jsou mimo. Je to jednoduché. Odpověď se jmenuje “dark posts” (a prachy). Stránky na Facebooku umožňují naplánovat zveřejnění příspěvku do budoucnosti (řekněme: neděle, 19:00), ale ten příspěvek tam PR tým hodí už dřív (třeba v 17:30). A tady je ta magie – na stránce příspěvek vidět nebude (není ještě 19:00), ale už jej jde sdílet jako reklamu (sponzorovaný), akorát se za to platí. Nu a oni si zaplatí a pošlou příspěvek jako reklamu fanouškům (jde zacílit opravdu přesně: věk, fanoušci stránky, jejich aktivita (pozitivní příspěvky), stav online, všechno možné). A šup – máme příspěvek, který má tunu lajků a komentářů ještě před tím, než se “oficiálně objeví” na hlavní stránce a vidí jej všichni. Elegantní, že? Tak snad tímhle spekulace končí. (podrobněji o tom píše třeba Pooh)
  • Zvířátka už byla, tak dobrou noc.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *