15/12/2020 – Poslední hafne, ping-pong s KSČ, tak zase přišel a další zmetek

  • Klidné úterý, po dlouhé době.
  • Jak bylo avizováno – namnožili PESa. O antigeny. A šup, ze dne na den se to skóre lepší! V pondělí by to klidně mohlo spadnout na trojku, z té čtyřky z pátku, nebo cokoliv jiného. Ani prasopes se už v tom nevyzná – Nový PES je krok od třetího stupně (Novinky). Zajímavá grafika pro srovnání v tom článku. A ta změna ze 61 na 71 v našem kraji je docela zajímavá – všude jinde to se započtením AG klesá, akorát v Plzeňském… Magic.
  • Tanec mezi ruskými vejci pokračuje – Babiš u Filipa opět nepochodil (Novinky). Podpora rozfrčtu od KSČ je stále nejistá. Teda spíš vyloučená. 10 mld. pro armádu mínus, jinak nic nebude. Andrej si asi detailně připomíná svá hlášení U Obuvníka, akorát s jiným řídícím důstojníkem.
  • A že si to Falmer užívá, to je víc než jasný – To si ještě řádně rozmyslíme, řekl Filip k prodloužení nouzového stavu (iDnes). Nevím, jestli už to Al Čaponemu došlo, ale pomalu už by mohlo, že? Bez KSČ seš v … (jo, přesně tam – v prdeli). Neohrožovat to celej stát, tak se bavím.
  • Další pokus – prosím, soudruzi, snažně vás prosím, snižte kvórum! Ať to prohlasujeme! Komunisté mohou při hlasování o rozpočtu odejít. Babiš je žádal o pomoc (iDnes). Ono by to stejně nestačilo, museli by ukecat dva z opozice, aby odešli taky. Nebo jednoho, co bude hlasovat pro. Nereálné. Že i tak je něco takového na stole, to svědčí o jediném – někdo je v koncích…
  • Načež Falmer pravil – нет! KSČM rozpočet nepodpoří a ze sálu neodejde, řekl Filip (Novinky). Jak to bylo? Silný premiér? Heh…
  • Škemring pokračoval. Silný premiér a nejlepší ministryni financí byli prstíčkem hrabat u hradní mumie. A ruský rezident, ve své nekonečné moudrosti, která je nad jeho chápání, pravil, že možná nevetuje jeden nedůležitý zákon – Prezident nakonec nemusí daňový balíček vetovat, řekla Schillerová (iDnes). Alence to, jako vždy, na fotce z jednání velmi sluší. Být tam sama, byla by dokonce nejkrásnější.
  • Připravenost vládních opatření bere dech. Ta vize. Ten dlouhodobý plán. Ta jistota! Takže: Havlíček: Test či očkování jako propustka do fitka i do ciziny? Uvidíme (iDnes). Tam je perel! Chtěli jsme, mysleli jsme, tenis, nařízení, nespravedlivé, já to nechtěl a tak dále.
  • K té důvěře v kolektivní inteligenci snad jen – Popelka bude. Televize vyvrací fámy, že ji kvůli alergikům neodvysílá (iDnes). Ne, to není jen u nás, i v Německu jsou lidé, co uvěřili fóru na téma “stěžovali si alergici, že oříšky je uráží”. Inteligence a mediální gramotnost. Kde?
  • A dáme vlky! Protože tohle je super zpráva – Fotopasti potvrdily usazení vlků na Liberecku (Novinky). Pokud teda zrovna nejste na Liberecku, že jo…
  • Netrvalo to ani pár měsíců a dříve zamítnutý návrh opozice (tohle tuším bylo od ODS) navrhla a schválila vláda – Živnostníci budou mít nárok na peníze z bonusu i Antiviru, schválili poslanci (Novinky).
  • Začíná jít do tuhého, neb zase přišel ten, co minule přišel a pak přišel v jiném čase a tak dále – Muž, který už na jaře zachránil Česko, opět varuje. Už byl i za Babišem (SeznamZprávy). Očkování, komunikace, další vývoj. Dávám pro budoucí referenci, až zase někdo bude tvrdit, že nevěděl…
  • Havlíčkové pohovořili pro (Novinky) – Havlíček: Silvestra v hospodě letos neoslavíme. No nekecej! Ono to je teda docela odvážné, neb zavření hospod je možné jen s nouzákem a ten platí do 23.12., prodloužení jen v případě, že Falmer dá… Další zajímavosti: opatření 3,5 PESa jsou kompromisem (wut?) a hlavně – místo aby vycházeli z vlastních čísel ohledně covidu v ČR, tak se odvolává na studii, co vyšla v Nature. Řídit stát jako rešeršní službu.
  • K zamyšlení sdílím – Inovační divadlo České republiky: Nejsme zemí budoucností. Musíme nastartovat krizový režim. (HlídačStátu, Filip Dřímalka). Zcela záměrně bez komentáře, tohle si přečtěte.
  • Řidič na Berounsku se srazil s letadlem. Přehlédl ho (Novinky). To je hned! :)
  • A šup, ani jeden den nelze vynechat – Výroba paskvilů pokračuje. Vláda nechá obchody otevřené, ale nedovolí do nich chodit (Novinky). Ve vládním nařízení je vyjmenováno, kam můžeme chodit, současně ale jsou otevřeny všechny obchody. A vono se to nepřekrejvá. Takže třeba do obuvi člověk nesmí, ale otevřeno je. Jak vznikl tenhle zmetek, je zcela jednoduché – vláda nemehel vzala nařízení z jara, přidala k němu výjimky, vzala nařízení ze PES 3, vrazila jej do PES 4, některá, zavedla PES 4 a vydala nařízení založená na tomhle mixu. Že to nedává smysl, to prostě dává smysl. Řídit stát jako scrapbook.
  • Jo a Obrana na poslední chvíli vyčerpá svůj rozpočet (Novinky). Stihli to. KSČ se to nebude líbit.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *