01/09/2022 – Dozimetr se rozrůstá, Patrikův dvojí metr, Vildumenzová chodí někde a osemděsát minůt

  • Kindle Paperwhite 5 zlevnil. Parádní čtečku e-knih teď koupíte jen za 2900 Kč (M.zive) – Verze bez reklam (u nás je s reklamou za 3800) a s dopravou přímo z Amazonu. Konec hlášení!
  • V síti Dozimetru je už i ANO, Vidumetzová měla kontakty s jedním obviněným – Novinky (Novinky) – Asi karma… // Místopředsedkyně Sněmovny a členka vedení hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová se stýkala s podnikatelem Zakaríou Nemrahem, který je obviněn v kauze Dozimetr a je stíhán vazebně. Vedení hnutí ANO v tom nevidí problém. // Samozřejmě že “to je něco úplně jiného!”, protože se sice znají a navštěvují léta, ale je to známý jejího manžela (kterej je v ODS) a prostě něco jiného!!! (zpoza jednotného šiku surikat vykukuje Patrik a dělá, že ztratil metr…)
  • Schodek státního rozpočtu v srpnu stoupl na 231 miliard – Novinky (Novinky) – Not great, not terrible… Z červencových 192,7 miliardy Kč. Oproti loňsku výsledek lepší o necelých 70 miliard. No, možná se nakonec do těch 330 mld. vejdeme (s ohledem na to, že ceny energií začínají klesat. Ale bude to těsně (a spíš jako ne)).
  • Žádný důvod k jásání, zhodnotila rozpočtová rada vládní návrh hospodaření – Novinky (Novinky) – Na příští rok -270 miliard. Teoreticky. Ono to je založeno na věštění z koule, převážně. Hlavní bude ten plyn, kompenzace a HDP (furt je plán na 4 % HDP, což je děsivé). No, uvidíme…
  • Šéf ruského Lukoilu vypadl v nemocnici v Moskvě z okna – Novinky (Novinky) – Ruská klasika. Poslední slova před sebevraždou? “Soudruzi, prosím, ne-ééé…”
  • Bývalý ministr @petrgazdik je hérečka. Seděl pár metrů ode mě v PSP a neřekl jediné slovo. A teď mi píše přes TW. Dvojí metr by byl, kdyby se na různé věci reagovalo stejně. Srovnávat kauzu vedení Prahy, kde my jsme v opozici, s kontakty podezřelého na manžela političky ANO (Twitter.com) – Co jsem říkal? To je něco úplně jiného!!! Kňů. Ten Patrik je děsná herečka… Povšimněte si, že Nemrah (který aktuálně sedí) je dle Patrika “podezřelý”, kdežto Hlubuček a Redl jsou mafie a obvinění atd.
  • Má manžela, chodí s někým někde. Babiš vysvětluje kauzu Vildumetzové – (Neovlivni) – Dle očekávání. Tentokrát mluví staroslověnsky i Alenka… Docela šok asi. Asi spíš pro pobavení. V článku jedna zajímavost – ačkoliv Mračková dneska nedorazila do sněmovny, protože je v karanténě (covid), tak na FB má z 22.8. fotku s babičkami a minulý týden měla nějaká jednání. Říkal jsem to už před dvěma lety – kdyby nepřišel covid, tak si ho musí vymyslet… No…
  • Miliardář Sehnal zkopíroval radniční měsíčník v Praze – Letňanech a vydal v něm svůj program – Novinky (Novinky) – To je klaun! ? Umí v tom chodit, no (to je ten samej, co pronajal výstaviště jako polní nemocnici, co zcela prázdnotou). Ovšem udělat kopii tisku, co vychází 28 let, proč? No protože ve volebním čísle mohla mít každá strana půl strany reklamy, takhle má celý číslo pro sebe. Šikovnej chlapec…
  • Stenografický zápis 36. schůze, 1. září 2022 (Psp) – A tady je dnešní steno z hlasování o nedůvěře vlády (respektive z exhibice Blekoty, Mekoty, Jekoty a dalších kotů (prosím nekoktat!)). It’s showtime! ???
  • Jaderní inspektoři dokončili prvotní šetření v záporožské elektrárně. Nebojí se zůstat – Novinky (Novinky) – Konečně nějaké dobré zprávy. Radiační situace na Ukrajině zůstává normální (díky, Dano, za komentář).
  • Závist vůči Ukrajině. Babiš své příznivce postupně vybavuje zbraní, jejíž čas teprve přijde (Denikn) – Tady máme shrnuto (a ozdrojované), kterak makak stupňuje svou rétoriku. Jop, našilidi, nedávat zbraně, 5 tisíc berou atd. Když to člověk sleduje průběžně, není to tak odporné na první pohled, ale takhle shrnuto to už vypadá úplně jinak. Ostatně soudím, že Bureš prezidentem nebude.
  • „Komise má prachy, Morawiecki smůlu…“ Slovům Babiše nerozuměli ani stenografové – Echo24.cz (Echo24) – Ano, Červený Hrádek hadr. V článku pár úryvků (respektive úryvků z originálních ůryvků) pro pobavení. Či k pláči. Bojler to je…
  • Andrej Babiš blábolil osmdesát minut ve Sněmovně. Rozumět mu nebylo ani slovo, Fialově vládě tím pomohl | Reflex.cz (Reflex) – Článek samotný není moc zajímavý, ale v galerii je pár nádherných (autentických, žádný Vondrák!) výroků dotačního kňůčedníka. A je to velká nádhera! Na to by se mohlo vybírat vstupný! ? (kdybychom si toho čobola nepředplatili na dvěstě let dopředu teda…)
  • Jurečka k ANO: Zameťte si před vlastním prahem. Vildumetzová by měla rezignovat – Novinky (Novinky) – Na titulek nehleďte, ten se měnil každou chvíli. Teď tam je kompletní reportáž za dnešek, redaktor šel spát a pokračování zítra v 9. Poslanci spát nejdou, ještě furt si plácaní játra přednostní práva (pak 37 dalších do rozpravy). Jde asi o historicky první hlasování o nedůvěře, které nejen že opozice vyvolala, ale současně jej i obstruuje… Magic ?‍♂️

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *