29/09/2020 – Akční plukovník, přimícháme, dochází nám doktoři a přestup

  • Tak jedeme :) Díky za trpělivé snášení mé pauzy, ano, byla dlouhá, už jsem ji po 400 #CoDenDal potřeboval (ne že bych to nemohl dál sekat jako Baťa cvičky, ale prostě už to bylo z mustu a hlavně bez nadšení). Tak vzhůru na dalších 400 dílů :) (a tím dneska končím se smajlíky…)
  • Pokud si někdo myslel, že s výměnou Kena za plukovníka zavládne v chaosu řád a bude jasno, měl bych pro něj na prodej jeden Karlštejn… V neděli jsme se dozvěděli, že nouzový stav je jednou z teoretických možností, ale Andrej mu není nakloněn. A taky že plošná opatření spíš ne. V pondělí byli pro nouzový stav všichni, Hami i Andy, když prej si to Petrklýč obhájí. A školy možná nějak zavřou, ale ne na dlouho. Dneska jsme se dozvěděli, že zejtra se dozvíme jak to bude s tím nouzovým stavem, ale večer už se s ním počítá od pondělí a ty školy taky zavřou. Teda možná ne, to byla jen tiskovka Prymule a Plague. Kde vlastně teda jako že zejtra možná, a uvidíme. Pokud máte pocit, že “zlatej Ken”, tak to je jen pocit, za kterej určitě může Kalousek. (no, konec srandy, tohle by šlo natáhnout na 5 normostran textu, ale kdo je na to zvědavej…)
  • Bude se schvalovat a vláda si předem meje haxny – Vláda bude už ve středu schvalovat nouzový stav, řekl Babiš. Parametry předloží Prymula (Lidovky).
  • U nouzáku evidentně nezůstane – Prymula představí návrh na nouzový stav. Chystají se další opatření (Novinky). Jisté je akorát to, že základní školy nezavřou. První stupeň. Tenhle týden…
  • O víkendu bylo haló – Minář chce založit stranu! Konec Milionu chvilek (ten teda nastal už asi před půl rokem, ale nebuďme detailisté). Škandál! Útok na demokracii a tak dále. No, prdel… Ti samí, co volali “tak jdi do politiky, blbče!” teď řvou “vidíte? od začátku mu šlo o koryto!”, bavím se. Méně už se bavím reakcemi opozice, která kňůčí jak Andrej v Čaulidi… “Teď před volbama to oznámí! Sebere nám voliče!” atd. Jo, jasně, to dává smysl. V krajských volbách v roce 2020 sebere Minář, který možná bude mít nějakou kandidátku do sněmovních voleb ve 2021, hlasy sjednocené opozici. Jasně. Snad jen předběžně (protože to určitě někdo za tejden vytáhne) parafrázuju: Minář nemůže za vaše posraný volby, volové. No a krátký rozhovor – Minář: Nechci přihlížet tomu, že se nic nezmění. Musí přijít něco nového, co změní dynamiku situace (iRozhlas). Dynamika změněna, cajk. (volit ho nebudu, je mi sympatický jak střevní chřipka, to jen tak na okraj).
  • Věda – Kolik jezer se ukrývá pod povrchem Marsu? Italští vědci tvrdí, že našli další tři (VTM). Hodně zajímavý objev, klidně by tam mohl být stále život (nereálné? Ale kdeže. Jen bych ty vzorky netahal na Zemi :), vzpomeňte na Europa report (skvělý film, doporučuju (ČSFD)).
  • Jde to rychleji, než se čekalo – Zdravotníků s koronavirem je 1700. Odbory vyzvaly k omezení péče (iDnes). 400 doktorů, 700 sester. A hlavně teda – návrh úhradové vyhlášky (prostě platy) na 2021 aktuálně nepočítá s žádnými bonusy, přesčasy, ničím za covid. To jsou ty dlouhodobé plány, že jo…
  • Zato v jiných záležitostech se plánuje na deset let dopředu… Do benzinu se má míchat dvojnásobek lihu, starší vozy mohou mít problém (iDnes). Zatím jen návrh. Zdvojnásobení “biosložky” v benzínu. Jen naprostou shodou náhod to navrhuje surikata z ANO. A jen naprostou shodou náhod je největším (a prakticky jediným) dodavatelem toho biosvinstva Agrofert. Náhody. Že prý to prosazuje EU. Neprosazuje. Ta dává jen doporučení na podíl obnovitelných zdrojů, můžeme to splnit i jinak, není třeba odepsat 15+ let stará auta (kterým to zničí motory), ale když von Agrofert nevyrábí elektřinu (zatím), že?
  • Tohle mi udělalo radost. Pán se chcíplou fretkou na hlavě se vrací! Ano, Mlsna. Po měsíci nejistoty se Mlhoš rozhoupal a že teda jako Rafaj půjde. A místo něj Pán Fretek! Toho mám rád, kvůli vizáži. Hrad chce v čele antimonopolního úřadu náměstka z vnitra Mlsnu. Dny Rafaje se zdají být sečteny (Lidovky).
  • Sice to bude aktuální až zítra, ale ještě ani surikaty netuší – Ani poslanci hnutí ANO nevědí, k čemu má být nouzový stav (Novinky). Času dost… Plukovník má představit plány zejtra, surikaty se nezávisle rozhodnou a od pondělí to máme v platnosti.
  • I když poslanci a vláda nic netuší, máme jasno: Prymula: Nouzový stav má být vyhlášen od pondělí. Za 30 dnů bychom druhou vlnu měli zvládnout (iRozhlas). Takže měsíc. A vir zdechne. Připravená a kvalitně komunikovaná opatření, to nemohu říci…
  • Pro zasmání – zapařený vlk přistál, opakuji: zapařený vlk přistál! Foldyna vstoupil do SPD (Novinky). Strana přátel demence tak má ve sněmovně již 20 hlasů (po volbách měli 22, ale zdrhli jim tři volní, co dostali ponožku).
  • Tady se všechno vykecá… Mělo to být zítřejší překvapení, ale co už: Zavře se většina středních škol. Nouzový stav chce Prymula od pondělí (iDnes). Ale prosím vás, klid, nejde o plošná opatření, budou podle semaforu. Jelikož je teda aktuálně červená celá ČR, tak to bude globální, ale jelikož to je podle semaforu, tak to globální není! Čemu na tom nechápete?
    • Geniální citace: „Pod volnočasové aktivity spadá úplně všechno. Bude omezeno shromažďování,“ uvedl Prymula.
    • Volnočasové aktivity, má přesný plán!
    • Ale nepoví…
  • Ale poví. Tak šup! (sice říkal něco o vyhlašování opatření jen ve středu (a výjimečně v pátek), ale máme úterý, to je vlastně malá středa, tak cajk. Prymula: Vevnitř nejvýše 10 lidí, venku 20. Koncerty rušíme, sport bez diváků (Novinky, Deník). Čisté dada. Třeba: venkovní aktivita je i fotbal, když teda není pod klubem, tam je limit 130 lidí. Heh: “pokud si budou chtít lidé například zahrát fotbal, může být v každém týmu maximálně 10 hráčů”. Klapzubova desítka. A divadla prý zatím OK, koncerty neOK.
  • A na závěr nečekaně: Opozice odmítá nouzový stav. Je to neschopnost vlády, tvrdí (Novinky). Ano, ale dál? Stínovou vládu nevidno, nic (krom štěkání na TW) nevidno. Tak ještě že ten Minář, že jo…


Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *