30/03/2019 – O hodinu zpět, Šefčovič je čaput, Klekánice píše redakci a Andy bez závazků

  • Tohle je 51. souhrn (chybí skoro týden, co někdy snad doplním), už si připadám jak ČTK…
  • Maláčová už má jasno, program i název. “Děti, nebo banky!” To zní tak blbě, že by to snad ani Mára nevymyslel. Dlouhý rozhovor na (iRozhlas). Kde se na zvýšení příspěvku vezme, není známo, ale že bude, to je jisté. I další perly tam jsou. Takové definitivní, rozhodné “možná”. Tohle má fakt Mára zadarmo.
  • Vrchní Čerpadlář v rozhovoru pro (Novinky), shrnuje (iRozhlas). Docela nudné čtení. Zajímavé je snad jen “počkejme na závěry policie” (ohledně Falťase) a pak shrnutí myšlení pana trestně stíhaného premiéra. V těch dvou větách je všechno: “A nevím, co myslíte respektem. Nemám závazky vůči nikomu.”
  • Bacha! Změna času! Od zítra jedeme letní. (iRozhlas) (teda, fakt jsem na to zdrojování magor, když zdrojuju i tohle oznámení… :D) Naposledy by se měl měnit v roce 2021, pokud si to zase EU nerozmyslí.
  • Slovenské volby prezidenta, podle médií má Čaputová výhru skoro jistou, tak uvidíme (Novinky). Diskuze pod tímhle článkem je naprosto ukázková. Pure Novinky.
  • Podle výzkumů bůček ustupuje zelenině, co se jídelníčku v Česku týká. (Novinky) Tak logicky – moudřejší ustoupí :) Za masožravce snad jen dodám: alespoň na nás víc zbude :)
  • První vydání Harryho Pottera se vydražilo za dva mega. (iRozhlas) Tak jestli se někomu válí doma… (Kulhánek je stejně větší rarita a lepší spisovatel! podepsán celý Noční klub, včetně Postracha i.m.)
  • Teplíčko. Tentokrát teda myslím počasí. Opět překonán rekord, bylo až 18,5 stupně. Na březen dobrý! (iDnes) Loni bylo v tento den 14 a byli jsme poprvé #seShibouNaChatě. Letos už máme tejden náskok :)
  • Kůrovec (tak přeci nakonec budou zvířátka) bude mít letos silný rok, lesníci už se děsí teď. (iDnes)
  • Roztomilé čtení. Austrálie – Jako nelichotivé se jeví podle studie označení „cyklista”. Má v lidech vyvolávat zbytečnou agresi, nepochopení, a navíc z něj není zřejmé, že se jedná o lidi. (Novinky) To bude chtít ještě dost ověřování, podle chování některých pumpičkářů se mi zdá, že se opravdu o lidi nejedná… :)
  • Šefčovič je čaput. Slovensko má novou prezidentku (po sečtení 70 % hlasů už je to jasné). (iRozhlas) Poražený kandidát uznal porážku, Čaputová má děkovný projev (zajímavost: vedle ní je na pódiu překladatelka do znakového jazyka. Maličkost, řeklo by se…). To bude zase sranda s bonmoty od našeho hradního jezevce.
  • Naprosto unikátní záležitost ve Stranickém tisku. Ale naprosto. (Bohužel jen print, nemám jak odkázat (můžete mi to někdo nafotit z těch novin a poslat? Předem díky!)). Na páteční (notně debilní) článek z Lidovek “Měkčí přístup kazí výběr daní”, kde se píše, že chudáci úředníci se bojí dávat zajišťováky, když jim je soudy hází na hlavu (velmi vtipné vzhledem k aktuálnímu rozsudku o FAU, kde půjde na stát žaloba za víc jak miliardu), zareagovala dneska Klekánice osobně. Sedíte? Ok, takže: reakce ministryně financí vyšla v rubrice “Dopisy redakci” (Názory v této rubrice nemusejí vyjadřovat stanovisko redakce :D). A včerejší otvírák na titulce tam Ája sprdla na tři doby. Opravdu neskutečné čtení. Závěr: “K žádným veletočům ve FS tedy nedochází, i když by si to mnozí nepochybně přáli.”
  • Tomio – to už ani nemá cenu komentovat. Aeronet je nástroj BIS, který má za cíl zničit SPD. Buď vysadil prášky, nebo spletl dávkování. Jinak to nejde vysvětlit. Ten jeho (FB) by vydal na každodenní samostatný článek. Do toho nejdu.
  • Vyhodili mě z “antiBabiš” FB skupiny. Prej jsem málo kritický a příliš faktický. Nebo tak něco. (TW) Máro, máš pravdu, stádo…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *