28/03/2022 – Zakázaný rozhovor, Mynář omnipotentní, obhajoba nouzáku a Krychlič žije

  • Pondělí, takové klidnější, ale i nějaká sranda je. Jdeme na to:
  • Zelenskyj v prvním rozhovoru s ruskými novináři vyvracel tvrzení Kremlu, mluvil i o neutralitě (Irozhlas) – Pár ruských médií udělalo rozhovor. Už je zakázanej. Cenzorní Roskomnadzor vydal prohlášení, ve kterém “varuje před zveřejněním” rozhovoru a citací z něj a zahájil “audit” ke zjištění, jak která média porušila zákon… Berou to jako vlastizradu, nebo tak něco.
  • Skartaci tajných dokumentů na Hradě nařídil sám Mynář. Zahájena byla ještě ten den, kdy vydal pokyn (Irozhlas) – Proč mě to vůbec nepřekvapuje? Hyena nařídila skartaci v době, kdy prezident v nemoci dlabal klobásu kapačkou, prej omylem… Sice jen o 2 roky dřív, než to mělo být dle zákona, ale to se prostě občas stane… Neuvěřitelnej bordel na Hradě.
  • Ruská média nedbala výhrůžek cenzorů, rozhovor se Zelenským vydala (Idnes) – Tohle chtělo koule, jít proti Roskomnadzoru. Pravda, vyšlo to jen v malých médiích, ale vyšlo. V článku je souhrn toho rozhovoru a je to zajímavé.
  • Stanjura: Daň z nafty můžeme srazit maximálně o 1,50 Kč (Novinky) – Rozhovor. Stanujra vysvětluje, jak to je se spotřební daní, limitem snížení z EU, na čem pracují aktuálně, jak to je s vlivem vlády na ceny a tak dále. Von má sice pravdu, ale z marketingového hlediska je ten rozhovor strašnej. Ostatně viz diskuze.
  • Po Polčákovi se vzdala odměny za odškodné po vrbětických výbuších i právní kancelář (Novinky) – Kdo chce víc, nemá nic. Tak už to prostě na světě chodí.
  • PŘEHLEDNĚ: Důvody, proč chce vláda nouzový stav do konce května (Novinky) – Takhle sepsané to zní logicky (ubytovací kapacity, zrychlené nákupy, kompenzace atd.), akorát teda prostě těch 90 dní je moc, bude kolem toho zbytečný kabaret ve sněmovně. (on by byl i kolem prodloužení o 30 dní, ale výrazně menší)
  • Paraglidistu sundávali ze stromu na Teplicku (Novinky) – Deja vù. Před 14 dny jinej zahnízdil na Přerovsku… Začíná jaro, no.
  • V rublech vám nikdo za plyn platit nebude, vzkázal Západ Putinovi (Novinky) – Tohle bude prostě válka nervů. Ruská média už uvádějí, že krom rublů je Moskva blahosklonně připravena akceptovat i barter – zboží za plyn. Že by to znamenalo de facto zrušení sankcí proti rusákům, to netřeba dodávat… Uvidíme.
  • Real World Testing with Cypress (Learn.cypress.io) – Boží kurzy! Jako jo, málokdo to ocení, ale prostě tyhle kurzy Cypress jsou fakt výborný! (a zdarma. A právě jsem se připravil o zakázky… Ale co už stejně nestíhám).
  • Nová Babišova taktika: Uprchlíci nám ujídají chlebíček – (Neovlivni) – Přesně shrnuto. Každopádně zajímavost z toho článku – Sabina tam cituje “anonymní zdroj z PR týmu ANO”. Jaká je asi pravděpodobnost, že ten “zdroj” vynáší informace, které PR tým zveřejnit nechce? Nulová. Tudíž vrtění pejskem a média dělají přesně to, co PR tým chce – píšou o tom.
  • Rusové porušují v Černobylu zásady bezpečnosti, ohrožení ale není pravděpodobné, říká Drábová (Irozhlas) – Na uklidnění zase krátký rozhovor s budoucí prezidentkou ČR. Paní Drábová jako vždy klidně, věcně a odborně.
  • ‚Vytvářel si svůj krásný vesmír.‘ Pardubická legenda Krychlič září ve filmu, premiéru má online (Irozhlas) – Je tomu rok, co umřel tenhle úžasnej magor. Nikdy jsem ho nepotkal, Pardubice jsou daleko, přesto jsem ho trošku znal – jako snad každej v ČR. Na ten dokument se těším. Už zejtra půjde na Facebooku (a do pár kin). Tak si dejte.

Discover more from Co Den Dal

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *