15/12/2020 – Poslední hafne, ping-pong s KSČ, tak zase přišel a další zmetek

  • Klidné úterý, po dlouhé době.
  • Jak bylo avizováno – namnožili PESa. O antigeny. A šup, ze dne na den se to skóre lepší! V pondělí by to klidně mohlo spadnout na trojku, z té čtyřky z pátku, nebo cokoliv jiného. Ani prasopes se už v tom nevyzná – Nový PES je krok od třetího stupně (Novinky). Zajímavá grafika pro srovnání v tom článku. A ta změna ze 61 na 71 v našem kraji je docela zajímavá – všude jinde to se započtením AG klesá, akorát v Plzeňském… Magic.
  • Tanec mezi ruskými vejci pokračuje – Babiš u Filipa opět nepochodil (Novinky). Podpora rozfrčtu od KSČ je stále nejistá. Teda spíš vyloučená. 10 mld. pro armádu mínus, jinak nic nebude. Andrej si asi detailně připomíná svá hlášení U Obuvníka, akorát s jiným řídícím důstojníkem.
  • A že si to Falmer užívá, to je víc než jasný – To si ještě řádně rozmyslíme, řekl Filip k prodloužení nouzového stavu (iDnes). Nevím, jestli už to Al Čaponemu došlo, ale pomalu už by mohlo, že? Bez KSČ seš v … (jo, přesně tam – v prdeli). Neohrožovat to celej stát, tak se bavím.
  • Další pokus – prosím, soudruzi, snažně vás prosím, snižte kvórum! Ať to prohlasujeme! Komunisté mohou při hlasování o rozpočtu odejít. Babiš je žádal o pomoc (iDnes). Ono by to stejně nestačilo, museli by ukecat dva z opozice, aby odešli taky. Nebo jednoho, co bude hlasovat pro. Nereálné. Že i tak je něco takového na stole, to svědčí o jediném – někdo je v koncích…
  • Načež Falmer pravil – нет! KSČM rozpočet nepodpoří a ze sálu neodejde, řekl Filip (Novinky). Jak to bylo? Silný premiér? Heh…
  • Škemring pokračoval. Silný premiér a nejlepší ministryni financí byli prstíčkem hrabat u hradní mumie. A ruský rezident, ve své nekonečné moudrosti, která je nad jeho chápání, pravil, že možná nevetuje jeden nedůležitý zákon – Prezident nakonec nemusí daňový balíček vetovat, řekla Schillerová (iDnes). Alence to, jako vždy, na fotce z jednání velmi sluší. Být tam sama, byla by dokonce nejkrásnější.
  • Připravenost vládních opatření bere dech. Ta vize. Ten dlouhodobý plán. Ta jistota! Takže: Havlíček: Test či očkování jako propustka do fitka i do ciziny? Uvidíme (iDnes). Tam je perel! Chtěli jsme, mysleli jsme, tenis, nařízení, nespravedlivé, já to nechtěl a tak dále.
  • K té důvěře v kolektivní inteligenci snad jen – Popelka bude. Televize vyvrací fámy, že ji kvůli alergikům neodvysílá (iDnes). Ne, to není jen u nás, i v Německu jsou lidé, co uvěřili fóru na téma “stěžovali si alergici, že oříšky je uráží”. Inteligence a mediální gramotnost. Kde?
  • A dáme vlky! Protože tohle je super zpráva – Fotopasti potvrdily usazení vlků na Liberecku (Novinky). Pokud teda zrovna nejste na Liberecku, že jo…
  • Netrvalo to ani pár měsíců a dříve zamítnutý návrh opozice (tohle tuším bylo od ODS) navrhla a schválila vláda – Živnostníci budou mít nárok na peníze z bonusu i Antiviru, schválili poslanci (Novinky).
  • Začíná jít do tuhého, neb zase přišel ten, co minule přišel a pak přišel v jiném čase a tak dále – Muž, který už na jaře zachránil Česko, opět varuje. Už byl i za Babišem (SeznamZprávy). Očkování, komunikace, další vývoj. Dávám pro budoucí referenci, až zase někdo bude tvrdit, že nevěděl…
  • Havlíčkové pohovořili pro (Novinky) – Havlíček: Silvestra v hospodě letos neoslavíme. No nekecej! Ono to je teda docela odvážné, neb zavření hospod je možné jen s nouzákem a ten platí do 23.12., prodloužení jen v případě, že Falmer dá… Další zajímavosti: opatření 3,5 PESa jsou kompromisem (wut?) a hlavně – místo aby vycházeli z vlastních čísel ohledně covidu v ČR, tak se odvolává na studii, co vyšla v Nature. Řídit stát jako rešeršní službu.
  • K zamyšlení sdílím – Inovační divadlo České republiky: Nejsme zemí budoucností. Musíme nastartovat krizový režim. (HlídačStátu, Filip Dřímalka). Zcela záměrně bez komentáře, tohle si přečtěte.
  • Řidič na Berounsku se srazil s letadlem. Přehlédl ho (Novinky). To je hned! :)
  • A šup, ani jeden den nelze vynechat – Výroba paskvilů pokračuje. Vláda nechá obchody otevřené, ale nedovolí do nich chodit (Novinky). Ve vládním nařízení je vyjmenováno, kam můžeme chodit, současně ale jsou otevřeny všechny obchody. A vono se to nepřekrejvá. Takže třeba do obuvi člověk nesmí, ale otevřeno je. Jak vznikl tenhle zmetek, je zcela jednoduché – vláda nemehel vzala nařízení z jara, přidala k němu výjimky, vzala nařízení ze PES 3, vrazila jej do PES 4, některá, zavedla PES 4 a vydala nařízení založená na tomhle mixu. Že to nedává smysl, to prostě dává smysl. Řídit stát jako scrapbook.
  • Jo a Obrana na poslední chvíli vyčerpá svůj rozpočet (Novinky). Stihli to. KSČ se to nebude líbit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *