19/03/2019 – Nerentabilní Syslov, klauniáda, listujeme a kandidovat nebude!

  • Předseda Sdružení Převezených Důvěřivců, Okamio Tokamura, na poslední chvíli stáhl svou kandidaturu do Evropského parlamentu. Zjistil totiž, že vzdát se mandátu by nemuselo jít, když už by jej tam jeho fans zvolili. Což je, s ohledem na jejich inteligenci, velice pravděpodobné. (iRozhlas) Slovy klasika: Kandidoval do parlamentu, ale volili ho tam lidi…
  • ROPID dostal nápad – všechny zastávky by mohly být na znamení. Ušetří se tím plno času a asi 5 milionů ročně. (iRozhlas) Skvělý nápad jak odnaučit Pražáky čučet furt do mobilů – pár výletů na konečnou to zajistí :) A navíc – šlo by o solidární gesto směrem k ČD. I jízdní řády autobusů už by byly čistě orientační…
  • Zase ta čísla a ověřování, takhle tu ČR s.r.o. nevybudujeme! (Seznam zprávy) se nemohou dopočítat té ekonomické návratnosti vládní čtvrti Syslov. Odhadní cena budov, které by stát teoreticky odprodal, je odhad s tolerancí pár miliard (prostě náhodné číslo krát bulharská konstanta).
  • S reakcí vzápětí přišel Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (strašný název, prostě státní realitka) (ÚZSVM) a dal od Čapišconiho “komplexní analýzy” ruce pryč. Cituji: “ÚZSVM nikdy netvrdil, že z případného prodeje budov získá 8,4 mld. Kč”.
  • Klaun starší si postěžoval, že Juniora podlá a zlá ODS vyloučila schválně až teď, pozdě, těsně před volbami, takže už spolu (jako Klaus und Klaus, ne s ODS) nestihli založit hnutí “Kikiny sobě” a kandidovat do EU parlamentu (Lidovky). Mě to mrzí taky, protože po/při angažmá v EU parlamentu by měl hlavní protagonista reklamy na velmi výkonné větráky o dost nižší šance v příští prezidentské volbě. Jinak – celý ten rozhovor je nádherný, doporučuji Wikipedii zařadit jako ilustraci k heslu Narcismus.
  • Obraťme list. Hnutí List Jaromíra Soukupa Jaromíra Soukupa nebude kandidovat do EU. Dnes byly uzavřeny kandidátky. Těšit se můžeme na 40 stran, hnutí a hnutí mysli. (jo, JAP(onsku navzdory) tam je taky) (iRozhlas). Bude sranda :)
  • Aktuální průzkum spokojenosti (se vším možným) ukazuje, že lidi jsou převážně spokojení, akorát to blbě snáší. (iDnes) Největší nespokojenost (čti: nasranost) si vysloužily: korupce, hospodářská kriminalita, přistěhovalectví a politická situace. Dovedeno do důsledků – Čechy sere jistá sekta, akorát to některým ještě nedošlo.
  • Reorganizaci ve Středozemi bude řešit ministerstvo. Radní za STAN podali podnět k prošetření podjatosti (iRozhlas). Jo, to je pořád ta účelovka s Černošicema, reorganizací na Kraji a tak dále. Snad to stihnou, než se pokorná surikata vrátí z mateřské.
  • Google představil službu pro cloudové hraní her – Stadia. Parametry jsou fascinující, datum spuštění nejisté. Každopádně – pecka! (iDnes)
  • Rodičovský příspěvek, kolem toho je teď haló. Měl se zvýšit co nejdřív, pak že až od 2020, teď to vypadá, že možná i dřív. Prostě chaos. Shrnuje (Aktuálně). Maláčová se rve jako lev. Ovšem největší sranda je její příspěvek na Facebooku – hraje si (nebo její PR tým, pokud nějaký má) na Prchala. A zoufale jí to nejde. Smajlíky, caps-lock, no tragédie. Vzorek zde: “900 korun navíc pro seniory ?‍??‍? prosadíme, tresty pro neplatiče ? výživného, CHCI K TOMU ŘÍCI TOTO: Nikoho jsme neupřednostnili. NIKDY bych si v mojí práci nedovolila dělat rozdíly, Stále JE ČAS ⏰”. A dost :D To se nedá, na to nemám nervy.
  • Obraťme opět list. Jaromír Soukup Jaromíra Soukupa nechce nikam kandidovat, ani být předsedou hnutí List Jaromíra Soukupa. (iRozhlas) Fakt nikdy, nikam, ne, nechce. Tato strategie oslovení voličů se mi zdá poněkud zvláštní. Ale co už – vzpomeňme na Souznění Prázdných Dutin, že ano.
  • A na závěr Kapsch. Opozice (hlavně Piráti) zjistila, že pokud se na něco ptají surikat a Vůdce, dostanou obsáhlou odpověď na všechno od doby vyhynutí dinosaurů, jen ale ne na to, na co se ptali (#dyckyMáraStyle!). Včera jsem o tom psal, že ano. Takže – nespokojenost s odpovědí a chtějí odpovědi na osm konkrétních otázek. (iRozhlas) Tak s tím teda jako good luck! (jak to bylo v Připoutejte se, prosím 2? Jo! Takhle: “Tak nejdřív se Země ochladila a pak přišli dinosauři. Ale byli moc velký a tlustý, tak vymřeli a proměnili se v ropu. A potom přišli Arabové a koupili si mercedesy.” A může za to Kalousek, pochopitelně.)
  • Dnes žádná zvířátka.
  • Narozeniny slaví Josef Klíma, můj oblíbený novinář. Gratuluji. Současně slaví i svátek. Gratuluji. Z čehož investigativně vyvozuji, že jeho rodiče byli velmi spořiví :)
https://twitter.com/jietienming/status/1108044116712218626?s=20

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *