28/03/2019 – Chaos v EU (parlamentu), Enko jede, Panda Nováková a teplo kolem manželství

  • Tom Zdecho. zpochybnil hlasování EU parlamentu o cenzurní směrnici. Respektive hlasování o možnosti hlasovat o jednotlivých článcích. To neprošlo o 5 hlasů a teď už se našlo 13 poslanců, co chtěli hlasovat jinak. Ajaj (iRozhlas). Nejděsivější na tom je, že prý “někteří poslanci nevěděli, o čem hlasují”. Jako já si nedělám velké iluze, i v tom našem parlamentu jsou spravedlivě a inkluzivně zastoupeni idioti, ale že až tak moc jich je i v EU?
  • Domině, kvůli které padla vláda, spočítaly (Lidovky) dárečky. Aktuálně už je to teda dost stará zpráva, významu malého, ale jako mlha přes průsery nemajitele Stranického tisku se hodí všechno. Každopádně – pár milionů v tom je, což teda u takové ohořelé větve dost překvapí.
  • Do školy jak na funus. Učitelé vyrazili v černém, krásně se to sešlo s Mezinárodním dnem učitelů. Inu, přidáno nedostanou, vládní priority se změnily. Aktuálně je hlavní prioritou ušetřit alespoň tolik, aby příští rok nevzal lid Strakovku útokem. (iRozhlas) Každopádně za to může Kalousek – ten ďábel v době krize neudělal dostatečné rezervy rozpočtu, na což teď doplácí nejlepší premiér a ministr financí v této galaxii. (poslední rezervy z té doby rozfrcal tuším v únoru)
  • Narozeniny slaví Zdeněk Svěrák, 83 let, všechno nejlepší a hlavně nechoďte na maliny, ještě hodně dlouho. Díky.
  • WiFi Nováková je prostě úkaz. Ze setkání zahraničních investorů nechala vyhodit zástupce Tchaj-wanu, protože se nelíbil zástupci Číny. Čínský potentát doslova poznamenal, že “odchod zástupce Tchaj-wanu je v zájmu České republiky, respektive v zájmu hladké cesty prezidenta Miloše Zemana do Číny”. (iRozhlas) Ty vole!
  • Množírny. Přes tohle svinstvo jsme velmoc. Bohužel. Tak vás snažně prosím – pejska si pořiďte s papírama, nebo vyberte v útulku (nebo od známých, taky jsem vyrostl na vesnici, tohle beru taky). Moc prosím. Takové to “bez PP po rodičích s PP” je blbost, podporujete akorát tyhle odporné lidské svině (Rozhlas).
  • Ve Středozemi je zase veselo. Desítky tisíc platil transparentní úřad (pod správou protikorupčního hnutí) za různé posudky, expertízy, hodnocení, poradenství a tak dále. Celkově jde o pěkných pár milionů. (Seznam Zprávy) O co konkrétně šlo, to se, naprosto transparentně, nedozvíme. Prostě analýza hudebních festivalů za 45k/měsíc, nebo poskytování zpětné vazby za 35k. A já vůl jim dělám zpětnou vazbu zadarmo! Hele, paní Pokorná-Surikatová, kam mám poslat fakturu? Dneska to bude za 800.
  • Další volební průzkum. Tentokrát Median (iRozhlas). Sekta stále vede, ale ztratila 3 p.b. V porovnání s výsledky CVVM, kde byl růst o 1,5 p.b. to je zajímavé. Nicméně stále žádná hitparáda – 30 nebo 32 % pro ANO, to není žádný rozdíl.
  • Rozhovor o nenávisti na sociálních sítích, i mimo ně, s psychologem (Rozhlas). Hezké, ale hrubě nesouhlasím s tezí “je potřeba více regulace”. Není. Nechme to tak. Každý člověk má právo ze sebe udělat debila veřejně. Regulace by mohla fungovat v krátkodobém horizontu, ale dlouhodobě jde o cestu do pekel. (což říkám s vědomím, že bude ještě hůř a nezbývá, než s tím počítat a neztratit úroveň, slušnost a nadhled. OK, takhle napsané to vypadá děsně. Jsem naivní, vím).
  • Máme drahé brambory, i banány jsou levnější. Se prostě neurodilo. (Novinky) No, i banány jde vařit a servírovat jako přílohu :)
  • Včerejší článek Deníku N, že Al Čapone by se chtěl vzdát předsednictví v EU, aby se ušetřilo, byl evidentně trefa. Do žlutého. Dneska si vyžádal obsáhlou reakci (dementi (jako popření, ne že bych hodnotil PR tým…)) na Twitteru. Došlo pochopitelně i na ODS, Mára prošel zložky kvalitně, prostě nádherný výkon. Jen tak dál, Enko, jen tak dál!
  • Na bombajskou pláž se po velkém úklidu vrátily karety zelenavé (Pozitivní zprávy). Se jim nedivím, že se jim do toho bordelu nechtělo. Karety jsou prostě srdcovka, tak o tom píšu :) Želvičky! Ok, takže máme splněna i zvířátka a pro dnešek nazdar!
  • Jo, ještě k tomu tradičnímu tweetu na závěr. Ta diskuze, co se pod ním odehrála (a nemyslím tím trolly a debily, naopak, myslím ty inteligentní gaye) mě téměř přesvědčila, abych svou podporu stáhl. Takže k zamyšlení. Pokud ten absolutní aktivismus (neustoupit ani o krok, ubližujete nám všichni, jsme v naprostém právu a vy jste homofobní, styďte se atd.) takhle působí na mě (sluníčko, fanouška LGBT, podporovatele a tak), jak asi působí na lidi, co jsou neutrální, nebo přímo proti?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *