01/04/2019 – Toto není apríl, PRůser s exekucema, Matějská a vysmátý Ťok

  • Byl apríl. Nesnáším tenhle svátek. Respektive – nesnáším tu urputnost, s jakou jej drží média. Dobrej žertík beru, ale vydávat aprílové zprávy z politiky v době, kdy i ta největší blbost může být realitou (zdravím kalamitní sníh v prosinci, datovou Novákovou, vlastně všechny surikaty, Pitomia, klidně i další (sorry, Drahoš…)) je prostě nerozum. Já to poznám, i když v poslední době jen “s velkou jistotou”, ale co zbytek populace? Takže dneska to byly fakt perly. Zdravím Stranický tisk! :/
  • Andrej Babiš se omluvil, že lhal. (Toto není apríl!) Respektive PR tým se na ofiko Twitteru omluvil. A opravil zpětně Čaulidi. (co na tom, že teď už si to skoro nikdo nepřečte, takhle zpětně (napravím, Máro, napravím)). Změn tam bylo víc, samé takové drobnosti. Kupříkladu z věty “Mimochodem právě kvůli neplatným rozhodčím doložkám se díky nám zrušilo kolem 200 tisíc exekucí.” se dneska stalo: “Mimochodem dnes se postupně ruší exekuce právě kvůli neplatným rozhodčím doložkám. Jde až o 200 tisíc exekucí. Lidi ale musí exekuci napadnout a o svoje právo se přihlásit.” Skoro žádný rozdíl, co?
  • Nevím, proč jsem si vzpomněl na ten odpornej vtip: Co je maximální sliz? Ne, odpověď není PR tým ANO, nýbrž: grupáč slimáků v plivátku. I když…
  • Pan prezident navštívil Matějskou pouť. Nechal se vyfotit ve vláčku v hradu hrůzy. A se srdíčkem z pouti, od Kočky. Bez odkazu. Bez komentáře.
  • Stranický tisk přinesl aprílový článek na téma – Ťok a Nováková končí. (iDnes) Haha. Je z toho takový bordel, že sám ministr silnic (a dál nic) to dementoval pro stranický tisk i (iRozhlas). Vidíte, vy volové?
  • Navýšení rodičovského příspěvku (už několikrát avizované) se trošku odkládá. Respektive – všichni deklarují “je to pro nás priorita” a současně “budeme to tom teprve jednat”. Někdy. Možná. (iDnes) Inu, je třeba šetřit, že ano. (No, případně se zvedne sektorová daň, kterou zaplatí kdo? Ano, správně…)
  • Ne o 720, ale o 900 korun se zvedne důchod. Od osekání zásluhové části se (opět, na jak dlouho?) ustupuje, zdroje jsou. Teda nejsou, ale prostě budou. (iDnes) To už ani není vtipný.
  • Exekuce na ministerstvo financí :) Vyhozený náměstek Závodský (právník, potvrzující rčení, že spravedlnost je slepá) nedostal odstupné 650 tisíc (přátelé, kdo z vás to má?), co mělo být vyplaceno v únoru (či v půli března, tam to není jisté. Každopádně už mělo být), tak poslal exekuční návrh. (iRozhlas) Jako by nevěděl, že se šetří, že ano…
  • Tak ono se nešetří, jen nestíhají. Podle mluvky ministerstva docházejících financí jde o nedorozumění a prachy Závodskému dneska poslali. (iRozhlas) To byl fofr. To je fraška.
  • Pan prezident přijal dnes na Hradě pana premiéra, a to na jeho žádost. Nečekaně, najednou, prostě z čistého nebe. Chudák děda – vrátí se z pouti a čeká tam na něj ex-estébák… (iDnes) Po tomhle je možné všechno. Že poletí Nováková, Ťok, já…
  • NKÚ zase zlobí. Nová zpráva propírá efektivitu státní správy a není to veselé čtení. “Je třeba vyhodnotit nezbytnost a účinnost vládní regulace” a “koncipovat vládní intervence s ohledem na poměr nákladů a výnosů”. Převedeno do češtiny: je to rozbitý. (iRozhlas) Andy se pochopitelně zlobí (Novinky). Opozice zase naopak vtipkuje “Kdyby takhle vedl Agrofert, dávno už by zkrachoval” (Novinky). Tak on už jej nevede, že jo. A bez dotací by zkrachoval dávno, že jo.
  • Ačkoliv včera jsem psal o geniálních odpovědích jedné surikaty přesně na toto téma, tak dneska (Seznam zprávy) tvrdí, že žádné odpovědi nejsou. Jo, jde o externí smlouvy Středočeského kraje. Článek hezký, ale to je pak na prd, takováhle žurnalistika…
  • Budoucí ministr průmyslu a obchodu, novák Havlíček, se rozpovídal pro (Reflex). Za umělecký dojem dávám jedenáct surikat z deseti. Ten bude dobrej. Kampaň, účelovka, nevinný, EET je super, všechno tam je.
  • Brožurka MinFin, kterou jsem včera zmiňoval a nedal odkaz, je tady (MF). Krásné.
  • Ještě to někdo čte? Až sem? Tak tady je bonus. Velmi pěkný a dlouhý rozhovor. Hašlerka! (zvolání nadšení při spatření známého analytika) Dejte si, Šlerka je fakt dobrej. (Čti doma) O kultuře projevu, o novinářích, o politice. Pěkné.
  • Zvířátka na konec. Dneska to budou ptáci. Modří ptáci. Jeden modrej pták. Mrtvej modrej pták. Je mi smutno, takže jen tweet (čti: píp):

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *