25/03/2022 – Stavební zákon, kompenzace váznou, 100 dní vlády a kilometr kolejnic

  • Pátek. Jen připomínám, že sobotní #coDenDal nebude, souhrn za celý víkend vyjde v neděli. A, když budete hodní, tak budou i zvířátka. Jdeme na pátek:
  • U Přerova někdo ukradl kilometr kolejnic (Novinky) – Konečně něco normálního. Takové hezky české. Jako na ten předloňský ukradený most to nemá, ale na bednu se to dostane s přehledem.
  • Sněmovna projedná návrh odkladu účinnosti stavebního zákona (Novinky) – Člověk by řekl, že od minule se poslanci koalic poučí a nebudou trajdat mimo sál, ale vono ne. Takže konstruktivní opozice opět navrhovala odložení jednání a koalice dobíhaly do sálu… Tentokrát to stihli, neb schůzi předsedá lidovec. Fraška…
  • Podnikatelům v dopravě bude odpouštěno DPH. Co musí nyní udělat?  (Podnikatel) – Titulek se nepovedl, ve skutečnosti jde o prominutí úroků z prodlení a z posečkání na DPH, tedy o odložení plateb DPH až do 31. října 2022. A je nutné o to zažádat. Silniční daň se ale odpouští automaticky, o to žádat netřeba.
  • Restauratéři už měsíce marně čekají na kompenzace. Vláda nás zklamala, říkají  (Podnikatel) – A ještě si počkají… Vzhledem k procesu schvalování a další radosti to vypadá, že kompenzace budou někdy v červnu, či později. To fakt není moc akční… Je pravda, že předchozí vláda už ty programy nepřipravila, takže současná má dost věcí na práci, ale půl roku je fakt moc.
  • Nejoblíbenějším učitelem je matematikář Marek Valášek (Novinky) – Dáme nějaké dobré zprávy – Zlatý Ámos a jeho finalista. Miss to teda není, ale musíme se spokojit s málem, že jo :)
  • Sněmovna projednala novelu stavebního zákona v prvním čtení (Novinky) – Tak nakonec to prošlo. Fakt ale to s tím “máme většinu? Karle, nemáme, doveď sem další poslance!” je fakt fraška. Dívat se na to nedalo…
  • 100 dnů vlády: plány padly, kabinet trápí nepředvídatelný vývoj (Seznamzpravy) – Standardních 100 dní hájení je u konce. Jaj, to bude fičák! Jak s oblibou říkám (a dodržuji) – When hope is gone Undo this lock And send me forth on a moonlit walk. Release Restraint Level: Z-E-R-O ?
  • Policejní generál se nabídl jako rukojmí výměnou za děti z Mariupolu (Novinky) – Rozdíl mezi tímhle chlapem a Liliputinem je prostý – tenhle chlap má koule, Vovka kloaku. Nabídnout se na výměnu za děti s tím, že je naprosto jasné, že jej okupanti zastřelí, to je prostě neskutečný gesto.
  • Ministr Jan Lipavský: Bezletová zóna je vstupenka do třetí světové války (Denik) – Dlouhej rozhovor s ministrem. Je opatrnej (co se týče bezletovky a zapojení NATO), nicméně v tom čtu, že rusáci u nás to nebudou mít v následujících dnech jednoduchý. A to je dobře. Jo a – Slava Ukraini!
  • Stačilo, dobrou noc.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *