31/03/2019 – Dozvuky voleb, zpráva o ČT, hlas Číny a PR Jerevan

  • Včera byl “špek” v nadpisu – o hodinu vpřed, ne zpět :) Někdo si toho i všiml. Inu, ty změny času jsou zákeřné.
  • Vyloučení VKml ze školského výboru by mohlo narazit, ANO má dobrou příležitost “to vrátit” ODS za obdobnou situaci rozpočtovém výboru v minulém období (iRozhlas). Sranda.
  • Souhrn výsledků slovenských voleb, i po okresech (iRozhlas). Pochopitelně už jde klasická hláška, že “nemá silný mandát, když ji volilo jen 22 % (nebo kolik) oprávněných voličů). Ono se dá vždycky přepočítat tak, aby se hodilo. Pamatuju, že rozdíl asi 150 tisíc hlasů a 2,2 % (Čaputová to má o 250 tisíc a 16 %) brali jako drtivé vítězství víceméně ti samí. Matematika je kouzelná.
  • Počty státních zaměstnanců, státní dluh a jeho vývoj, atd. MinFin vydalo brožurku, kde vysvětluje. (iRozhlas)
  • Pátá zpráva o činnosti ČT v pořadí leží bez většího zájmu ve sněmovně. (Hlídací pes) Už by to fakt mohli schválit.
  • Zatímco WiFi ministryně uposlechla hlas Číny a vyhodila zástupce Tchai-wanu, před časem v té samé situaci Hřib neustoupil. (ČT). No jo, ale to je jenom primátor, že jo, to nemá takový efekt… Oh, wait…
  • Gratulace Čaputové přišla od většiny politiků, dokonce i Zeman na soukromém twitteru Ovčáčka (který, dle vyjádření Hradu, rozhodně není oficiální) gratuloval (a už se těší na sektání. Jasně…). Klasicky pouze Antonio, teda Okamio se zachoval přesně dle očekávání (Novinky).
  • Nádherná surikata! Pan Pour (taky moc neznám, to nevadí. Poslanec za holding) odpověděl na zvídavé dotazy čtenáři. Je to dlouhé, je to zábavné a v nejlepší tradici. Zcela výjimečně link na (Parlamentky). “Hnutí ANO bylo, je a bude protikorupčním hnutím. To, co se stalo v Brně, je příkladem individuálního lidského selhání.” a pokračuje to ještě líp. Pecka. Sdílím, než to smažou.
  • I Andy pogratuloval na Slovensko. (TW) Pochválil “férovou kampaň”! To bude nějaká účelovka…
  • A neděle, takže Čaulidi. Tentokrát extrémně dlouhé (15 normostran, 27k znaků). Tak jedeme: Andy vymyslel čepici, mobilní data (roztomile si stěžuje, že nedostal od operátorů analýzu, ale jen nesmyslné grafy (nesmát se tak nahlas!), cituji: “Nebylo tam totiž JEDINÉ REÁLNÉ ČÍSLO. Ani jedno. Jen samé mlžení. Nicneříkající grafy bez konkrétních údajů a faktického srovnání.” Vlastní medicína nechutná, tydýte?), rodičák (velmi tvrdě do ČSSD, samé perly: navýšit všem je návrh Schillerové(! i ty brepto), “Musím přece myslet minimálně jeden dva kroky dopředu, když něco říkám”, exekuce (tohle je asi největší přešlap PR ANO, co pamatuju, viz dále), prevence drog (ok), digitalizace (do pěti let to bude!), věda výzkum (o učitelích ani slovo), e-neschopenky (opět vina na straně “ostatních”, hodně drsná hláška: “JENŽE ministryně práce a sociálních věcí (za ČSSD, samozřejmě, pokud by si to někdo nepamatoval) teď přišla s tím, že systém bude plně funkční až od 1. ledna 2020”, koaliční partner, že ANO?), energetika (ČEZ, elektrárna), NATO nám půjčí stíhačku F-35 na dny NATO (Andy zařídil), migrace, cestopis, večeře u Zemana, Bakala (už dlouho nebylo OKD, tak teď). A na závěr zase o Deníku N a zprávě, že bychom se mohli vzdát předsednictví v EU – nic takového nechce, jen je to drahé atd. + přepis složek na ODS (pád vlády během předsednictví a tak dále). Uf. Takový práce a přitom…
  • No a ty exekuce. To se opravdu hodně nepovedlo. Hotové Rádio Jerevan. Pan premiér v Čaulidi tvrdí, že: Kněžínek snížil odměny exekutorům (nikoliv, to Pelikán), bylo zrušeno (píší: “díky nám”) 200 tisíc exekucí (nikoliv, nebylo zrušeno 200 tisíc exekucí). A tak dále. No, už to řeší i Farský (TW), Hule (TW), Němec (TW) :-).
  • Zvířátka nebudou, mám toho dost. Zejtra daně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *